ATB Augmentin při kojení měsíčního miminka

Anonymní
11.2.12 20:00

ATB Augmentin při kojení měsíčního miminka...

Od včerejška mám zánět prsu s horečkami přes 38 stupňů. Dneska jsem raději jela do nemocnice a dr. mi předepsala ATB Augmentin, s tím, že se při kojení mohou. Ale já mám stejně strach, malému není ještě ani měsíc, nemůže mu to nějak uškodit? Brala jste to také některá u takhle malého miminka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
11.2.12 20:09

Ano brala jsem to taky od čtrnácti dnů malé jsem střídala Zinnat a Augmentin, nemohla jsem se toho zánětu zbavit. Až jsem to v šesti týdnech dopracovala k abscesu se kterým jsem skoncila v nemocnici na řezání. Ale s tím tě nechci strašit, doufám, že ho výléčíš snadněji než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.2.12 20:12

Ahoj, buď v klidu, já je brala týden po porodu - horečky, mě ale zůstalo něco v děloze, takže injekce na vypuzení + tyhle ATB… Neboj, kdyby nebyly vhodný u kojení, tak ti je přece nedaj! Radši si je vem, ať se ti to nerozjede do něčeho ještě horšího! Já měla pak už přes 40 a myslela jsem, že to bude moje poslední noc v životě, do toho malá, kterou jsem ani nemohla udržet, no hrůza! Naštěstí to dopadlo dobře, kojíme vesele dál, nejvíc jsem se totiž bála o mlíko (kvůli těm horečkám…) Tak ať je brzo lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
11.2.12 20:16

Ahoj, drzim palce, aby sa ti rychlo ulavilo. Ja som Augmentin brala 2×, mala dostala hnacky, pediatricka mi potom odporucila, ze ked beriem ATB, aby som jej davala probiotika v kvapkach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.2.12 20:19
Jo, já si lactobacily taky po těch atb koupila… Jím je do teď, malá na bříško netrpí, tak jí snad stačí ty, které má ode mě z mlíčka…
son1cka píše:
Ahoj, drzim palce, aby sa ti rychlo ulavilo. Ja som Augmentin brala 2×, mala dostala hnacky, pediatricka mi potom odporucila, ze ked beriem ATB, aby som jej davala probiotika v kvapkach…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
11.2.12 20:35

Ja ho brala kdyz bylo male 10 dni na zanet mocovych cest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.12 20:45

A zadny vliv na miminka to tedy nema? Snizena imunita atd.? Vydesil me mj. pribalak, kde pisou, ze pro kojici jen pry zvlast nutnych pripadech…

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
11.2.12 20:54

Každej příbalak je děsivej! A zánět v těle je dost nutný případ, než byly atb tak se na to umíralo…! Já byla v těhotenství v nemocnici a píchali mi koňský dávky penicilinu, to jsem se bála víc.. Malá prospívá krásně, sníženou imunitu určitě nemá, jsme s ní od narození pořád mezi lidmi, v obchoďáku, chodíme ven do zimy a ještě jí (díkybohu) nikdy nic nebylo… Takže si je fakt v klidu vezmi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.12 21:24
Anonymní píše:
Od včerejška mám zánět prsu s horečkami přes 38 stupňů. Dneska jsem raději jela do nemocnice a dr. mi předepsala ATB Augmentin, s tím, že se při kojení mohou. Ale já mám stejně strach, malému není ještě ani měsíc, nemůže mu to nějak uškodit? Brala jste to také některá u takhle malého miminka?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.12 21:32

Ano, brala jsem Augmentin, asi tak po deseti dnech narození dcery. První dva dny pila mlíčko, vůbec jí to nevadilo, ale z toho zaníceného a bolavého prsa už mlíčko nechtěla, pamatuju si, že to bylo po 2. dni. Pro miminko to zrovna není moc dobré, ale nedá se nic dělat. Kdybych je nebrala, tak nevím, jak by to mohlo dopadnout. Musela bych jít nejspíš na řezání prsa. Tyto antibiotika opravdu pomohly už 3.den jsem se cítila mnohem lépe.Malá to také zvládla. Takže tyto antibiotika mě zachránily. Přeji hodně štěstí, je to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
11.2.12 22:21

Ano, brala jsem tahle ATB taky při zánětu v prsu, když byly malému čtyři měsice. Pomohly mi a zánět byl brzo pryč. Držím palce, ať se brzo vyléčíš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.12 09:08

A myslite, ze je treba si koupit odsavacku nebo staci, co vypije maly…?

• Citovat
  • Upravit
1425
12.2.12 15:21
Anonymní píše:
A myslite, ze je treba si koupit odsavacku nebo staci, co vypije maly…?

Nejlepší je, co vypije malý, ale odsávačku bych si koupila určitě. Pomohla mi právě při tom zánětu a po něm, víc jsem na to pak dbala a když mě třeba začalo prso bolet, když bylo moc nalitý, tak jsem odsála a byl klid. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.2.12 18:55

tak jsme ji koupili a nejde mi to… Ani po nahrati prsou… Pritom malej pije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.2.12 19:28
Ahoj, já s tím teda nemám zkušenost, já párkrát odstříkávala jen ručne, ale co jsem slyšela, tak se občas stane, že mlíčko je, ale že to prostě odsávačkou nejde :nevim:
79Simona píše:
tak jsme ji koupili a nejde mi to… Ani po nahrati prsou… Pritom malej pije…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová