Potřebuju konečně přestat kojit

ArankaC.
13.2.12 09:50

Potřebuju konečně přestat kojit

Holky poraďte mi. Můj chlapeček má už skoro 15 měsíců a v noci ho pořád musím kojit. Někdy i přes den, ale to je spíš výjimečně. Problém je v tom, že nechce žádný sunar, že nechce ani kolikrát pít čaj, to člověk do něho tlačí, z mléčných kaší zvracel už několikrát, jinak je většinou ani nechtěl, takže mu dám k večeru třeba pribiňák a pak ho musím zase celou noc kojit. Nechce nic jiného. Jinak přes den sní spoustu věcí, jí skoro všechno, čaje ale vypije málo a večer prostě nic jiného nechce. Když mu nechci dát v noci pít (pije kolikrát celou noc skoro v kuse), tak hrozně brečí, vzteká se a nic jiného stejně nechce, tak co už mám dělat s ním? Poraďte mi prosím. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenkaamimi
13.2.12 09:54

poradím. po ukončení kojení se žádné další mléko jako sunar už nedává, ani kaše do flašky. prostě kompletně přejít na tuhou stravu a v noci při budění dávat nějaký dobrý čajíček. já jsem kojila do dvou let, s tím, že teda od roku to bylo vždy jen takové ucucnutí řekla bych že spíše psychologické, ale opravdu žádný sunar, kaše nepotřebuje.

• Citovat
  • Upravit
10713
13.2.12 09:55

Tak prostě v noci nedat a vydržet ten řev (uklidňovat jinak) :nevim: Máš ochotného manžela? Mohla by ses v noci odstěhovat jinam a on by vstával a dával čaj.
Ale zkušenost nemám, synátor se přes noc přestal kojit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
13.2.12 09:57

Aha, já myslela, že se sunar dává, já plánuju odstavení v roce, tak jsem myslela, že potom bude na sunaru??? A normální mléko také nemam dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.2.12 09:59

Já odstavila v 15. měsících, tím jsem utnula jídlo v noci.Ale večer před spaním a ráno dávám sunar nebo jiné umělé mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.2.12 10:00
Magnificata píše:
Aha, já myslela, že se sunar dává, já plánuju odstavení v roce, tak jsem myslela, že potom bude na sunaru??? A normální mléko také nemam dávat?

Určitě nějaké UM dej, prcek ještě mléčnou dávku potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
13.2.12 10:01

já od roka dávala normální čerstvé plnotučné mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
13.2.12 10:02

ahoj, jediné, co můžeš v takové situaci udělat, je prostě přestat kojit. chlapeček má evidentně zvyk a bude se to těžko odnaučovat. musíš být rozhodnutá, že už synka v noci kojit nebudeš, protože jakmile vyměkneš, bude to čím dál tím horší. a taky je nutné počítat s tím, že se bude vztekat a plakat. možná by mohl pomoci manžel a synka utěšovat on. to děti většinou snáz pochopí, protože od tebe by syn to mléko prostě čekal.
držím palce a přeju pevné nervy ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
13.2.12 10:03

Já už týden nekojím :dance: Ale byl to boj.Malej taky nechce UM a ani kaše.Přes den jsem mu dala místo prsa(když chtěl)napít čaje,pokud plakal,že prostě prso chce dala jsem ho manželovi,aby mě neměl na očích a od něj si flašku vzal…14 dní a denní kojení skončilo.V noci to bylo horší a o kojení před spaním ani nemluvím,ale prostě jsem se nedala.Teď se probudí jednou a chce teda napít čaje,ale to mi nevadí.Jinak malej jí hodně jogurty a sýry.Spíš se dá říct,že jí skoro vše.Některé maminky dokonce psaly,že si přelepily bradavky náplastí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
13.2.12 10:03

No já teda nevím, ale všechny moje kamarádky, co přestaly cca v jednom roce dítěte kojit, dávají sunar, kaše apod.

Lenkaamimi píše:
poradím. po ukončení kojení se žádné další mléko jako sunar už nedává, ani kaše do flašky. prostě kompletně přejít na tuhou stravu a v noci při budění dávat nějaký dobrý čajíček. já jsem kojila do dvou let, s tím, že teda od roku to bylo vždy jen takové ucucnutí řekla bych že spíše psychologické, ale opravdu žádný sunar, kaše nepotřebuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
13.2.12 10:06
pomeranca píše:
já od roka dávala normální čerstvé plnotučné mléko

Já mléko nedávám,ale zajímalo by mě jestli se dávat může,jaké a kolik???Prcek UM prostě nechce a plive ho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
13.2.12 10:08
Klarinetka1 píše:
No já teda nevím, ale všechny moje kamarádky, co přestaly cca v jednom roce dítěte kojit, dávají sunar, kaše apod.
Lenkaamimi píše:

Jenže některé děti UM nechtějí.Starší syn byl po roce taky na UM a mladší :roll: to ani nechtěj vidět co u toho dělá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
13.2.12 10:15

Nejlepší je odjet na vikend pryč.takhle to udělala moje příbuzná,když ji holcicka v roce nechtěla nic než jen prso.tím ze odjela,zůstala jen s tatou,tak se odstavila nádherně.k tomu umelymu mliku,já mám 2letou a UM pije rano a večer .

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
13.2.12 10:15

Ještě pro upřesnění dodám, že jsem se rozešla s přítelem před nedávnem, bydlím s mamkou, která stává do práce, sestrou která stává do školy a máme stěny jak papír, takže je nemyslitelné, aby celou noc řval… Taky po nich nemůžu chtít, aby mi s ním v noci pomáhali. Už tak toho mají hodně, teda hlavně mamka. A ještě k tomu čajíku, znovu podotýkám, že čaj skoro nechce a kdyžtak přes den a to jsem zkoušela různé, ale jinak děkuji za rady a klidně pište dál.

• Citovat
  • Upravit
2041
13.2.12 10:16

taky si myslím, že by se mělo přejít na jiné mléko, ale umělé. Malá nic nechtěla a jediný co zabralo byla taková ta Nestle hotová kaše-mlíko, je to dvojbalení, ale stávalo to 59korun, takže pořádný ranec. Myslím, že hned přejít na plnotučné mléko v roce, je blbý. Možná třeba do krupicový kaše nebo bramborový, ale dát 200ml plnotučnýho mlíka ročnímu dítěti do flašky??to asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová