Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte - potřebuji radu. Kojím 8mi měsíčního chlapečka a dneska mi babi udělala polívku - já nepoznala, že je kvasnicová, tak jsem ji snědla. To bylo v poledne. Kojila jsem ho ve 2 a pak ve 4 s příkrmem. Teď mi malý nechce pít, jakoby mu to nechutnalo. Mylím, že ho bolí i bříško. Je to tou kvasnicovkou? Co jsem všechno mohla podělat?
Myslim, ze vubec nic, ja ji v cca 11m varila sve dceri a nic ji nebylo. ![]()
Buď v klidu, vždyť kvasnice jsou zdravý… A jestli ti to fakt přešlo do mlíčka a jemu to nejede, tak se to z něj zase ztratí, ne? Takže jen vydržet…
![]()
Nic, vždyť kvasnice jsou normálně „jedlý“. Dcera ji od roku jí a chutná jí..
Určitě tahle chuť přešla i do mlíka, pokud to malému nejede, tak prostě vyčkej a za chvilku to z něj bude pryč a normálně si vezme. Pokud bude mít dneska víc prdíky, tak s tím se prostě budete muset vypořádat.
Jiná varianta mě nenapadá. Bude to dobrý.
Jejda - snad to bude dobrý. Sebinek je velice hodný. Takové problémy s kojením jsem ještě nezažila. Kroutil se, prohýbal se, pak si chtěl pořád sedat. Myslela jsem, že je pokakaný. Nemohla jsem ho ani přebalit - pořád chtěl na břicho. Poprvé dnes spí v jednorázovce. Nemohla jsem na něj ani plinky dostat. Kaši také nechtěl. Dnes ji dostal potřetí - před tím mu vždycky chutnala.
No tak jsem si pochutnala alespoň já.
Takhle velkýmu mimču už by to nemělo nic dělat. Já jím drožďový knedlíčky v polívce běžně a malý to nic nedělá a mám teda vypozorovaný, že „zátěžová“ strava se dětem projevila vždyy až jakoby ob jedno kojení cca za 6 hodin.
jj s těma 6h souhlasím, to jsem řešila s doktorkou, jak dlouho to trvá (zas kvůli problémům s kr. mlékem)
Holky, drožďová polévka a kojení čtyřtýdenního miminka? Nadýmá? Bříško ho bolí i tak, takže mu nechci přiložit ještě víc ![]()
Když do toho nezvaříš květák, nebo zelí, tak nenadýmá. díky vitamínum ze skupiny B je naopak dost vhodná.