Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já na nateklou julinu používám Canesten, ale to už je spíš fáze nějakého budoucího zánětu a dr. mě tímto léčil často. Pak už jsem ho měla doma jako KPZ
. Ale možná bych pro začátek zkusila ten Bepanthen, tím nic nezkazíš ![]()
Tohle mi přijde spíš jako nějaká kvasinková infekce, než reakce na vložku. Zkus Canesten
@kjhui píše:
Ahoj zakladatelko, a co ostatní okolnosti, nejsi po porodu nebo vášnivá cyklistka atd? Myslím důvod pro zranění / otlačení..? Kdyby to bylo něco jiného a mastička nepomohla, abys nevyskočila z kůže (usuzuju podle toho jak chlapi kvičí když dostanou do ko..lí)
Po porodu jsem rok. Nekojím. Sport žádný. Změna prášku na praní nebo toaleťáku nebyla. Sex taky nebyl. Neberu HA. MS nebyla. Prádlo nosím bavlněné. A ty intimky navíc používám roky. Ale nenosím je každý den. Jen když špiním po MS.
Výtok z pochyv nemám. Při čůrání mi nepálí. ![]()
Ale přijde mi, že na tom napuchlém klitorisu mám malou červenou tečku. Ale není to vřídek nebo bulka.
Nebo jsem se prostě zapařila
Ale horka už nejsou.
Vzhledem k tomu, že jsi před MS mi to připadá na kvasinky. Canestenem nic nezkazíš.
@kjhui píše:
Aha, než jsem to dopsala tak je to tu, o té tečce. No doporučila bych jestli je to možné aby sis skočila co nejdřív ke gynekologovi aby prohlédl podkoží ultrazvukem, jestli to není ložisko. Pokud ano, tak by to bylo jen horší a bolestivější..
A ložisko čeho?
A otok mi přijde souměrný. Ale je oteklý jen samotný klitoris. S prominutím, jako kdybych tam měla ztopořený malý penis
Nevím, jak líp to popsat.
Ahoj já mám zrovna to samé, a nevím co mám v tomto ohledu dělat…
Ahoj, předevčírem večer jsem měla pocit, že se blíží MS (mám ji nepravidelnou). Tak jsem si na noc pro sichr vzala intimku, protože často mi to začne přes noc. Byly to intimky, které běžně používám. A včera celý den mě bolel a svěděl klitoris. Je i zvětšený a na omak hodně citlivý. Spíš bych řekla, že je to reakce na vložky. Je nějaká mast na zklidnění, která se smí namazat na klitoris?