Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj zeny,
jsem tu uz zoufala. Mala mi zacala pit min a min mleka. Okolo 3tiho mesice mi pila okolo 800-850 ml, ted uz je to jen 650 ml. Tak jsem bezela k MUDrovi, tak jsem se v zivote nevytocila, nebyl tam nas a ten co tam byl se mi normalne smal do oci. Aby se nereklo, tak male poslechl plice a zkontroloval krk. Prej ma zvetsene rudejsi mandle.A pry ze pije mene je normalni
a to ze zacala spat celou noc + pres den snad 6 dalsich hodin, se zacalsmat a krcit ramena.
Volame asistenci na pediatrii a ta nam rika, ze to teda normalni neni a pokud bude mala dale takhle pit musime opet k MUDrovi.
Chci jen vedet,jestli kdyz bude pit jen tech 650 ml a ne vice delsi dobu,cemu je to nebezpecne ?
Dekuji za nazory, zkusenosti. ![]()
Já bych v tom neviděla takový problém.
Okolo 4.měsíce bylo u nás to samé, do té doby pila dost a pak najednou do dost mín v menších dávkách, tak jsme pak najeli na příkrmy a bylo to vyresené.
Malá měla teď v pondělí 3 měsíce…taky nám do té doby pila okolo těch 800ml - 850 ml mlíka, a pak najednou jako když utne…dávky nedopíjí, nemá hlad, a když dopije, tak se stává, že docela dost ublinkne..ale přibírá, vypadá spokojeně, tak to zatím neřeším…myslím, že to nebude nic neobvyklého…nemusíš mít strach
Weru, Kuba měl to samý…Já myslím, že to opravdu nic nebude.Taky jsem s tim šla k dr.po čase ho přeměřila, zvážila-vyrostl, přibral byl spokojenej tak jsme to nechali být.Říkala, že mu může udělat třeba testy, ale nakonec jsme se shodli, že je to zbytečná zátěž a vlastně mu nic nechybělo.Po měsíci a půl se to vrátilo k normálu
Jo, a koukám že se dostal na dávku okolo 550-620 za den
Má malá dost počůraných plen?
neli23 píše:
Já bych v tom neviděla takový problém.Okolo 4.měsíce bylo u nás to samé, do té doby pila dost a pak najednou do dost mín v menších dávkách, tak jsme pak najeli na příkrmy a bylo to vyresené.
No ja ji dala vcera mrkev, pac jsem stresovala a tu mi snedla, pul sklenky a pak jeste 150 ml…tak ja nevim proc ted nechce vic nez 120 ml. Ona mi spi 13 h, a pak si da jen 150 ml a ani tuk ![]()
terulkaslunicko píše:
Malá měla teď v pondělí 3 měsíce…taky nám do té doby pila okolo těch 800ml - 850 ml mlíka, a pak najednou jako když utne…dávky nedopíjí, nemá hlad, a když dopije, tak se stává, že docela dost ublinkne..ale přibírá, vypadá spokojeně, tak to zatím neřeším…myslím, že to nebude nic neobvyklého…nemusíš mít strach
My jdem na vahu 16.2. pr . tyden. jenze ji uz jsou vetsi i pampersky
. Buhuuu. ![]()
Stensa píše:
Weru, Kuba měl to samý…Já myslím, že to opravdu nic nebude.Taky jsem s tim šla k dr.po čase ho přeměřila, zvážila-vyrostl, přibral byl spokojenej tak jsme to nechali být.Říkala, že mu může udělat třeba testy, ale nakonec jsme se shodli, že je to zbytečná zátěž a vlastně mu nic nechybělo.Po měsíci a půl se to vrátilo k normálu
Jo, a koukám že se dostal na dávku okolo 550-620 za den
Má malá dost počůraných plen?
Asi tak 4-5 pocuranych, 1-2 kakani. Tak proc nas tak vystrasila ta asistentka? Ja zatim nevim kolik pribrala
, byli jsme na vazeni pred mesicem.
Weru píše:neli23 píše:No ja ji dala vcera mrkev, pac jsem stresovala a tu mi snedla, pul sklenky a pak jeste 150 ml…tak ja nevim proc ted nechce vic nez 120 ml. Ona mi spi 13 h, a pak si da jen 150 ml a ani tuk
Já bych v tom neviděla takový problém.Okolo 4.měsíce bylo u nás to samé, do té doby pila dost a pak najednou do dost mín v menších dávkách, tak jsme pak najeli na příkrmy a bylo to vyresené.
Já bych ji jeste mrkev nedávala pokud nema aspon ty 4.mesice. nechala bych ji tak, jak holky pisou je to normální. a po 4.měsici pak postupne najela na prikrmy.
Weru už jsem ti psala na fb, zkusila bych jí dávat co 5 minut 2 lžičky mléka, aby si prostě do ní něco dostala, my měli taky takový bojkot, prostě s flašky nééé, jen ze lžičky, takže zkus lžičkovat, aby si něco do ní dostala a mezi tím zas zkusit dát flašku, mě tohle začla dělat těsně před tím než jsme začly přikrmovat a musely jsme začít přikrmovat 3,5 měs. aby alespoň něco snědla, bylo vidět, že jen mléko ji prostě nestačí. Zkoušej. Bojujte holky
![]()
tak plen i stolice má dost, na mrkev se ještě vyprdni…klidně bych to nechala až na tu kontrolu toho 16.Jestli se chová normálně, víc nepláče,nemá teploty atd tak to bude dobrý. Ono i to zarudnutí v tom krku jí může být nepříjemný
neli23 píše:Weru píše:Já bych ji jeste mrkev nedávala pokud nema aspon ty 4.mesice. nechala bych ji tak, jak holky pisou je to normální. a po 4.měsici pak postupne najela na prikrmy.neli23 píše:No ja ji dala vcera mrkev, pac jsem stresovala a tu mi snedla, pul sklenky a pak jeste 150 ml…tak ja nevim proc ted nechce vic nez 120 ml. Ona mi spi 13 h, a pak si da jen 150 ml a ani tuk
Ja do ni chtela nacpat nejakej ten vitamin
. 4 mesice ma za 11 dni, to uz neni zase tak strasny.
IvkaH píše:
Weru už jsem ti psala na fb, zkusila bych jí dávat co 5 minut 2 lžičky mléka, aby si prostě do ní něco dostala, my měli taky takový bojkot, prostě s flašky nééé, jen ze lžičky, takže zkus lžičkovat, aby si něco do ní dostala a mezi tím zas zkusit dát flašku, mě tohle začla dělat těsně před tím než jsme začly přikrmovat a musely jsme začít přikrmovat 3,5 měs. aby alespoň něco snědla, bylo vidět, že jen mléko ji prostě nestačí. Zkoušej. Bojujte holky![]()
![]()
Sem ti odpovidala
. Ja ji dala po hodce zbytek mlika (30ml) a plula to ven
.Uvidim jak se vyspi. Ona hlta na zacatku, tech 80-100 ml ma vyzunkle hned, ale pak to je nekdy boj. ![]()
Stensa píše:
tak plen i stolice má dost, na mrkev se ještě vyprdni…klidně bych to nechala až na tu kontrolu toho 16.Jestli se chová normálně, víc nepláče,nemá teploty atd tak to bude dobrý. Ono i to zarudnutí v tom krku jí může být nepříjemný
No je strasne spava na to ze od 5ti tydnu kouka na hrazdicku a pres den spala 3 h …to me znervoznuje taky docela dost. Ona by si ani o to mliko snad nerekla, musim ji v tech 8h rano budit. On aby mi snad spala nonstop ![]()
Aha pak se podívám, ty jo nám taky mudra schválila přikrmovat dřív, že malá už je připravená. Teď ta naše opice je schopná zapít i banán mlékem ani se nepoblije
. Ještě na bolavý zarudlý krček, aftíky v puse atd. nám dali v lékárně homeopatika, které se rozpustí v pití a má se to dávat s pitím po lžičkách, to nám taky pomohlo.
Weru prodávají se u Vás v lékárně taky ty homeopatika, kdyby si chtěla je zkusit, tak ti je pošlu, máme lékárnu vedle domu a poštu taky kousek
tak kdyby Vám to taky pomohlo, za zkoušku to stojí ![]()