Prasklina na bradavce

Anonymní
13.2.12 14:12

prasklina na bradavce

Pred 3 dny se mi udelal zanet prsu a vysoke horecky, dostala jsem na to bohuzel atb, ktera zabrala a zanet snad odeznel, ale mam na tom prsu na bradavce prasklinu, kterou maly musi vzdy zas „ozivit“, aby sal mlicko a tak se to moc nehoji, ikdyz mazu bepanthenem… tak se bojim, ze ikdyz zanet uz odeznel, tak se muze diky te praskline zas vratit… Co s tim?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nepřihl. Hana
13.2.12 14:29

Krom bepanthenu jsou ještě různé jiné mastičky. Já jsem zkoušela od Medely (už nevím název), kalciovou mast i ten bepanthen. Nic mi nezabíralo a stále se „oživovalo“, jak píšeš. Pomohl mi až vylouhovaný pytlík od černého čaje. Některé kojení jsem ale vynechávala, odstříkala a dala ze stříkačky nebo flašky.

• Citovat
  • Upravit
14856
13.2.12 14:59

mě pomahal lanolin, chce to ale cas, tohle se hoji spatne, kdyz z toho prsa mas kojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
13.2.12 15:02

Za mě Purelan.. myslím, že tu holky psali, že stačí i obyč. lanolin nebo něco takového.. ale bepanthen mi na prsa vubec nezabíral..Purelan hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
13.2.12 15:08

Doporucuji Purelan od Medely. Diky tomu se mi prsa zvladly krasne zahojit i pres kojeni po 2 hodinach ;)
Sice stoji skoro 200,–, ale ta investice se rozhodne vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 15:20

a ten je asi neskodnej v kombinaci s jinyma lekama, ze? Beru ted bohuzel jeste ATB na zanet prsu…

• Citovat
  • Upravit
836
13.2.12 15:25

zeptej se jeste v lekarne az si ho budes kupovat, ale myslim ze by to nemel byt problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
13.2.12 15:26

Jeste hodne doporucuji kojit pres kloboucek, ale ten jsem jednou vyzkousela. Malej na me koukal jak na cvoka, a odmital pres to pit… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
13.2.12 18:07

Bessi: mě malá klobouček taky nebrala, tak jsme kojila i přes bolest,ale ten Purelan fakt rychle zabral..je přírodní, tak si myslím, že by neměl s jinými léky vadit,ale zeptej se v lékárně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.2.12 19:45

ja mela nemeckej lanolin, Lansinoh, nevim jestli se to v cr prodava, ta Medela bude asi obdobna. Lanoliny jsou dva druhy - bezvody a s vodou. (ja mela ten s vodou), je to cisty ovci tuk. Je soucasti i toho bepanthenu. Uricte to muzes kombinovat.

je mozne ho koupit i z lekarny z jejich zasob, michaj ho do masti, zalezi zda budou ochotni se podelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
markulina-tp
2.9.13 21:18

Ahoj, nějaké zkušenosti s URIAGE BARIEDERM FISSURES na popraskané bradavky?

• Citovat
  • Upravit
1398
3.9.15 12:47

Zravím, mám krvavé praskliny na obou bradavkách, takže se kojení stalo mou noční můrou vzhledem k té bolesti. Malé je 6 týdnů a já to mám pár dní. Zkoušela jsem bepanthen, hemagel, lanolin a nic. Teď zkouším hydrogelové vložky které vždy trochu pomohou, ale jakmile zas nakojím, tak jsem zpátky kde jsem byla. Chci se zeptat co je větší rasárna pro prsa - kojit za těchto podmínek, nebo odsávat odsávačkou? A v případě použití kloboučků - nemám žádnou zkušenost, musí se nasadi tak, aby bradavka byla až uplně na konci kloboučku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.9.15 12:55

@Majkelka ja jsem odstrikavala kdyz to bylo nejhorsi a nebo jsem se snazila nekojit tak casto z toho nejhorsiho prsu (jela jsem je na obou, ale na tom druhem to bylo znatelne horsi).. me se udelaly po trech tydnech kojeni a po cca 10 dnech se to vyhojilo (odstrikavala jsem jak jsem uz psala, mazala bepanthenem) i kdyz to docela nepekne dva dny hnisalo. Vzdy jsem odstranila poradne hnis umyla a kojila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
3.9.15 12:59

@Majkelka Měla jsem to stejně a z té bolesti jsem chtěla přestat kojit úplně a nasadit UM, ale šla jsem k dr. a ta zjistila, že má malej moučnivku. Předepsala nám nějakej čirej hustej roztok, který nám namíchali v lékarně a do dvou dnů bylo po bolesti. A prasklinky se taky zahojily. Předtím jsem vyzkoušela všechno co ty a bez výsledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
3.9.15 13:02

@MickyG koukala jsem do pusinky, ale žádný bílý povlak ta nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie