Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, třeba se některá z Vás s tímto setkala. Malému budou za 5 dnů 2 měsíce a již 8 týdnů odsávám mléko odsávačkou + občas ještě kojím. Malý by pil i hodinu, protože si nedokáže vytáhnout potřebnou dávku. Nechci teď rady ohledně toho jak mám začít plně kojit nebo jakou máme špatnou techniku kojení. Jde mi o to, že včera, když jsem ho dala přisát, tak jsem si pak všimla, že mám trošku natrženou bradavku. A teď po dvou odsáváních se mi to trochu zvětšilo. Zatím mě to nebolí, ale čím víc budu odsávat, tím se mi to nejspíš bude zvětšovat (předpokládám, že ani kojení by mi tu natrženou část nezlepšilo) a určitě nechci pak na poslední chvíli shánět doktora až to bude akutní. Bojím se, že přijdu o mléko, protože bych asi potřebovala pár dnů než se mi to zahojí, ale to už by se mi přestalo tvořit mléko. Nevíte někdo, co se dá dělat? Netuším, kde se mohla stát chyba při odsávání.
Snažila jsem se dávat mu aspoň mé odsáté mléko, ale mám obavy, že už ni to nedostane. ![]()
Ahoj, já osobně neporadím, ale našla jsem tohle - https://www.emimino.cz/…davce-99175/
Já tedy tentokrát jen kojím (u prvního jsem musela odsávat), ale stalo se mi to taky - namazala jsem bepanthenem a druhý den to bylo menší, třetí den pryč. Udělalo se mi to jednu noc, když bylo mimi furt vzhůru a kojila jsem mnohem častěji než jindy, abych ho udržela bez křiku.
takže nečím namazat ve stylu bepanthenu. Jo a ještě jsem to k tomu mazala přímo tím MM. A myslím, že by šla i kalciovka ![]()
Jsem na tom podobně, zatím jsem kojení nevzdala. Mám vpáčené bradavky, takže to taky není tak jednoduché… Používám klobouček, ale snažím se i bez něj. Ne vždy je ho kde sterilizovat… Takže trhlinky znám velmi dobře…
Osvědčilo se mi na trhlinku dát jodisol a nechat na vzduchu do dalšího kojení. Pak omýt, ať neolizuje jodisol. Trhlinka se stáhne a to i velká (do krve). Pak doléčit buď potíráním MM nebo bepanthenem nebo kalcium pantothenikum mast.
Vím, že ohledně kojení rady nechceš - ale všimla jsem si, že my, co máme problémy se správným přisátím, děláme často stejnou chybu - dítěti nezakloníme hlavu dozadu a ono pak nemá šanci pořádně otevřít pusu…
Držím palce, bradavky rozpraskané do krve hrozně při kojení štípou, to je až na počů… Tak to nenech dojít tak daleko, jako já…
Dobré jsou ty hydrogelové polštářky od Medely. Ale divím se, že by to bylo natržené a nebolelo to
Já měla prasklinku maličkou a při každém přisátí jsem se málem počůrala