Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
nevím, nevím, ale mám pocit, že naše malá nějak trošičku chraptí (4 měsíce). Rýmu nemá, ale přijde mi, že trošičku chraplinká ![]()
Teplotu nemá, ale možná mi taky přijde dnes trošku unavenější…koukal ajsem do krčku, červený se mi nezdá, ale když žbleptá, jako kdyby trošičku chraptěla…zítra jdeme na druhé očkování, vím, že si ji doktor poslechne, ale dnešek se táhne jak smrad a už chci vědět, jestli je nastydlá..ach jo..když chraptí, nemá teplotku, rýmu, je třeba nějaká „babská“ rada, která by ji na chraplavý krček pomohla? Sice nás doktor čeká zítra, ale jestli je něco, co bych pro malou mohla udělat ![]()
malá ještě nastydlá nebyla, tak mám strach.. ![]()
Plně kojíme, takže má jen mlíčko. Hraje si v ohrádce a najednou zavírá očíčka, zchrupne si, pak zase se hemží, prostě je i taková unavená, přešlá
![]()
A ještě bych se chtěla zeptat - kdyby byla nastydlá, tak se neočkuje, co? Jaký je s očkováním pak postup, když máme za sebou jen první hexa?
Ahojky, myslím, že ti nezbyde nic jiného, než vyčkat. Uvidíš, zda se to ustálí, nebo se rozjede nějaká nemoc. S očkováním si nelam hlavu, naočkují ji, až bude v naprostém pořádku. My jsme to měli taky tak podobně, skončili jsme s rýmou a měsíčním odkladem očkování.
nám odložili očkování o 10dnů, máme jít ve středu a zas to posunu, protože je ještě nachlazená…
snad to byl jen chrapot ze řvaní..o víkendu jsme byli na chalupě u našich a malá byla nějaká nervózní z cizího prostředí, tak pokňourávala celý víkend…uvidíme zítra ![]()
každopádně nás nejspíš čeká injekce a to bude, bůůů, už se netěším te´d na pláč naší dušinky…
Ahoj řeším podobný problém
.Malej tři měsíce přišel do kontaktu s nemocným (chřipka). Bylo to včera ráno a od té doby trnu hrůzou jestli to chytil a pořád ho kontroluji. Nevíte po jaké době by se to projevilo?
nevím, kdy by se to projevilo, ale taky mám strach, protože sestřenice na té chalupě byla nachcípaná a nikdo dopředu neřekl, že je nastydlá…takže mám strach. už jsme tedy na chalupě s malou byli když byl můj brácha nastydlej a malá teda nic nechytla (prý když se kojí, je miminko odolnější, tak nevím, co je na tom pravdy
).
Takže taky ji furt hlídám, šahám, jestli nemá teplotu nebo nepšíká, nekašle
, zítra uvidíme, snad bude ok. Ale u chřipky je inkubační doba asi 1 dne nebo víc? ![]()
Taky mě nevarovali
. Já bohužel nekojim. Dokud jsem kojila první dceru,tak opravdu nemocná nebyla.
Tohle máme teď za sebou. První den strašně chroptěla. Bez teploty, kašle a rýmy. Druhý den to samé a s velkým kašlem. Poslech byl dobrý. Třetí den se spustila příšerná rýma. Tak jestli ji třeba taky nezačíná rýma. Další den ještě horší a to už tam na průduškách něco měla. Dostali jsme sprej, aby se ty hleny co nejdou ven dostali ven. Průdušky byli tak stáhnuté, že hlen nemohl ven a tak chroptěla.
Ahojky ,
inkubacni doba bude urco delsi,mi jsme byli v pondeli na navsteve kde bylo nemocne mimi a az v patek se nemoc zacala projevovat a v sobotu v plne mire.. A to kojim tak jsem si myslela,ze to bude v poho ![]()
A to kamaradka tvrdila,ze prcek nemocny neni
no uz tam nepujdem!!! Tak doufam,ze jste na kontrole dobre dopadly ![]()
takže nastydlá není, poslechově vše čisté ![]()
dostali jsme injekci, poplakali si a už se malá usmívá ![]()
Ve čtyřech měsících vážíme 6kg a měříme 67 cm! prý za chvíli přeroste kočár ![]()
Ahojky, mám dotaz, má 3 měsíční holčička občas pokašlává a sem tam pšikne, chci se zeptat na nějakou babskou radu jestli nevíte, nechci s ní hnedka letět k dr. a cpát jí práškama..Děkuju ![]()