Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Krom bepanthenu jsou ještě různé jiné mastičky. Já jsem zkoušela od Medely (už nevím název), kalciovou mast i ten bepanthen. Nic mi nezabíralo a stále se „oživovalo“, jak píšeš. Pomohl mi až vylouhovaný pytlík od černého čaje. Některé kojení jsem ale vynechávala, odstříkala a dala ze stříkačky nebo flašky.
mě pomahal lanolin, chce to ale cas, tohle se hoji spatne, kdyz z toho prsa mas kojit…
Za mě Purelan.. myslím, že tu holky psali, že stačí i obyč. lanolin nebo něco takového.. ale bepanthen mi na prsa vubec nezabíral..Purelan hned..
Doporucuji Purelan od Medely. Diky tomu se mi prsa zvladly krasne zahojit i pres kojeni po 2 hodinach ![]()
Sice stoji skoro 200,–, ale ta investice se rozhodne vyplati.
a ten je asi neskodnej v kombinaci s jinyma lekama, ze? Beru ted bohuzel jeste ATB na zanet prsu…
zeptej se jeste v lekarne az si ho budes kupovat, ale myslim ze by to nemel byt problem…
Jeste hodne doporucuji kojit pres kloboucek, ale ten jsem jednou vyzkousela. Malej na me koukal jak na cvoka, a odmital pres to pit…
![]()
Bessi: mě malá klobouček taky nebrala, tak jsme kojila i přes bolest,ale ten Purelan fakt rychle zabral..je přírodní, tak si myslím, že by neměl s jinými léky vadit,ale zeptej se v lékárně..
ja mela nemeckej lanolin, Lansinoh, nevim jestli se to v cr prodava, ta Medela bude asi obdobna. Lanoliny jsou dva druhy - bezvody a s vodou. (ja mela ten s vodou), je to cisty ovci tuk. Je soucasti i toho bepanthenu. Uricte to muzes kombinovat.
je mozne ho koupit i z lekarny z jejich zasob, michaj ho do masti, zalezi zda budou ochotni se podelit.
Ahoj, nějaké zkušenosti s URIAGE BARIEDERM FISSURES na popraskané bradavky?
Zravím, mám krvavé praskliny na obou bradavkách, takže se kojení stalo mou noční můrou vzhledem k té bolesti. Malé je 6 týdnů a já to mám pár dní. Zkoušela jsem bepanthen, hemagel, lanolin a nic. Teď zkouším hydrogelové vložky které vždy trochu pomohou, ale jakmile zas nakojím, tak jsem zpátky kde jsem byla. Chci se zeptat co je větší rasárna pro prsa - kojit za těchto podmínek, nebo odsávat odsávačkou? A v případě použití kloboučků - nemám žádnou zkušenost, musí se nasadi tak, aby bradavka byla až uplně na konci kloboučku? ![]()
@Majkelka ja jsem odstrikavala kdyz to bylo nejhorsi a nebo jsem se snazila nekojit tak casto z toho nejhorsiho prsu (jela jsem je na obou, ale na tom druhem to bylo znatelne horsi).. me se udelaly po trech tydnech kojeni a po cca 10 dnech se to vyhojilo (odstrikavala jsem jak jsem uz psala, mazala bepanthenem) i kdyz to docela nepekne dva dny hnisalo. Vzdy jsem odstranila poradne hnis umyla a kojila…
@Majkelka Měla jsem to stejně a z té bolesti jsem chtěla přestat kojit úplně a nasadit UM, ale šla jsem k dr. a ta zjistila, že má malej moučnivku. Předepsala nám nějakej čirej hustej roztok, který nám namíchali v lékarně a do dvou dnů bylo po bolesti. A prasklinky se taky zahojily. Předtím jsem vyzkoušela všechno co ty a bez výsledku.
@MickyG koukala jsem do pusinky, ale žádný bílý povlak ta nemá ![]()
Pred 3 dny se mi udelal zanet prsu a vysoke horecky, dostala jsem na to bohuzel atb, ktera zabrala a zanet snad odeznel, ale mam na tom prsu na bradavce prasklinu, kterou maly musi vzdy zas „ozivit“, aby sal mlicko a tak se to moc nehoji, ikdyz mazu bepanthenem… tak se bojim, ze ikdyz zanet uz odeznel, tak se muze diky te praskline zas vratit… Co s tim?