Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, v úterý jsem byla na józe a na druhy den strašná bolest od krku do ramene, jak kdyby me někdo tahal ruku🫠volala jsem dr a dostala prášky na uvolnění svalu a na bolest. Prášky beru od středy, jenomže když lezim je to docela v pohodě ale když něco trochu dělám, tak hned bolest až je mi na zvracení a furt me to táhne😏nemáte někdo zkusenost? Mam strach, jestli tam jsi něco nenatrhla. Protože s takovou bolesti nemůžu ani pracovat 😮💨 nemáte někdo zkusenost?
Asi natazeny sval.
Při sprchování masírovat proudem hodně teplé vod - potom pozor na průvan!
Nosit teplý šátek přes den a i na noc.
Pokud někdo umí, tak zatejpovat. Alenod někoho s kurzem, ne že to viděla na youtube…
@liggy já už jsem zkoušela mazat krémem, tepla voda, horký obklad a nic nepomáhá.. takovou bolest jsem ještě nezažila 😏 😀 až je mi na zvracení 🙄
@liggy jako když lezim a jsem v klidu tak dobrý, ale jinak hrůza
Mne na blokly krk a vlastne na vsechny blokady vzdycky zabere masaz. Sice boli jako prase, ale druhy den jsem vzdycky fit.
@mag na masaz bych měla jít ve čtvrtek, ale do té doby nevím, jestli to v práci vydrzim 🥺
Mám, často mám z práce různě natažené různé Svaly na zádech či krku.
Hlavní je suché teplo. Suché, mokré není dobré. Dobrá je thermolka, hřejivá náplast, klidně nosit šátek či sálu. Léky na uvolnění svalů zaberou za delší dobu, není to hned. Po kud je bolest hodně silná, tak léky na bolest, já mám třeba v zásobě nimesil. A ideálně fyzioterapie, kdyby se ti to ještě opakovalo.
Ten šátek je z důvodu stabilizace krční páteře, prohřátí a následné úlevy. V leže bys ho určitě mít měla, hlavně na noc, aby sis dál neškodila.
Jinak s léčbou to nepreháněj, akutní stavy je lepší nechat v klidu.
@atominnka no prave, ze já mám teď často z prace blokly krk, chodím na fyzio, a myslím si ze to je z vysokého stolu jak špatně sedím, protože mám v práci skoro 80cm vysoký stůl a teď řeším ať mi to sníží na normální velikost.
Jenomže já blbec sla v úterý na tu jógu a na druhy den taková bolest prave od krku do ramene
a zkoušela jsem už vše možné, tak buď to mám natahle nebo jsem si něco mohla trochu poškodit
@liggy když mám šátek na krku, tak se mi chce zvracet 😀v tuhle chvíli 🤯
@mon222 natažený svalnumi bolet hooodne dlouho, já byla naposledy s natažený svalem na krku měsíc na PN.
@atominnka no prave, já když lezim jsem ok ale jinak když něco udělám málo, tak hned bolest až je mi na zvracení
@mon222 jojo, měla jsem něco podobného rok a půl zpět. Děti nebo partner mi pomáhali se zvedat z gauče i postele.