Dvou měsíční výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Když odejde aniž by Vám to šéf dovolil, můžete platit za vzniklou škodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dohoda taky dohodu predpoklada. Takze nevim, proc se ptas tady. Pokud sem nechodi tvuj sef, tak se to tady nedozvis. Ale jestli odejdes na hodinu bez dohody, pocitej s tim, ze ti muzou nauctovat skodu, kterou jim tvuj predcasny odchod zpusobi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste se domluvit se šéfem, zda Vas pustí dřív, ale pozor, když výpověď dáte teď, tak ty dva měsíce platí duben, květen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muze a nemusi, mne dohodu nedali, protoze nemeli nahradu, takže jsem musela odpracovat celou vypovedni lhutu. Jo a pokud zitra podas vypoved, tak ti 2 mesice vypovedni lhuty zacinaji bezet az od 1.4., takze budeš muset chodit jeste duben a kveten, pokud zamestnavatel s dohodou souhlasit nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@FraDeu No to jí pomůže, když přítel bydlí na Slovensku.
To bude hodně nápadný si dát místo marozeni tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co si najít bydlení zatím jinde - u kamarádky, na ubytovně apod. Na Slovensku máš vyhlédnutou jinou práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@FraDeu píše:
Dej výpověď a běž na nemocenskou se zádama na 2 měsíce.
A tu nemocenskou bude trávit na Slovensku? Když v dnešní covid době nesmí ani mimo okres? Pustí ji vůbec Slovenské úřady/policie na Slovensko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady se fakt nedozvíš, jestli se se zaměstnavatelem dohodneš, to se musíš zeptat jeho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A už ti bylo 18? V lednu tady máš příspěvek, že ti je 17. Rodiče souhlasili, že se odstěhuješ? Můžes se zaměstnavatelem zkusit dohodnout a ukončit pracovní poměr hned. Pokud na to nepřistoupí tak musíš dát výpověď a výpovědní doba ti skončí 31.5. Když nepřijdeš do práce, může po tobě vymáhat vzniklou škodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud podávám výpověd, chce to předat poslední 2 dny v měsíci. Jinak tam budeš o měsíc dýl
nejsem si jistá, jestli by se ta nemocenská započítávala do výpovědní doby!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blani22 píše:
Pokud podávám výpověd, chce to předat poslední 2 dny v měsíci. Jinak tam budeš o měsíc dýl
nejsem si jistá, jestli by se ta nemocenská započítávala do výpovědní doby!!!
Proč zrovna poslední dva měsíci? Výpovědní doba je dva měsíce a začíná běžet 1. den měsíce následujícího po měsíci, kdy byla doručena výpověď - nezávisle na tom, kolikátý den v měsíci to bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte chtěla jsem se zeptat jestli mužů dát výpověď ze dne na den? S rodiči jsem se pohádala a musím nejdřív pryč a přítel bydlí až na Slovensku takže do práce se nedostanu… Budu mít asi dvou měsíční výpověď, ale tak dlouho čekat nemůžu a nevím co se stane, když odejdu dřív? Čekat, ale nemůžu
myslíte, že by mi dal šéf výpověď dohodou nebo něco podobného? Děkuji za odpověď