Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mam takovy problem.Jsem 37+3 a vcera jsme byli na vylete a jq chtela dobehnout vlak.Jak jsem ale popobehla jako by mi kruplo ve stydky kosti a od ty doby boli kazdej krok a pohyb.Kdyz si lehnu je nemozny se otocit nebo si sednout a zvednout nohu do schodu taky silene boli, ale hlavne mi nateklo prirozeni, muj doktor ma dovolenou a tak nevite v cem je ptoblem? mela jste to nektera? s co s tim, mam doma dvouletyho kluka tak se potrebuju dat do poradku, a prominte za chybi mobil si pise co chce
Tak otekla pipka neni nic zvlastniho, nektere zeny to maji, resi se to leky, deloha utlaxuje cevy, tak to tam nateka. Ale jestli ti tam kruplo a je to nasledek tohoto, tak bych teda jela na pohotovost a necekala, co se z toho rozvine.
@liliw jo tohle se mi stalo někdy ve 36 týdnu, přešlo to uplně až pul roku po porodu. Namožená stydká spona.
A nevite zda mi na to jen neco daj nebo me tam nechaj? neni totiz kdo by hlidal syna ![]()
@liliw píše:
A nevite zda mi na to jen neco daj nebo me tam nechaj? neni totiz kdo by hlidal syna
A jak to budes delat az pujdes rodit?
Snad mas manžela nebo pritele ne…
Mě takhle křuplo a to mi praskla voda..
ale být tebou, tak bych jela hned na pohotovost.. nikdy nevíš.. může to být kravina ale taky nemusí
Moje mama mela po padu zlomene raminko stydke kosti. Bolelo ji jakoby v třísle. Samozřejme muzes mit uplne jiny problem, ale nikdo jsme do te doby netušili, že takova kostička v tele vůbec je…
Jo na to jsem taky zvedava :/ ma byt u moji mamky, ale ta je na tom dost spatne zdravotne, a manzrla mam, ale ten ma novou praci, volno mu nedaj a kdyz si vzal paragraf pisledne tak ho pak uz nevzali zpet, ale asi budem muset no, snad to mamka nejak zvladne
Před pár měsíci jsem čekala dvojčátka. Tak jsem přirození měla hodně oteklý a dokonce se mi udělaly i varixy. Vše zmizelo do konce šestinedělí. Jak otok, tak ty hnusný boule-křečáky. Co se týče tý spony stydký…tak ta se v těhotenství rozvolňuje a jakoby rozestupuje. Může dojít i k většímu rozestoupení. Příprava na porod. Taky jsem to tak měla, všechno mě bolelo. Mělo by se to po porodu za nějaký čas všechno spravit. Neboj.
Když ti tam křuplo, jela byhc na pohotovost. že nemá kdo hlídat, to je blbý, ale uvědom si, že si vlastně už v termínu, od ukončeného 37tt je dítě považováno za donošené. každopádně na tu pohotovost zajeď, malýho vezmi s sebou, a uvidíš, co ti řeknou.
Mě taky „křuplo“ v břiše, a to malá pustila smolku a v tu chvíli se mi rozjel supr rychlý porod..
@liliw sytdka spona, nekdy to zlobi jeste dlouho po porodu…ale je to normalni, akorat se s tim pak muze chodit na ortopedii…ale s tou nateklou bych radeji zasla ![]()