Nástup do práce po RD v Covid době
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A lze vůbec mít OCR hned v návaznosti na RD? Z čeho se bude počítat?
- Citovat
- Upravit
@karkarka píše:
V květnu už budou školky nejspíš otevřené. Jinak ocr.
No doufám, ale člověk nikdy neví.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, vezmeš si ho od toho datumu, kdy máš nastoupit. Z čeho se počítá nevim, snad to tady bude vědět někdo jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se vracíč do bývalé práce a máš smlouvu na dobu neurčitou, tak komunikovat ve stylu, že pokud budou pořád zavřené školky, tak holt budeš muset hned na OČR, takže aby s ohledem na to plánovali práci.
HO možný není?
Pokud to je nové zaměstnání, kde je zkušebka a potřebují Tě, tak to je blbé a asi s tebou ukončí pracovní poměr velmi záhy. Nebo budeš prostě muset sehnat hlídání, než ty školyk otevřou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maminkaha píše:
Ano, vezmeš si ho od toho datumu, kdy máš nastoupit. Z čeho se počítá nevim, snad to tady bude vědět někdo jiný.
Tak to budou mít v práci radost. Nevím jestli není lepší se snažit nastoupit aspoň na pár hodin…
ale s dítětem za zády nic neudělám a sedět u tv taky nevydrží věčně.
- Citovat
- Upravit
Já si taky myslím, že školky otevřené už budou, ale tohle dopředu nikdo neví. Já jsem tohle řešila loni, ale naštěstí mi to vyšlo přesně na den a já se do práce vrátila den po synových třetích narozeninách a chlapeček šupajdil do školky
Jinak pokud se vracíš do původní práce, jak už tu zaznělo, nárok na OČR máš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Jestli se vracíč do bývalé práce a máš smlouvu na dobu neurčitou, tak komunikovat ve stylu, že pokud budou pořád zavřené školky, tak holt budeš muset hned na OČR, takže aby s ohledem na to plánovali práci.
HO možný není?Pokud to je nové zaměstnání, kde je zkušebka a potřebují Tě, tak to je blbé a asi s tebou ukončí pracovní poměr velmi záhy. Nebo budeš prostě muset sehnat hlídání, než ty školyk otevřou.
HO možný je, dokonce je nutný.
jenže s dítětem za zády?
nevím, nechci říkat hned, že to nejde. Ale asi všichni, kdo má malé děti, vědí, jak to funguje. Samozřejmě chci zaměstnavateli vyjít co nejvíc vstříc, ale zase s rozumem vůči dítěti.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak to budou mít v práci radost. Nevím jestli není lepší se snažit nastoupit aspoň na pár hodin…ale s dítětem za zády nic neudělám a sedět u tv taky nevydrží věčně.
Je brezen. Zacni to se zamestnavatelem resit uz ted. Kazdy normalni pochopi, ze situace neni lehka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lekninka91 píše:
Já si taky myslím, že školky otevřené už budou, ale tohle dopředu nikdo neví. Já jsem tohle řešila loni, ale naštěstí mi to vyšlo přesně na den a já se do práce vrátila den po synových třetích narozeninách a chlapeček šupajdil do školkyJinak pokud se vracíš do původní práce, jak už tu zaznělo, nárok na OČR máš.
A jak jste byli v práci domluvení, když by školky neotevřeli? Šla bys na OCR nebo neplacené volno? Chůva se mi úplně moc hledat nechce, nemám s tím dobré zkušenosti.
- Citovat
- Upravit
@cecetka píše:
Je brezen. Zacni to se zamestnavatelem resit uz ted. Kazdy normalni pochopi, ze situace neni lehka.
Trochu se obávám, že tohle bude jen důvod k tomu, aby se mě zbavili. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
lze mit ocr, pocita se z vydelku pred md
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak to budou mít v práci radost. Nevím jestli není lepší se snažit nastoupit aspoň na pár hodin…ale s dítětem za zády nic neudělám a sedět u tv taky nevydrží věčně.
Tak jestli máš možnost, tak můžeš chodit částečně do práce - třeba v době, kdy je manžel doma. A to co neodpracujes budeš mít omluvene diky Ocr. Nebo jestli to jde tak si vzít práci domů. A můžeš pracovat když je manžel doma a hlídá dítě.
Příspěvek upraven 15.03.21 v 16:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, měla bych dotaz na rodiče, kterým v současné době končí RD a měli by se vracet do zaměstnání. Jak nástup do práce řešíte, když jsou teď zavřené školky? Jdete rovnou z RD na OCR nebo jak? Mě by měla končit RD v květnu, ano možná bude situace lepší a možná taky ne. Tak přemýšlím, jak to vyřešit. Požádat o neplacené volno? Manžel doma být nemůže, má podstatně vyšší příjem než já, babičky a další příbuzné na každodenní hlídání nemáme.