Těhotenství vs. domácí mazlíčci

3
14.3.11 08:28

Těhotenství vs. domácí mazlíčci

Ahojky chtěla bych s vás zeptat jak je to v těhotenství s domácími mazlíčky, sama mam doma zakrslého králíčka a chtěla bych otěhotnět, je třeba ho dávat pryč nebo ne? předem děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
14.3.11 08:33

urcite ne,proc?pokud chodite pravidelne k veterinari,je zdravy a je naockovany,tak neni problem…

pak akorat jak uz tehu budes,tak akorat zvysit hygienu pri cisteni klece-lopatka,rukavice

at se brzy zadari :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.3.11 08:33

Neni treba ho davat pryc, mazlik, ktery je drzen v byte a je o nej spravne pecovano, nepredstavuje vubec zadne nebezpeci, klidne otehotni ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
14.3.11 08:34

Ahoj, zeptej se především svého doktora, my máme doma tři velký psiska a dvě kočky, taky jsem se bála pověr, že těhotná žena nesmí přijít do styku s kočkou, kvůli nemocem a tak, ale už jsem se na to ptala třech doktorů a vesměs mi řekli, že pokud jsou ty kočky očkované tak nic nového nehrozí a pokud už nějakou nemoc mají, tak už jsem ji stejně chytla dřív a mám proti ní protilátky, tudíž těhotenství nevadí. Problém by asi byl styk s novým zvířátkem, třeba nějakým zatoulaným, neočkovaným, zablešeným, zanedbaným, to bych se asi bála. Přeji štěstí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
14.3.11 08:35

bydlíme v bytě, máme kočku a psa a naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.3.11 08:36

děkuju moc za odpovědi, na jedné diskuzi jsem se dočetla že by králík mohl být přenašečem toxoplazmozy, ale myslím si, že při správné hygieně je nákaza asi nulová, ale raději jsem chtěla vyslechnout názory druhých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
14.3.11 08:38

no to se říká i o kočkách, ale pan doktor mě ujistil, že nákaza toxo… je daleko pravděpodobnější od špatně tepelně upraveného masa, než od zvířete. Ale pro jistotu bych si nechala u Dr. na gyndě udělat na toxu test. Dělají naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
14.3.11 08:39
bakina píše:
děkuju moc za odpovědi, na jedné diskuzi jsem se dočetla že by králík mohl být přenašečem toxoplazmozy, ale myslím si, že při správné hygieně je nákaza asi nulová, ale raději jsem chtěla vyslechnout názory druhých

No, teoreticky by být mohl, ale kde by ji králíček chovaný v bytě mohl chytit?
Takže určitě netahat během těhu domů nalezené králíčky, ale ten domácí je v pohodě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
14.3.11 08:39

Určitě není problém pokud je očkovaný a akorát si dávej pozor do 3 měsíce to králíci a kočky přnáší Toxoplazmozu.Hodně jsem to studovala,protože moje kamarádka to chytila ve 3 měsíci a přišla o miminko a já měla doma kočku před otěhotněním.Tak držím palce a králíčka si určitě nech :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.3.11 08:44

tak králíka máme zhruba od podzimu a koupili jsme s tím, že je naočkovaný a další očkování je nutné za rok, jinak jsem po dvou potratech, ale toxoplazomoza, neni jejich příčinou…jinak o klec se stará přítel já si sem tam králíčka pochovam, ale nic víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
14.3.11 08:48
bakina píše:
tak králíka máme zhruba od podzimu a koupili jsme s tím, že je naočkovaný a další očkování je nutné za rok, jinak jsem po dvou potratech, ale toxoplazomoza, neni jejich příčinou…jinak o klec se stará přítel já si sem tam králíčka pochovam, ale nic víc

tak bud naproste v klidu a uzivej si chlupace :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.3.11 09:07

baki holky přede mnou již vše napsaly, tak jen za sebe
mám 5 koček a 3psy.. v těhu jsem akorát víc opatrně čistila písky,
těhu v pohodě, prcek zdravý, a chlupáčové jsou super kamarádi,,, takže já za sebe,, rozhodně ho pryč nedávej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
14.3.11 09:10

ahojky, já osobně „přežívala“ téměř celé těhu s potkanem, morčetem, kocourkem a dvěma psy a nebyl problém. (pak jsme se odstěhovali od našich) Králíčka si klíďo nech :palec: Navíc to náročné zvíře, tak se budeš moct starat i až budeš mít mimčo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
14.3.11 12:17

Já těhotněla s papouchem žako a ten produkuje dost prachu tj.potenciálních alergenů a rozhodně jsem se nešetřila při péči o něj. Podle mně je důležité si vždy po manipulaci se zvířetem umýt důkladně ruce, jestliže víme,že toto zvíře může přenášet pro těhu nebezpečné nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
14.3.11 14:31

ahoj,

my máme kočičku, ta si malé vůbec nevšímá a pejska (westíka), ten naopak malou hlídá, když kojím, hlídá, leží u ní, furt malou pozoruje.
Pejsek i kočička jsou očkování, pravidelné kontroly, žádné problémy s nimi nemáme a malá je v pohodě, žádná alergie… :nevim:
takže miminko a zvířátko nevadí, jen zvířátko musí být zdravé :kytka: a v těhotenství taky OK :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí