Manuální nebo elektrická odsávačka?

1315
13.2.12 12:15

Mně se moc osvědčila elektrická odsávačka Medela Swing.. používala jsem jí v porodnici a díky ní jsem se rozkojila.. sice dočasně, ale rozkojila.. Zkoušela jsem i manuální, ale těmi jsem neodsála nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
13.2.12 12:16

Dopředu bych odsávačku nekupovala. je to zbytečné, aby ti pak ležela doma. Je to zboží, které se dá v pohodě v případě potřeby koupit 8)

Mám elektrickou od Farllin a jsem spokojená ;) S pákovou nemám zkušenost, takže neporadím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856

Me stacila plne pakova, od aventu…

ja kupovala po porodu, asi ve trech mesich, driv nebylo potreba. Da se rychle sehnat, kdyz je treba…Nekomu to jde rychleji rucne. To me treba vubec neslo. Mozna bych ji i vyuzila driv, casto jsem potrebovala trochu mlicka na leceni…ale jinak ne.

uplne nejlepsi jsou dvoufazove elektricke, ale ty jsou treba opravdu, kdyz je problem a musi se odsavat porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315

Jo a před porodem bych jí asi nekupovala, třeba u tebe nebude potřeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
13.2.12 12:17

Doporučuju elektrickou, je účinnější. Měla jsem Medelu mini elektric. Manuální jsem zkoušela v porodnici a moc to nešlo. Předem bych nekupovala. Taky podle toho, jestli budeš potřebovat podpořit kojení, než se rozjede (to je lepší elektrická) nebo ji jen občas využívat, když budeš muset odejít od mimča (to by pak stačila i manuální).

Příspěvek upraven 13.02.12 v 12:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.2.12 12:18

Ahoj,
před porodem bych určitě nekupovala.
Měla jsem manuální avent a musím říct, že odsát pro oba víckrát denně byla fuška jako hrom. Ta elektrická se mi zdá lepší. Ale zase bude dost záležet na tom, jak moc ji budeš využívat. Takže bych opravdu počkala až po porodu. A odsávačky se dají půjčit i v porodnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.2.12 12:19

Nekupovala bych.
měla jsem ji coby prvorodicka a použila jsem ji snad 3× ale já pracovala..nemít povinnosti,nepouzila bych ji vůbec.
u druhého dítěte jsem ji potřebovala,nepil z prsu,4m jsem odstrikavala.takže nakonec jsem ji využila…
ale když to nastalo,že dítě nesalo,koupila bych si ji ad hoc.

Měla sjem avent. Manualni svou a elektriku pujcenou.manuální je dravejsi,líp se s ní odsava,když není moc mlíka.trochu rasi prsa tak první dva dny,elektrika je jemnější ale mě s ní klesalo množství mlíka,musela jsem je střídat.manuál rasi ruku,když odsavas denně 6 a vícekrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
13.2.12 12:20

určitě počkej až po porodu, ve špitále by ti měli odsávačku zapůjčit, aby sis to vyzkoušela a rozhodně doporučuji v případě potřeby elektrickou, z manuální ti upadnou ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.2.12 12:21

Ta medela je opravdu vyborna, videla jsem ji u spolumaminky v porodnici a kamaradka ji mela na recept pujcenou z lekarny doma (v nemecku) - škoda, že tahle možnost neni v čechach taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.2.12 12:21

v porodce jsem měla automatickou Medelu a doma mám manuální od Aventu. automatická byla super. nemusíš se nijak namáhat je držíš a všechno se dělá samo. doma tolik neodsávám takže vyhrála cena nad pohodlím. automatické jsou přece jen o dost dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
13.2.12 12:31

měla jsem obě a jednoznačně jsem preferovala tu elekronickou :mrgreen: ruční jsem použila jednou a dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
13.2.12 12:37

Ahoj, ja mela manualni od tommee tippee (nebo jak se to pise) a hruza. Ted mam elektrickou od aventu a jsem maximalne spokojena. Jako prsa stejne nejlip stimuluje mimino, ale ta elektricka to take muze napodobit. U mechanicke mi prijde, ze odsaje jen to, co se nabizi a nic vic nevytahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
13.2.12 13:32

Tak já jsem měla ruční - pákovou od Medely a byla jsem max. spokojená. Odsávala jsem cca 2 měsíce, elektrická je asi pohodlnější, ale i s manuální se to dá v poho zvládnout :palec: . A dopředu bych nekupovala, vběhnout do lékárny se dá kdykoliv. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
13.2.12 13:41

Já měla elektrickou od Medely Swing a maximální spokojenost a pohodlí bez námahy (hlavně v noci, neumím si představit v noci ve 3 hodiny sedět a pumpovat …). Je sice dražší, ale vyplatí se do ní investovat. Pákovou jsem zkusila v porodnici a vůbec nic mi nevytáhla :( Takže za mě určitě elektrická :srdce:
Před porodem bych jí určitě nekupovala, protože jí třeba nebudeš vůbec potřebovat. Počkala bych až podle situace 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
13.2.12 13:52

Ahoj, určitě bych ji nekupovala dopředu, dnes je všude zboží dost a pokud budeš mít problém s kojením už v porodnici, může ti ji někdo z rodiny koupit, než půjdeš domů. Osobní zkušenost nemám, ale kamarádka měla elektrickou a byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová