Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé dámy. Opět řeším jeden malý problémek a potřebuji radu. Doufám, že mi jako vždy pomůžete ![]()
Dostala jsem 21.7. od sestry u gynekologa formulář: Žádost o peněžitou pomoc v mateřství. No, já jsem ho sbalila, aniž bych si to přečetla a na cokoliv se zeptala ![]()
Je tam kolonka: Naposledy jsem vykonávala samostatně výdělečnou činnost ( zaměstnání ) dne..... No, od 25.5. jsem na rizikovém těhu, jsem na neschopence. Co tedy do toho políčka vyplnit? Datum posledního dne před začátkem neschopenky, tj. 24.5.? Nebo 16.8. ( když na mateřskou jdu dle Dr. 17.8. )?? No a pak aby toho nebylo málo…tenhle formulář se do zaměstnání odesílá hned, nebo třeba týden před nástupem na MD? Já jsem neodešla z práce v dobrém, tak nechci udělat nějakou botu, abych tam pak třeba ještě nemusela jet, nebo s nima něco řešit ![]()
Prosím poraďte ![]()
A vůbec…tím, že ten formulář zašlu do práce už okolo mateřské nic neřeším?
NO, pokud si zaměstnaná, tak nevykonáváš samostatnou výdělečnou činnost, takže tu kolonku nevyplňuješ.
A do práce to můžeš buď poslat hned nebo počkat až dostaneš od dr. ukončení neschopenky, protože to tam budeš muset poslat taky.
Formulář jsem dávala hned, ale já nastupovala dva dny po odevzdání a rovnou s ukončenou neschopenkou a lístkem na peníze. A jinak odevzdáš a to je vše, o nic víc se nestaráš.
gabi.design píše:
Jo a samostatnou činnost nevykonáváš, jsi zaměstnanec.
No jo, ale tam v té větě je v závorce napsáno ( ZAMĚSTNÁNÍ ), tak proto jsem myslela, že se vyplňuje…
to si budes muset zajit na OSSZ tam ti daji papir a s tim pujdes na UP ted jsem to absolovala ale jeste predtim nez jsem sla na OSSZ jsem si zasla zazadat o radne cerpani dovolene a hlasila jsem delku rodicaku
barca.hrosik píše:
to si budes muset zajit na OSSZ tam ti daji papir a s tim pujdes na UP ted jsem to absolovala ale jeste predtim nez jsem sla na OSSZ jsem si zasla zazadat o radne cerpani dovolene a hlasila jsem delku rodicaku
A na tu OSSZ musím pro jaký papír? Pro výměr, že mám nárok na PPM? Když mi přišel s nástupem na mateřskou, tak už tam nemusím, ne? Jenom ti, co výměr nedostali. ![]()
Budes tam muset i kdyz ti výměr přišel, pokud nemas potvrzeny primo ten fialový formulář
j.a.n.i1 píše:
Budes tam muset i kdyz ti výměr přišel, pokud nemas potvrzeny primo ten fialový formulář
Ajéje, to mám teda radost.
Každopádně díky za info. ![]()