Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, co mám dělat, při natržené hrázi vagíny. Přítel mě omylem natrhl, když špatně přirazil. Hodně to krvácelo až krev kapala. Už je to asi 3 dny, co se to stalo. Úplně jsem na to zapomněla protože to nijak nebolelo (samozřejmě v den úrazu to hodně pálilo při čůrání). Ranka je asi půl centimetru hluboká a dlouhá. Jde vidět zvenku a zasahuje i trochu dovnitř pochvy. Na gynekologii jsem volala, ale bohužel mi to nikdo nebere. Vůbec to nebolí (sex jsem nezkoušela), ale ranka vypadá pořád nezahojeně a poměrně stejně. Prosila bych o nějakou radu, čím mazat nebo tak, aby se to lépe hojilo.
Kup si v lékárně krém s dubnovou kůrou na poporodni poranění.
Dubovou kůru…Mně se tohle stalo, když jsem spadla na kole a bylo z toho teda hodně krve, pěkně jsem se tam dole roztrhala. Dr. mi na to tenkrát doporučila dubovou.
@Terezka53 jedině Hemagel - je drahý, ale je to daleko účinnější než dubová kůra, mně dubová kůra stípala
Nebo „šicí bylinky“ - používají se k hojení poporodního poranění
Hemagel - jedině! To je rychlohojič. Po porodu jsem mazala jedině tím, zabírá neuvěřitelně rychle
@Anonymní píše:
Dubovou kůru…Mně se tohle stalo, když jsem spadla na kole a bylo z toho teda hodně krve, pěkně jsem se tam dole roztrhala. Dr. mi na to tenkrát doporučila dubovou.
mě u téhle nehody museli sešít, bylo mě asi 6..
@Terezka53 šicí bylinky si vyrob, tady je návod, mě to moc pomohlo po porodu na poraněnou hráz
@lilith1 píše:
mě u téhle nehody museli sešít, bylo mě asi 6..
Mně naštěstí ne. Nebo doktorka při pohledu na mě už nejspíš věděla, že jsem klasický syndrom bílého pláště a mohla bych ji poblinkat, tak radši řekla, že to půjde bez šití. Bylo mi 10. Ale ze mě teče krve jak z vola i při obyčejným škrábnutí papírem, mám poruchu srážlivosti.
@Anonymní píše:
Mně naštěstí ne. Nebo doktorka při pohledu na mě už nejspíš věděla, že jsem klasický syndrom bílého pláště a mohla bych ji poblinkat, tak radši řekla, že to půjde bez šití. Bylo mi 10. Ale ze mě teče krve jak z vola i při obyčejným škrábnutí papírem, mám poruchu srážlivosti.
Ja musela na detskou gynekol.kde me vsichni litovali, asi 4 stehy. Od te doby me nikdo nedostane na kolo s vysim ramem a jen kdyz dosahnu nohama na zem
..
@lilith1 píše:
Ja musela na detskou gynekol.kde me vsichni litovali, asi 4 stehy. Od te doby me nikdo nedostane na kolo s vysim ramem a jen kdyz dosahnu nohama na zem..
Mně se to stalo v dětské ozdravovně
Blbec jsem si tam od místního kamaráda půjčila kolo, samozřejmě chlapecké, o něco větší, než jsem byla zvyklá, jela z kopce a jako bonus jsem tam ještě chytla střevní chřipku…Místo, aby se v ozdravovně člověk uzdravil, tak jel domů ještě víc zdemolovaný, jak před tím.. ![]()