UM v noci - jak odbourat

10.2.12 13:04

UM v noci-jak odbourat

Ahoj maminky,
obracím se na vás s prosbou o další radu :?

Synek 14měsíců pořád vyžaduje UM v noci,pije sunar od 12měsíců.Vyžaduje ho tak kolem 2:30 v noci,probudí se a brečí,i když mu dám čas,tak se hned postaví v postýlce a řve,vypije mi 210ml sunaru a spí dál..Pak se probouzí v 7:00 ale nechce hned jíst,takže vyčistíme zoubky,ustrojíme se,já u toho v pochodu snídám a on snídá v 8:00

náš jídelníček je asi takový:

8:00-snídaně,chleba namazný máslem,lučinou,domácí pomazánkou,sní tak půl krajíčku,nebo přesnídávka s piškoty nebo bez
Svačinu jsme odbourali protože pak mi nechtěl odběd.
11:00 - oběd,má radši skleničky takže dáváme to a z domácího jídla má rád jen kaši s lososem nebo kuřecím nebo polévky(vývar se zeleninou,nudlemi)nebo husté krémové
Pak spí 1,5hodiny
14:00 - jogurt nebo dětský puding (kupuji v rossmanovi),nebo občas lipánek
17:00večeře-kaše,ale má rád jen dva druhy,nebo dělám bramborovou kaši se sýrem a šunnkou,nebo klasický puding,nebo polévka
19:30 - mléko 210ml a nebo občas mlíčko s kaší

A kolem třetí ráno jak jsem psala výše,se budí a dožaduje se mléka,čaj nechce…
Myslím,že mléka a mléčných výrobků by měl dost i bez toho nočního mléka a nebo bych mu dala třeba ke snídani na zapití…

Máte s tím někdo taky problém?jak jste to odbourali?

Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9821
10.2.12 13:06

máme to podobně, od kojení jsem ho odstavila. V roc epřešel na Um a chce ho 1 x v noci, zatím mi to nevadá, někdy ho chce až v 5 hodin ráno někdy ve 2… prostě mu ho udělám. Pokud už nechce nesmíš dát a vydržet ty noci kdy bude plakat. jinak to nejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
10.2.12 13:09

Ahojky tak my máme stejně časově jídelníček jak vy.
Malý mi pije kakao kolem 5ráno a to mu dávám za spánku.Ted nám nešel proud a vůbec mu to nevadilo.Má v postýlce flášu s pitím a podle potřeby si pije.
Mlíčko jsem odbourala právě tím když byl čas na mlíko,že jsem mu dala cucnout čajíku a bylo to dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
10.2.12 13:13

Tak pokud už vážně nechceš, aby pil mléko v noci, tak nedat ;) ale myslím, že pak posilnit jídelníček přes den.. ;)

• Citovat
  • Upravit
1649
10.2.12 13:14

Máme to podobně. Někdy se v noci vzbudí jednou a někdy ještě nad ránem. Zatím to nechávám tak jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.2.12 13:17

Také to máme stejné, skoro na chlup. Za posledního půl roku se nevzbudil asi 5 nocí, tak čekám, že se to bude lepšit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana
10.2.12 13:22

Já jsem postupně snižovala dávku. Mě pil 150-180ml, tak jsem snížila nejdřív na tu 150ml, pár dní dávala, pak zase -30ml pár dní až jsme došli na 60ml a to jsem mu pak vzala. Trošku breku bylo první noc, ale nic hrozného. Po chvíli lehl a usnul.

• Citovat
  • Upravit
Zuzga
10.2.12 13:29

Nijako, prejde same
Ked spi dobre nechala by som mu tu jednu flasku
Mne takto pili vsetky deti mlieko asi do roka a pol, do dvoch
Zuzana+3

• Citovat
  • Upravit
10.2.12 13:30

Jo ještě jsem zapomněla napsat,že mi nechce jíst vůbec syrové ovoce ani zeleninu na kousání…Prostě mu zkouším nabízet,třeba když to jím já a on kouká co jím,tak mu to dám do ruky a on to zahodí a nebo když mu to dám k puse tak se otočí a šklebí se… řikám si jestli to mléko v noci nevadí na zuby…?nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.12 13:43

nechce ani křupky,sušenky prostě nic mezi jídlem,max.patku chleba na kousání nebo má rád šunka a plátkový sýr:)prostě mu to jídlo po třech hodinách stačí i porce mu stačí.Není to extra jedlík,váží 10kilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aristeo
3.6.12 13:34

Ahojky, nevim jestli jeste potrebujes radu, jak odbourat UM, ale my jsme to taky zazili a provedli jsme to tak, ze jsme zacali snizovat davku UM. Ze zacatku jsme davali celou davku - asi 2 noci, pak jsme snizili o jednu lzicku - asi taky 2 noci, pak zase o jednu mene a ve finale maly skoncil na dvou lzickach mleka, coz mu samozrejme prestalo chutnat a tudiz zrejme usoudil, ze se nema cenu v noci probouzet. Cele to trvalo zhruba 14 noci a od te doby mame klid. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová