Nástup do práce těsně před maturitou

Anonymní
4.3.12 10:38

Nástup do práce těsně před maturitou

Mám velký dilema - možná bych měla na přímluvu šanci se dostat na místo, kam jsem se tak dlouho snažila dostat. Ale mám těsně před maturitou a tak nějak si nedovedu představit zvládnout obojí. Musela bych nastoupit v podstatě ihned do nepřetržitýho provozu a těžko můžu očekávat úlevy, spíš naopak je tam podstav a zaměstnanci mívají přesčasy. Když tuhle šanci nevyužiju, těžko se ta dotyčná za mě příště přimluví. Na druhou stranu vím, že trvá, než se člověk, co byl delší dobu doma, v práci zaběhne a v mém případě je i nulová podpora a pomoc u manžela. O to místo jsem stála už dlouho, na druhou stranu mám jen základní vzdělání a maturita je pro mě hrozně důležitá, tím spíš, že jsem tomu věnovala 5 let. Dá se to zvládnout? Na druhou stranu není jistý, že přímluva zabere, protože nebudu jediná, kdo se tam pokouší dostat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
171
4.3.12 11:04

ahoj, jestli je to fakt dobrý místo a nemáš v okolí jinou šanci na zaměstnání,které bys ohodnotila stejně či líp, tak bych do toho šla. Dle mě se to dá zvládnout.Já chodila do práce na plný úvazek a do toho jsem pět let dělala VŠ a v posledním roce VŠ jsem si k tomu střihla těhotenství.Takže jsem měsíc před porodem státnicovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
4.3.12 11:17

pokud by tě vzali, šla bych do toho, a zároven dodělala maturitu, nikdy nevíš, kdy jí budeš potřebovat, a do maturity máš asi tak 3 měsíce? to se dá zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.12 11:18
padzinka píše:
ahoj, jestli je to fakt dobrý místo a nemáš v okolí jinou šanci na zaměstnání,které bys ohodnotila stejně či líp, tak bych do toho šla. Dle mě se to dá zvládnout.Já chodila do práce na plný úvazek a do toho jsem pět let dělala VŠ a v posledním roce VŠ jsem si k tomu střihla těhotenství.Takže jsem měsíc před porodem státnicovala.

No, co je to „dobrý místo“? Je to v podstatě za minimální mzdu. Ale jiný místa nejsou, asi tak…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.12 11:21

No to se právě bojím, jestli to půjde zvládnout. Odmaturovat v každým případě chci.

• Citovat
  • Upravit
171
4.3.12 11:34

no,pro každého je dobrá jiná práce. To je subjektivní.Ale pokud jiný místa nejsou,tak bych do toho šla.Určitě zvládneš obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.12 11:50
padzinka píše:
no,pro každého je dobrá jiná práce. To je subjektivní.Ale pokud jiný místa nejsou,tak bych do toho šla.Určitě zvládneš obojí.

No kéž by, moc si právě nevěřím, že bych byla tak schopná - děti, domácnost, nepřetržitý provoz v práci, dojiždění do školy, zpracovávání otázek a rvaní do hlavy… Výsledky minulých maturit byly dost katastrofální, tak je ve mě malá dušička.

• Citovat
  • Upravit
8935
4.3.12 11:57

A to je místo,kde využiješ maturitu?A jestli ses tam chtěla dlouho dostat a je to „jen“ za minimální mzdu,tak stále přemýšlím,čím je to místo tak lukrativní-práce která tě baví?A nyní jsi nezaměstnaná,na mateřské dovolené…
Jsem typ člověka,který jde do všeho po hlavě,takže za mě bych šla.I za cenu,že budeš do maturity „padat na hubu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.12 12:03
Ne, není to místo, kde využiju maturitu, ale bavilo by mě to. Já jsem právě naopak docela nervák, všechno musím dělat na 100%, proto všechno promýšlím a časový pres mě psychicky ničí. Pokud nemám limity, tak naopak dokážu udělat dvakrát tolik, ale jakmile vím, že musím zvládnout to a tamto a ještě tohle, tak jsem rozklepaná, všechno mi padá z rukou. Mám v tomhle blbou povahu. „Na hubu“ bych tím pádem padala nejen obrazně. Ale zase nechci nechat jen tak tu šanci ležet. Prostě je pro mě děsná smůla, že ta možnost není za tři měsíce, ale teď ihned.
lasička1 píše:
A to je místo,kde využiješ maturitu?A jestli ses tam chtěla dlouho dostat a je to „jen“ za minimální mzdu,tak stále přemýšlím,čím je to místo tak lukrativní-práce která tě baví?A nyní jsi nezaměstnaná,na mateřské dovolené…
Jsem typ člověka,který jde do všeho po hlavě,takže za mě bych šla.I za cenu,že budeš do maturity „padat na hubu“.
  • Citovat
  • Upravit
8935
4.3.12 12:03

Známá takto uvažovala před necelým rokem- 5 let dálkově dodělává maturitu,před sebou poslední ročník.Koupili po letech uvažování parcelu a budou stavět RD-bydlí u rodičů,kde mají peklo.Ale na druhou stranu klid v tom,že vše za ně udělají a zařídí rodiče,včetně plateb za bydlení a oprav baráku.A měla práci 300 m od baráku na 4 hodiny denně,takže klídek.
Dostala nabídku,že může jít pracovat do města,kde budou stavět RD a práci,na kterou dodělává školu,její vysněnou.Je to dojíždění a práce na 6 hodin + učení se spousty nových věcí v práci.
No je pravda,že je to náročné,učí se na maturitu,na parcele vyhrabují,kácí,připravují,schání plánky a povolení na stavbu RD,práce zabere mnohem víc času a energie než původní.Ale od září zhubla přes 10 kg,aniž by se snažila-do té doby leta marné snahy o snížení váhy.Nezvládá s námi kino,divadlo,posezení v hospůdce.
Ale myslím,že udělala dobře,i když ten poslední rok školy jí dá zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.12 12:13
[To má kamarádka tedy záhul. Obdivuju jí. citace] lasička1 píše:
Známá takto uvažovala před necelým rokem- 5 let dálkově dodělává maturitu,před sebou poslední ročník.Koupili po letech uvažování parcelu a budou stavět RD-bydlí u rodičů,kde mají peklo.Ale na druhou stranu klid v tom,že vše za ně udělají a zařídí rodiče,včetně plateb za bydlení a oprav baráku.A měla práci 300 m od baráku na 4 hodiny denně,takže klídek.
Dostala nabídku,že může jít pracovat do města,kde budou stavět RD a práci,na kterou dodělává školu,její vysněnou.Je to dojíždění a práce na 6 hodin + učení se spousty nových věcí v práci.
No je pravda,že je to náročné,učí se na maturitu,na parcele vyhrabují,kácí,připravují,schání plánky a povolení na stavbu RD,práce zabere mnohem víc času a energie než původní.Ale od září zhubla přes 10 kg,aniž by se snažila-do té doby leta marné snahy o snížení váhy.Nezvládá s námi kino,divadlo,posezení v hospůdce.
Ale myslím,že udělala dobře,i když ten poslední rok školy jí dá zabrat.
  • Citovat
  • Upravit
23864
4.3.12 12:54

Já bych tu práci rozhodně vzala. Jsem taky nezaměstnaná a vím co to je sehnat alespoň něco. Mám maturitu ale se dvěma dětma a bydlením na vesnici mi je úplně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat