Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj hoky.
Mam 6 měsíční mimi a nechci ho půjčovat na vození tchýni. Ona ze začátku otravovala obden a volala, že by si jí vzala ven. Nemůže pochopit, že jsem ráda, když na chvíli vypadnu s malou na vycházku. A ven s ní chodím ráda. Teď se mi k nim ani nechce na kafe. Když ji chová, tak koukám jak ji drží, protože ze začátku říkala, že neví jak jí má chytnout. Asi nejsem normální, že? A začínám na ní mít av…
tak co spojit vycházku s nákupem,jeďte spolu,aspoň budeš mít přehled
a všude do všech obchodů se nedostaneš,tak tchýňku pokud ti to nabízí,využij.co já bych za to dala,kdybych měla normální babičky ![]()
ja mam to samy
mozna je to tim, ze prave furt otravovala, mne to vadi a pak se bloknu a nic se mnou nehne. TEd uz obcas necham pohlidat moji mamcu a jedu treba do kramu, zvykam tim sama sebe, protoze v dubnu jdu do prace, ale cizimu? To tezko
chapu te
Já tě naprosto chápu
byla jsem úplně stejná, bylo to nenávistí k tchýni, chovala se nemožně prostě…
škoda mluvit, ale nakonec jsem ustoupila ono si odpočineš chvilku bez míma můžeš si dojít třeba ke kadeřnici
ona mu nic špatnýho neudělá vychovala tvého muže a dobře ne?
Dítě má právo na prarodiče
zkus to jednou a uvidíš… Já jsem ten poslední co by ti měl vlastně říkat at tchýni nezavrhuješ, ale evidentně ti nic špatného neudělala nesoudí se s tebou jako ta moje a má jen zájem o vnoučka a to je normální ![]()
ta to jsem ráda, že se tu našla mamča, která to poznala taky. Jednou jsem jí povolila vozit dva dny za sebou a pak otravovala každý den. Teď s ní jdu ven i když jsem nachcípaná. A to začala schánět i postýlku, že by u nich spala a mi by jsme mohli na noc jet pryč. Tak jsem rázně řekla, že ne. Že nikam nepojedem.
Já mám úplně to samé s tchýní.Mám 5ti měsíční holčičku a kdybych s ní nešla ven,tak mám celej den zkaženej.Tchýně mě navíc vůbec neposlouchá,třeba malá když v kočárku spí,tak občas otevře oči,ale hned usne.Nesmí se na ní mluvit,jinak už nezabere a ječí třeba do večera.A tchýně tohle nerespektuje,mluví na ní,dělá opičky a malá je pak rozhozená 2dny.Já jí malou prostě nedávam,tak jednou do měsícea i to mě štve,když vim v jakym stavu mi pak malou dá.
Ale je to její babička,tak někdy jí malou dát bohužel musim.
bertík28 píše:
ta to jsem ráda, že se tu našla mamča, která to poznala taky. Jednou jsem jí povolila vozit dva dny za sebou a pak otravovala každý den. Teď s ní jdu ven i když jsem nachcípaná. A to začala schánět i postýlku, že by u nich spala a mi by jsme mohli na noc jet pryč. Tak jsem rázně řekla, že ne. Že nikam nepojedem.
To znám takhle nějak proběhla první návštěva u tchýně měla postýlku hrazdičku no prostě!! byla jsem tam naposled malému bly tak 2 měsíce, nikdy jsem jí nebránila aby jezdila, ale třeba jsem nebyla doma když přijela malýho jsem nechala s mou mamkou na ven jsem jí ho poprvé půjčila samotného až když jsem potřebovla udělat maturitu nic jinýho mi nezbylo, ale jak říkám ona mi hodně ubližovala tím že mi pořád připomínala přítele furt o něm mluvil furt říkala jak je samuel celej pavlíček a blababla pak soud o střídavou péči hele složitý to bylo, le před měsícem jsem jim ho šoupla na celý týden sam byl spokojenej štastnej a já tky, že jsem si odfrkla…
Na tohle jsem zvědavá, jestli se mi nevyvine něco podobnýho… už teď mi vadí i když celkem blízcí lidé (máma, sestra, kamarádi…) si chtějí sáhnout na moje břicho, nebo se chtějí podívat a tak… mám z toho takovej hrozně nepříjemnej pocit… ![]()
Přitom budu potřebovat, aby obě babičky hlídaly, až se malá narodí, chci se zase dostat do formy za bicíma co nejdřív… ![]()
Ale nemyslím, že je to něco „nenormálního“, prostě takový věci asi každej cejtí jinak, no. ![]()
Tak to se Ti Cherilin nedivím. Ona zase malé cpala do pusy dudák, ale malá ho nechtěla. Řekla jsem jí ať jí ho nedává a ona, že si stejně vezme a pořád jí ho tam cpala. Pak chudák brečela. A ona tchýni taky nesnese. Jen se na ni podívá, tak už začne brečet. Pak se na ni podívá tchán a řechtá se jako blázen.
co bych dala za aspon jednu hlídací babičku!
z jedné strany tě chápu, ale radím nezavři si ty dveře s pomocí úplně! protože jednou by se to hodit mohlo… uvidíš že to někdy oceníš!
má první dcera byla šílená! uplakaná, nespavá… co bych dala za to, kdyby si ji někdo vzal a hodinu s ní byl venku! a já si uklidila v klidu se vykoupala a zdřímla…
co bych dala za babičku, která by si vzala děti na prázdiny! nešlo o mě! ale o ty jejich zážitky!
asi bych nebyla tak striktní… asi by mi vadilo, kdyby chodila denně, ale udělat nějaké termíny… třeba třikrát týdně… a ty si mezitím uděláš svoje.. nebo si zaběhneš nakoupit sama…
![]()
držím palečky.. ![]()
bertík28 píše:
Tak to se Ti Cherilin nedivím. Ona zase malé cpala do pusy dudák, ale malá ho nechtěla. Řekla jsem jí ať jí ho nedává a ona, že si stejně vezme a pořád jí ho tam cpala. Pak chudák brečela. A ona tchýni taky nesnese. Jen se na ni podívá, tak už začne brečet. Pak se na ni podívá tchán a řechtá se jako blázen.
to je jak u nás,tchýně dodnes lamentuje,že se na ní malá jako na jedinou z rodiny ještě neusmála.Se nedivim,když s ní má jen špatný zážitky.A mě to teda vůbec nevadí,že se na ní nesměje.Tchána mam ráda,ten je rozumnej.S malou to umí a když jí to s ním náhodou přestává byvit a natahuje,tak mi ji hned podává.To tchýně ji chce chovat za každou cenu i přes řev.Jednou ji chtěla odpo vzít z kočáru k nim domů.Řikám jí,že malá je zvyklá spát v tuhle hodinu a že když jí vzbudí tak bude řev.A ona na to že jí to nevadí.Tak jí řikam,vám možná ne,ale malá bude mít šok ![]()
Já nevím,já jsem malou půjčila na povození ráda.Aspoň jsem si oddychla a tchýně se taky potřebovala se svojí vnučkou vytáhnout před babama
.Pokud máš s tchýní dobrý vztah,tak půjčit jí dítě na hodinu,dvě-vždyť ho máš jinak celý den.Jdi s mimi ven třeba dopoledne a tchýni ho půjč odpol.Aspoň 1×týdně bys to snad zvládla
.
A že prohlásila,že neví jak jí držet?
tak už je to asi pár let co držela nějaký malý uzlíček,ale zvládla přeci vychovat tvého manžela ![]()
Já bych se toho nebála.6ti měsíční mimi už je na půjčování dost velký a mohlo by ti přeci dělat radost že má o něj tchýně zájem
.Ale jestli chceš mít mimi pořád jen pod svýma křídlama,tak to nevím jak to tchýni vysvětlit.Pořád se na něco vymlouvat je celkem blbý.....co jí říct-„jsem lakomá máma,mimi je jen moje“ ![]()
Pokud tchýni nedůvěřuješ (a podle mě oprávněně, pokud nerespektuje, že něco řekneš, třeba s tím dudlíkem), tak je jasné, že jí mimino nechceš svěřit.
Já chovám důvěru k muži (ne že by byl stopro ve všem dokonalý, ale snaží se) a mojí mámě, o které vím, že plně respektuje, jak mám dítě chovat, co jí, co nejí, spíš je ještě opatrnější jak já. A naší paní na uklízení, která má doma postiženýho kluka a s dětma to umí.
Jinak je naše pupeční šňůra velice pevná
A to mu budou 2r
Jsem přesně ta matka, která je přesvědčená, že nikdo nesplní potřeby jejího dítěte tak dokonale, jako ona, nikdo mu nerozumí, jako já. Nijak mě to nezatěžuje, se svým dítětem jsem ráda, to spíš ty ostatní věci jako uklízení, vaření a tak ráda nechám na někom jiném. Dítě tím očividně není nijak poznamenané, protože s osobami, kterým důvěřuji, je rádo, bez pláče, po mamince rozhodně neteskní, když přijede z nějaké akce s tatínkem, tak ke mě ani nechce ![]()
Takže, je to tvoje dítě, ty jsi máma, ty za něj máš zodpovědnost a součástí té zodpovědnosti je svěřit dítě jen takovým osobám, kterým doopravdy důvěřuješ.
janet9 píše:
Já nevím,já jsem malou půjčila na povození ráda.Aspoň jsem si oddychla a tchýně se taky potřebovala se svojí vnučkou vytáhnout před babama.Pokud máš s tchýní dobrý vztah,tak půjčit jí dítě na hodinu,dvě-vždyť ho máš jinak celý den.Jdi s mimi ven třeba dopoledne a tchýni ho půjč odpol.Aspoň 1×týdně bys to snad zvládla
.
A že prohlásila,že neví jak jí držet?
tak už je to asi pár let co držela nějaký malý uzlíček,ale zvládla přeci vychovat tvého manžela
Já bych se toho nebála.6ti měsíční mimi už je na půjčování dost velký a mohlo by ti přeci dělat radost že má o něj tchýně zájem.Ale jestli chceš mít mimi pořád jen pod svýma křídlama,tak to nevím jak to tchýni vysvětlit.Pořád se na něco vymlouvat je celkem blbý.....co jí říct-„jsem lakomá máma,mimi je jen moje“
já malou taky půjčuju ráda,bráchovi,mojí mámě,klidně kámošce.Ale jen pokud dodrží moje pravidla.Tchýně jí klidně vzbudí v tom kočáru,jen aby s ní mohla dělat kraviny a je jí úplně fuk,že je z toho malá na hadry,hlavně že si ji ona užívá.Až mé doporučení začne respektovat tak jí malou ráda půjčim,ale stejně to nebude 3krát do týdne.
A co domluvit s tchyní nějakou pravidelnost? Říct jí, že bys byla ráda, kdyby třeba vozila vždycky v úterý a pátek (plácnu) od tolika do tolika. Takhle budeš vědět, že máš „volno“ a budeš si moct něco naplánovat, ona bude vědět, kdy může vozit a nebude „prudit“ častěji. Jestli je to samozřejmě možné a nemá nějaké divoké směny nebo tak ![]()
Jinak jsem to měla stejné, ale mě hodně pomáhalo, když jsem to překonala, půjčila a pak viděla, že to bylo v pohodě, že všeci přežili, malý byl spokojený. To hlavně - kdyby to prořval, tak bych se příště zdráhala, ale takto jsem viděla, že je to v klidu a nemusím se bát. Ale na týden bych ho ještě nedala
![]()