Nástup do školky vs. dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1227
10.5.12 17:17

Nástup do školky vs. dovolená

Holky, poprosím o váš názor.
Chceme letos (po několika letech) vyrazit na zahraniční dovolenou a bojuju s manželem ohledně termínu.
Můj chlap by rád jel první týden v září (dřív jsme tak jezdili, ještě bez dětí), argumentuje nižší cenou ubytování, míň lidí na pláži, na cestě, počasí bez problémů na koupání (jeho hlavní argument je ta cena ubytování).
Já se těmto jeho argumentům nebráním, souhlasím s nimi, ale bohužel nám to koliduje s nástupem mladší do školky (do školky chodí i starší, ale ten už je adaptovaný). Malá je docela bezproblémová u prarodičů, ve školce se snad zadaptuje taky dobře, ale nepřijde mi ideální nastupovat týden po ostatních dětech, raději bych, aby nastoupila společně s ostatními od 3. září. Proto jsem pro dovolenou poslední týden v srpnu (i za cenu dražšího ubytování).
Co myslíte, jsou moje obavy zbytečné? Jely byste v srpnu nebo v září? Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9909
10.5.12 17:20

V srpnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
10.5.12 17:20

vidím to stejně jako ty - chtěla bych, aby mi dítě nastoupilo do školky spolu s ostatními, aby nevybočilo z řady. I ten týden pauzy může být pro zapadnutí do kolektivu důležitý - obzvlášť, když je to první rok ve školce. Takže za mě dovolená v srpnu a nástup pěkně se spoluškolkaři. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
10.5.12 17:28

Já jako učitelka v mš jsem pro dovolenou v srpnu.Dcera se určitě adaptuje lépe s ostatními,lépe si najde kamarády.první týden v mš se ukazuje třída,školka.Když přijde později může z toho být více nesvá.

• Citovat
  • Upravit
1227
10.5.12 17:37

holky děkuju …
starší právě nastupoval v průběhu roku a byl to boj, ostatní děti už byly otrkané, skamaráděné a my bojovali s tím, že si s ním nikdo nehraje, nikoho nezná …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
10.5.12 17:48

Určitě je lepší nastupovat s ostatními, protože i program je přizpůsobený adaptaci dětí. Ale kdyby dcera nastoupila jen o týden později, není to podle mě až taková tragédie, adaptační bývá celé září a určitě nebude jediná kdo nastoupí později.
Jsem učitelka v MŠ a nikdy jsem nepozorovala, že by se děti, které nastoupí o pár dní později zapojovaly hůře než ostatní, je to hlavně o povaze dítěte, někdo bude brečet měsíc i přesto, že nastupoval s ostatními, někdo to zvládne v pohodě.
Takže já bych klidně v září vyrazila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
10.5.12 18:01

Záleží hodně na dceřině povaze. Já bych to svojí malé neudělala a raději bych snad nejela na dovolenou žádnou. Ale ona je hodně introvertní a vím, že by problém měla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.5.12 18:41

Tak se zeptej ve školce, jestli mají nějaký adaptační program, na kterém by jako nová neměla chybět. Robíno nastupoval na pět dní v měsíci, těch dětí bylo víc, každé chodilo v jiný den, takže pochybuji, že měli nějaký speciální adaptační program. Kamarádka třeba nedávala malýho ani ten první den, snad až druhý, nebo třetí. Já bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
10.5.12 19:29

ale dítě přece nepozná jestli je první nebo třetí týden v září, myslím že mu to bude jedno. Našim dětem teda je, s dětmi se pak seznámí postupně, stejně jako by tam bylo první den.
S tvým chlapem souhlasím, taky to tak děláme, ze stejných důvodů, ta cena je v září razantně nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
10.5.12 19:34

Moje dítě nastupovalo v průběhu roku a jako pozitivní hodnotím,že na ní učitelky měly čas,protože byla jediná k zadaptování.Stejně tak z ní byly natěšené děti,že přišel někdo nový.
Myslím si,že za jeden týden se děti pořádně ani nepoznají,rozhodně bych neměla obavu,že by nezapadla.aspon už tam bude mín brečících dětí.
Já bych z toho trágu nedělala.Záleží jak velký cenový rozdíl v termínech je.Kdyby nebyl marknatní,tak jedu samozřejmě poslední týden v srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.5.12 19:44

No jestli se zbytecne nesnazis udelat to idealne. V zivote toho i ve vychove udelas jeste plno tak, ze by to slo udelat 100× lepe. Co kdyz dceru, ktera nevypada na adaptacne problemovou naopak mnohem vic rozhodi ten prvni tyden mezi neprizpusobenymi detmi, nez nastup az druhy tyden, kde ty problemove uz prece jen budou trochu otrkane, ty bezproblemove budou uz vedet co a jak a pani ucitelke bude deti znat, vedet, co si vuci kteremu diteti „smi dovolit“a bude mit mnohem vice casu i tvou dceru zasvetit do rezimu skolky. A ad rezim skolky - ty deti jsou fakt male - jestli si myslis, ze je ve tride vice nez jedno, kteremu to staci vysvetlit jenou hromadne, tak se krute mylis. Kazdemu diteti pani ucitelka vysvetluje vsechno dozblba dokola dokud to to dite nepochopi a neprijme za sve - nekomu 5× jinymu 150×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
10.5.12 20:55

Syn nastupoval do skolky az cca 11.9.,lebo 31.8. mu vyberali nosnu mandlu. Tiez som riesila ze nenastupi ako ostatne deti, ale on je lahko adaptovatelny a nemal ziadny problem. A ako pisu holky, kedze bol sam co nastupil neskor, ucitelky sa mu viac venovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí