Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Může být v tom vedru hodně zapocená-opruzená. Koupej ji v heřmánkovém čaji.
Nebere antibiotika? Kamaradky dcera mela toto po atb… ale to by jsi asi zminila.
Spis bych rekla kvasinky, vetrala bych a mazala Imazolem, pokud by se to nezlepsilo tak k dr.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuji téma,
píšu anonymně, protože nechci aby rodinný příslušníci řešili naše problémy.
Mám dcerku (8 měsíců) a od včerejšího odpoledne si při každém přebalování neustále sahá na přirození a strašně si ho škrábe. Po chvilce jí má celou oteklou a červenou. Když jí chytám ručičky, tak strašně pláče a vidím jak jí to nutí ke škrábání. Nemůžu jí nechat ani chvilku rozbalenou. Celé přebalování končí tím, že šíleně řve a kroutí se, protože s plínkou už si jí nemůže podrbat.. Žádný poranění jsem nenašla.
Děkuji za rady
představ si že se musíš nutně kvůli svědění podrbat a někdo ti drží ruce a nebo dá plínu.. to je trápení miminka.. nechápu proč to od včera neřešíš? minimálně dnes dopoledne jsi měla mazat k Dr… zkus jí pipku ted opláchnout řepíkem a namazat třeba imazolem nebo canestenem jestli máš a když ne tak pro něj do lékárny - snad se jí trochu uleví
Ano, vím ja jí musí bejt. Chtěla jsem jen vědět, jestli s tím nemáte některá zkušenost. Ručičky jí držím proto, že dokud si to nepoškrabe, tak jí to nebolí.
Bohužel nemám možnost okamžitě jet k doktorce. Jsme z malé vesnice, dětská lékařka sem dojíždí jen některé dny (dnes ne) a manžel má do večera auto v práci. Napadlo mě jestli to nemůže mít z něčeho, konkrétně mám na mysli plenky, které jsme předevčírem změnili.
Zítra k Dr. vyrazím, děkuji za tipy, jak jí pomoci teď hned. Řepík i imazol mám.
Dobrý den, hodně se snažíme o miminko, nyní mám oteklé přirození a je to nepřímné. Nevíte někdo čím to může být?
@nick189 Čauky. No tak možna je to přemírou toho snažení. Co znamená hodně, každý den třeba? Určitě by to chtelo trochu si odpočinout, v neplodném období neni potřeba se snažit. Dej si vlažnou koupel, ošetři nejakou intimní mycí emulzí nebo natři vhodnou šetrnou mastí a sklidní se to ![]()
Ahoj holky, obnovuji téma,

píšu anonymně, protože nechci aby rodinný příslušníci řešili naše problémy.
Mám dcerku (8 měsíců) a od včerejšího odpoledne si při každém přebalování neustále sahá na přirození a strašně si ho škrábe. Po chvilce jí má celou oteklou a červenou. Když jí chytám ručičky, tak strašně pláče a vidím jak jí to nutí ke škrábání. Nemůžu jí nechat ani chvilku rozbalenou. Celé přebalování končí tím, že šíleně řve a kroutí se, protože s plínkou už si jí nemůže podrbat.. Žádný poranění jsem nenašla.
Děkuji za rady