Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Sice zkušenosti nemám ale co třeba použít lubrikant aby to lépe klouzalo? Případně určitě zajít na gynekologii ať z toho není větší průšvih. Trapně ti být nemusí. Držim palce ať se to vyřeší ![]()
Ty kvasinky by mohly být. Kup si v lékárně canesten a maz se, mohlo by to přejít, případně i v drogerii lactacyd antibakteriální, pro prevenci.
Taky to chce myslet na hygienu, jestli má partner čisté ruce ![]()
Tak hlavně ať má přítel vždy pořádně umyté ruce a čisté a ostříhané nehty. Jste ve věku, kdy se vám stabilizuje hormonální systém a každé vzrušení je vyplavování dalších hormonů a silné prokrvení pohlavních orgánů. Každopádně by bylo vhodné vyloučit kvasinky či jiné zánětlivé procesy.
@Ali21 @LadaSva
@lucynka25 Moc děkuju, přemýšlela jsem i nad vaginálními čípky, např. Borogyn nebo Tyndaflor, na zmíněný Canesten jsem taky narazila. Tak něco vyzkouším, ještě jednou velmi děkuji za každou odpověď🙌 💕.
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o pomoc? Je mi to hrozně blbý ale už jsem zoufalá a nevím co dělat..
.
Je mi 14 let a mám přítele, pohlavní styk samozřejmě ještě neproběhl, ale uspokojování ano. Předtím bylo vše vpořádku, v poslední době však zažívám, hned po tom, co to proběhne, nesmírně nepříjemné pálení při močení. Velmi mi nateče pysk zevnitř pochvy a strašně to bolí, je celý takový buclatý a nemůžu dát ani pořádně nohy k sobě. Dost mi to pak vadí. Než zase splaskne, trvá to většinou několik dní, ani pálení neustává.
Vždycky když mě to takhle dostane tak hledám všude na internetu, ale nic. Našla jsem např. že by se jednalo o kvasinkovou infekci, ta má však představovat i svědění, což se mi neděje. Také prý zánět Bartholiniho žlázy nebo nedostatek vzrušení, a tedy vlhkosti, ale opravdu nevím..
I když věřím, že mamka by mi spolehlivě pomohla a vzala mě třeba i na gynekologii, tak doufám, že rozumíte, že na to úplně odvahu nemám. Proto se ptám zde, kde mi přijde prostředí fajn a komfortní, moc doufám, že se mi dostane nějaká odpověď
Předem Vám moc děkuji a přeji krásný zbytek dne 🫶🏼.