Výpověď na rodičovské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
výpověď na rodičovské
ahoj všichni,
mám trochu nejasno. Jsem zaměstnaná v úplně jiném regionu, než bydlím. Teď jsem na RD, kterou mám na 3 roky. Kvůli malé se ale do tohoto zaměstnání vrátit nechci. S tím je spojeno to, že příští rok budu muset v této práci složit zkoušku, na kterou když nepůjdu, pracovní poměr mi stejně zaniká. Ok, čili nejspíš nastoupím na úřad práce. Co to ale znamená?jak to je dál s mojí tříletou RD?platí to stále, nebo je to pak upraveno jinak?měsíčně mám RD stanovenou na 7.100Kč, budu to dále pobírat, dokud to nevyčerpám, i když tedy už nebudu zaměstnána?a pokud bych chtěla dát malou do jesliček a najít si co nejdříve nové zaměstnání, bude v tom nějaký problém?
přítel normálně pracuje. doufám, že je dotaz pochopitelný a pokud zná někdo odpověď, moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, když jsi na RD, tak přeci nemůžeš skončit v práci svůj pracovní poměr.......zaměstnavatele jsi požádala o RD do 3 let a hotovo…na žádný ÚP přece chodit nemusíš…rodičovský příspěvek budeš pobírat dokud to nevyčerpáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přesně tak, jsi na RD
výpověď bys mohla dostat jen v případě, kdy by tvůj zaměstnavatel jako firma nebo jako pobočka ukončila svoji činnost
- Citovat
- Upravit
no ale tady jde o tu zkoušku, když jí nespním, tak mi automaticky zaniká osvědčení a už tam pracovat nemohu
a proč bych si ji dělala, když se tam už vracet nechci..já vůbec nevím, jak to bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na RD ji dát nemůžeš, jen dostat a to pro rušení pracoviště nebo firmy.
Prostě počkat na výpověď a nebo ji dát dohodou až PO skončení RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máš takovou podmínku podepsanou v pracovní smlouvě? Pokud ano, tak PP asi zaniká, ale vzhledem k tomu, že jsi na RD, kterou ti musí zaměstnavatel umožnit, tak podle mě PP zanikne až po skončení RD, ale nevím…to by chtělo nastudovat v Zákoníku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha, to jsem nevěděla, že ji dát sama nemůžu
malo zkušeností, omlouvám se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přesně tak, jsem u Městské policie, kde se musí každé 3 roky skládat osvědčení. Čili když ho nesložím, stejně dostanu výpověď. Tak mě zajímá, jak to se mnou bude dál?to mi zanikne asi i ta RD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a nebudou ho po tobě chtít složit až po návratu do práce, v průběhu to nemá přeci význam, když nepracuješ, leda by tam nesměla být pauza. Kdybys pokračovala v rodičovský s dalším ditětem, tak ti to klidně vyprší znovu. Já bych řekla, že během rodičovský to řešit nebudou, až po případném nástupu. A ten nebude, to dáš asi tedy výpověď, když tam pak už pracovat nechceš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bianca39 píše:
přesně tak, jsem u Městské policie, kde se musí každé 3 roky skládat osvědčení. Čili když ho nesložím, stejně dostanu výpověď. Tak mě zajímá, jak to se mnou bude dál?to mi zanikne asi i ta RD?
teta je taky u měšťáků a mám pocit, že to osvědčení dělala až po skončení RD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že RD ti nezanikne určitě. Až ti skončí po 3 letech RD, teprve potom zanikne pracovní poměr a rodičovský příspěvek bereš nezávisle na délce rodičovské dovolené.....takže až ho vyčerpáš, těch 220tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RD ti nezanikne a když jsi doma s dítětem, tak přeci nemůžeš ani vykonávat práci (pokud tam tedy nechodíš třeba na zkrácený úvazek apod). Takže po tobě ani žádnou zkoušku chtít nemají, to leda až by ses vrátila z rodičovské, tak potom buď výpověď a nebo tu zkoušku, ale když jsi na RD, tak tě přeci zaměstnavatel nemůže hnát do práce, aby sis udělala nějaké osvědčení. A pokud chceš podat výpověď, tak můžeš, ale nejdříve k datu kdy bys měla nastoupit do práce a tam už je to taky na dohodě. A zaměstnavatel ti také nemůže dát výpověď jen tak když jsi na RD, ale záleží co máš ve smlouvě, pokud je tam nějaký dodatek. Chtělo by to se toho zaměstnavatele zeptat co přesně a jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bianca39 píše:
no ale tady jde o tu zkoušku, když jí nespním, tak mi automaticky zaniká osvědčení a už tam pracovat nemohua proč bych si ji dělala, když se tam už vracet nechci..já vůbec nevím, jak to bude
osvědčení ti zanikne, pracovat už třeba nebudeš moct na daném postu, nicméně pracovní poměr jako takový ti zůstane do konce RD, maximálně tě po jejím skončení můžou dát výpověď z důvodu „nedodržení podmínek pro vykonávání zaměstnání“ nebo tak něco… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi máte pravdu, taky mě zaráží, že se mám při RD hnát 150km daleko do práce na vykonání zkoušky (na kterou se musím aspoň půl roku učit) když pak stejně ještě rok pokračuji v RD. jenže u Městské tato podmínka pro osvědčení je, snad jen, jestli je nějaká vyjímka na té rodičovské..tak děkuju, aspoň trochu mám přehled ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpověď ti dát nemůžou, jsi na RD, a tak si před výpovědí chráněná, ikdyž na zkoušku nepůjdeš. Normálně budeš doma do 3 let dítěte. Ale jak to bude potom nevím, jestli si zkoušku doděláš nebo už to nepůjde. Ale nechápu, proč na ni vůbec musíš, když si na RD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit