Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda nemáte některá zkušenost s užíváním Laktobacilů při kojení a dobrým efektem na snížení kolik u miminka? Někde dřív jsem to četla, že pokud se při kojení (matka) užívají laktobacily, tak pak mimča na koliky tolik netrpí, pak jinde, že do mléka nepřestupují - tak nevím. Ideálně jestli někdo takovou zkušenost máte - mimčo s kolikama a jak jste začali jíst laktobacily, jestli potíže ustoupily. Vím, že dost mamin dává Lak. přímo dětem a tak efekt často je. Tak mě napadlo, jestli by tohle preventivně nepomohlo..
Já lactobacily beru kvůli sobě (několik atb za sebou) a žádný vliv na malou jsem bohužel nezpozorovala. Prdíky ji trápí pořád ![]()
My užíváme BioGaiu (je pro miminko, ne pro tebe) a moc nám pomohla, takže doporučuji. Určitě není úplně bez prdíků, ale má je o hodně míň. Jestli přestupují do mléka, to nevím, ale asi ne. Zkus BioGaiu a uvidíš. ![]()
Mimčo se má narodit, takže jsem spíš myslela zatím jen preventivně - mě taky kdyžtak prospějou, ale abych hned nemusela něco kapat, tak jsem myslela, že by to mohlo mít dobrý efekt, když je budu jíst já, že by pomohly i mimču.
Já začala brát taky kvůli antibiotikům… Týden jsem nebrala, protože mi došly, a to bylo jedinkrát, co jsem musela malý pomoct trubičkou, tak je beru dál… Takže je to asi pravda
I když zas to nechci tvrdit stoprocentně, možná že se to jen tak sešlo
ale budu raději brát dál ![]()
Lékárnice (švagrová) mi dala laktobacily, abych je jedla při kojení. Myslela jsem si ale, že to na mléko mít vliv nemůže. Ale tento týden v TV mluvila paní doktorka imunoložka a přechod do mléka přímo potvrdila. Nevím jak je to možné, ty bacily do krve nesmí…ale prostě asi nějakým složitějším efektem to prý funguje. Ona teda nemluvila o kolikách, ale celkově o zdravé střevní sliznici, alergiích, egzémech atd. Nakonec jsem ale dávala laktobacily přímo i malé (Biopron LB baby). Na koliky nijak moc netrpěla, po 3. měsíci vůbec.
já koupila přímo ty dětské, trošku mlíka jsem odstříkala a dala to do toho, malý to vypil a paxem ho dokojila. Je fakt, že od té doby co jsem mu to dávala, byl klid ![]()
Tak mi na prdíky trpěli fest.Přešlo nás to snad až ke konci 4 měsíce.Jedla jsem laktobacily jak já tak malá (malý ještě pořád dávám Swiss laktobacílky baby) a musím říct, že jí to dost pomohlo. Ne že by se to úplně odbouralo,ale netrápilo jí to už tolik.
Chtěla jsem se zeptat, v čem se liší probiotické kapky BioGaia od laktobacílků baby od Swiss? Trpíme taky na prdíky, tak nevím, co malé pořídit. Zatím je jím jen sama, taky zkouším, jestli jí to pomůže.
A to jste jí dávala na lžičku nebo v lahvičce? Existují prý i nějaké dudlíky, ze kterých to děti pijí…
Lepsi je at dite laktobacily cerpa z materskeho mleka. Feminella vam doda laktobacily do toho materskeho mleka
Dávám Biopron kapky synkovi, ale zatím moc efekt nepozoruju
prdíky přejdou po 3.měsíci tak jako tak, podpořit laktobacilama to ale můžu (jen ty prachy, co to stojí
)
Ahoj, mám takový blbý dotaz. Dcera má průjem (viróza) a za nic na světě do ní nejsem schopná dostat probiotika - kapičky, sirup, samotné ani v odstříkaném mm, vše plive. Stále kojím, tak mě napadlo, že bych probiotika brala já - máme doma biopron a pak ty dětské: Biopron kapičky, Nurtiton-B, dětský biopron kapsle. Může něco z toho pomoct, když to budu užívat já a víc kojit? Kolik bych toho měla brát, aby to mělo šanci na úspěch. Pořád si nějak neumím představit, jak se bakterie dostanou z mého trávicího traktu do mléka, ale pokud by to bylo aspoň trošku nápomocné, tak to zkusím!
Vám pohopitelně probiotika neuškodí, ale nemají se jak ze střev dostat do mléka. Ono v mateřském mléce a na kůži prsu probiotika jsou a tak se do dítěte dostávají přirozeně, ale pokud chcete přidat nějaká z lékárny, tak chcete kapičky a kápnout je na bradavku těsně před kojením, takže to ocumlá.
Jinak pokud má střevní virozu, tak to s jejím mikrobiotou nic stejně neudělá.
Ber probiotika, ty co mas ve strevech ty, ty stejne ma pak mimino, takze to vliv ma. A tobe to taky prospeje. http://www.medicinenet.com/…main/art.asp?…