Nástup na mateřskou - formulář

5277
3.8.11 12:47

Nástup na mateřskou - formulář

Milé dámy. Opět řeším jeden malý problémek a potřebuji radu. Doufám, že mi jako vždy pomůžete :mrgreen:

Dostala jsem 21.7. od sestry u gynekologa formulář: Žádost o peněžitou pomoc v mateřství. No, já jsem ho sbalila, aniž bych si to přečetla a na cokoliv se zeptala :oops:
Je tam kolonka: Naposledy jsem vykonávala samostatně výdělečnou činnost ( zaměstnání ) dne..... No, od 25.5. jsem na rizikovém těhu, jsem na neschopence. Co tedy do toho políčka vyplnit? Datum posledního dne před začátkem neschopenky, tj. 24.5.? Nebo 16.8. ( když na mateřskou jdu dle Dr. 17.8. )?? No a pak aby toho nebylo málo…tenhle formulář se do zaměstnání odesílá hned, nebo třeba týden před nástupem na MD? Já jsem neodešla z práce v dobrém, tak nechci udělat nějakou botu, abych tam pak třeba ještě nemusela jet, nebo s nima něco řešit :zed:

Prosím poraďte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5277
3.8.11 12:48

A vůbec…tím, že ten formulář zašlu do práce už okolo mateřské nic neřeším?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
3.8.11 13:12

NO, pokud si zaměstnaná, tak nevykonáváš samostatnou výdělečnou činnost, takže tu kolonku nevyplňuješ.
A do práce to můžeš buď poslat hned nebo počkat až dostaneš od dr. ukončení neschopenky, protože to tam budeš muset poslat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.8.11 13:13

Formulář jsem dávala hned, ale já nastupovala dva dny po odevzdání a rovnou s ukončenou neschopenkou a lístkem na peníze. A jinak odevzdáš a to je vše, o nic víc se nestaráš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.8.11 13:15

Jo a samostatnou činnost nevykonáváš, jsi zaměstnanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
3.8.11 13:33
gabi.design píše:
Jo a samostatnou činnost nevykonáváš, jsi zaměstnanec.

No jo, ale tam v té větě je v závorce napsáno ( ZAMĚSTNÁNÍ ), tak proto jsem myslela, že se vyplňuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
3.8.11 13:34

Jinak moc díky za odpovědi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
3.8.11 13:41

A s nástupem na rodičák je to potom jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
3.8.11 15:08

to si budes muset zajit na OSSZ tam ti daji papir a s tim pujdes na UP ted jsem to absolovala ale jeste predtim nez jsem sla na OSSZ jsem si zasla zazadat o radne cerpani dovolene a hlasila jsem delku rodicaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.8.11 09:12
barca.hrosik píše:
to si budes muset zajit na OSSZ tam ti daji papir a s tim pujdes na UP ted jsem to absolovala ale jeste predtim nez jsem sla na OSSZ jsem si zasla zazadat o radne cerpani dovolene a hlasila jsem delku rodicaku

A na tu OSSZ musím pro jaký papír? Pro výměr, že mám nárok na PPM? Když mi přišel s nástupem na mateřskou, tak už tam nemusím, ne? Jenom ti, co výměr nedostali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
8.8.11 14:42

Budes tam muset i kdyz ti výměr přišel, pokud nemas potvrzeny primo ten fialový formulář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.8.11 15:00
j.a.n.i1 píše:
Budes tam muset i kdyz ti výměr přišel, pokud nemas potvrzeny primo ten fialový formulář

Ajéje, to mám teda radost. :roll: Každopádně díky za info. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital