Obsah sodíku na den v potravinách

963
13.3.11 22:22

obsah sodíku na den v potravinách

Ahojda maminy,

malá začala před měsícem příkrmy. Papá skleničky, takže hlídám sodík, aby toho moc nebylo. Teď mi známá řekla, že denní příjem na miminko by mělo být 242mg, tak jsme si řekla, že to spočítám. No, všehno v poho, malá měla asi 190mg, než jsem kouknula na přípravek nutriton, který jí míchám do mléka proti blinkání. Tam píší, že to obsahuje 6g sodíku/ 100g prášku a jelikož ho denně spotřebujeme okolo 13g, tak malá přijme jen díky tomuto přípravku přes 800mg sodíku. Tak teď sedím a dumám, jestli je to tisková chyba a pokud fakt, tak jak je to s tím množstvím sodíku celkově na den a mohla jsem jí tím ublížit? Pila to skoro dva měsíce. Okamžitě jsem jí to přestala dávat, i za cenu toho, že blinká neskutečným způsobem. Ale nedá se svítit. Dokud si to asi neověřím, budeme blinkat… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
13.3.11 22:34

wau :-) ty to s tím vařením budeš mít asi hodně složitý vid :-)

• Citovat
  • Upravit
9044
13.3.11 22:47

Ty jo,ja teda nevim,ale jestli ti na tom tak moc zalezi,zavolej doktorce a porad se s ni :) ;)
Me teda nikdy od narozeni prcka nenapadlo pocitat a hlidat jakekoliv mineraly a ostatni veci…do toho roku jsem jeste teda vazila jidlo a porce,ale od roka vubec,proste mu davam jak chce.prospiva dobre,takze nevidim problem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
14.3.11 05:49
Michaelakkk píše:
wau :-) ty to s tím vařením budeš mít asi hodně složitý vid :-)

Zato ty máš všechno tááák jednoduchý, viď??? :wink:
Ale pro tebe je to určitě dobře :mrgreen:

Lusiashku, taky bych určitě volala, nebo si to nějak zjistila (rada nad zlato, že? :think: )
800 mg je fakt darda, musí to zatěžovat ledviny jako blázen. Jenomže co potom? Není ještě nějaká jiná alternativa místo Nutritonu? Určitě jsem o něčem slyšela- snad to bude přijatelnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
14.3.11 05:55

Koukej, něco jsem našla. Snad ti to pomůže :kytka:

http://www.inpharm.cz/p/41/novalac-a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
14.3.11 06:19

Co se týče sodíku, nepočítala jsem, ale kupovala jsem skleničky bez přidané soli. Nikdy bych nesáhla po Hipp, kde přidávají sůl snad od 4. měsíce.
U mladší jsem stejně brzy přešla na vlastní vaření, nesolila jsem a nesolím.

Co se týče Nutritonu, malá hodně blinkala snad až do 8. měsíců, přesto mi dr. tento přípravek nedoporučila. O sodíku v něm se nezmínila, ale hlavně proto, že karubin by ji mohl zacpat a mohla by mít větší bolesti bříška - už tak mívala silné koliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuppi
26.6.12 16:43

Vím, že je to rok stará diskuse, ale nedá mi nereagovat. Jestliže umím dobře počítat a doufám, že ano :mrgreen: tak 6g sodíku na 100g přípravku, tak 1g je 6:100=0,06g sodíku na 1g nutritonu. Tzn, že jestliže spotřebujete denně 13g nutritonu, tak spotřebujete 0,78g sodíku :mavam: Tak nevím, jestli jsem dobře pochopila tvůj dotaz, ale podle mých výpočtů :nevim: je tam podíl sodíku zcela minimální :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure