Prasklina na bradavce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1702
3.9.15 13:06

To já se doma taky koukala a říkala dr. že to být moučnivka nemůže, že nic nevidím :).Proto se mi ty praskliny nezahojily ani po hemagelu, lanolinu atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
3.9.15 13:07
@Majkelka píše:
Zravím, mám krvavé praskliny na obou bradavkách, takže se kojení stalo mou noční můrou vzhledem k té bolesti. Malé je 6 týdnů a já to mám pár dní. Zkoušela jsem bepanthen, hemagel, lanolin a nic. Teď zkouším hydrogelové vložky které vždy trochu pomohou, ale jakmile zas nakojím, tak jsem zpátky kde jsem byla. Chci se zeptat co je větší rasárna pro prsa - kojit za těchto podmínek, nebo odsávat odsávačkou? A v případě použití kloboučků - nemám žádnou zkušenost, musí se nasadi tak, aby bradavka byla až uplně na konci kloboučku? :think
@Majkelka píše:
Zravím, mám krvavé praskliny na obou bradavkách, takže se kojení stalo mou noční můrou vzhledem k té bolesti. Malé je 6 týdnů a já to mám pár dní. Zkoušela jsem bepanthen, hemagel, lanolin a nic. Teď zkouším hydrogelové vložky které vždy trochu pomohou, ale jakmile zas nakojím, tak jsem zpátky kde jsem byla. Chci se zeptat co je větší rasárna pro prsa - kojit za těchto podmínek, nebo odsávat odsávačkou? A v případě použití kloboučků - nemám žádnou zkušenost, musí se nasadi tak, aby bradavka byla až uplně na konci kloboučku? :think:

Ahoj, me hodne pomohly hydrogelove naplasti od medely v kombinaci s vetranim prsou. Doma jsem porad chodila „na ostro“ Spis nez odsavacka, je setrnejsi rucni odstrikani. A taky je dobry podporit spousteci reflex, aby prsa nebyla tak moc zatizena tim pocatecnim tahanim ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
3.9.15 13:30

Mezi klobouckem a bradavkou jsem mela minimalne 5 mm mista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
3.9.15 13:58

@blumen a šlo to tak kojit? Právě že jsem si říkala, že nemám šanci nacpat bradavku až na špičku kloboučku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
3.9.15 14:01

@Majkelka uplne v pohode, mne ten kloboucek prinesla laktacni poradkyne, kontrolovala me, ja myslela, ze to tak ma byt :nevim: ja teda nemela ragadu, mela jsem je z jineho duvodu, ale nebyl s nimi zadny problem. Po 3 tydnech jsem pak zacala kojit bez nich. A bylo dobre, ze v nichvzdy bylo videt to mleko, tak jsem mela jistotu, ze tece :-) ji ak na ragady je vyborny lanolin od firmy lansinoh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
3.9.15 14:03

@Majkelka nech miminku udělat výtěr z pusinky, kdyby náhodou měla moučnivku, aby Ti ještě nezavlekla zánět do prsu. Jinak opravdu pomůže zatřít bradavku genciánou a teprve přes to máznout nějaký krém nejlépe Purelan nebo Avent na bradavky. Taky mateřské mléko je úžasně hojivé, namazat tím. Hodně větrat bradavky, ale pod oblečení nechodit naostro, bradavky se otírají o volný oděv a ještě víc se rozdráždí. Pod oblečení mít podprsenku s vložkami, nejlépe látkovými. Držím palce, zažila jsem to u prvorozeného, kojení bylo mučení, ale zvládlo se to :hug:

• Citovat
  • Upravit
738
3.9.15 14:44

Zkus to mazat tyčinkou na rty, ta mi pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová