Naučné aplikace na tablet pro prvňáčky

151
12.10.15 11:41

Naučné aplikace na tablet pro prvňáčky.

Hezký den maminky. Mohl by mi někdo poradit ňáké naučné aplikace pro školáky? psaní písmenek, abeceda, počítání, tvary atd? přemýšlíme o koupi tabletu k Vánocům, ale nechci ho na žádné hry atd. předem děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
12.10.15 11:48

Je toho fakt hodně, stačí napsat v app store nebo, teď nevím, jak přesně to má Andorid, tuším Google play nebo tak něco třeba abeceda, pexeso, cokoliv. My jsme teď koupili první čtyleťákovi a už jsem mu tam připravila nějaké aplikace, třeba naučné kartičky, pak takové vaření od Déčka, právě i písmenka, tvary, zpívání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
12.10.15 11:51

Moc děkuju, plánuju k tomu koupit pero Appen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
12.10.15 12:15

Prvňáček by se měl naučit přeevším správě držet pero než začne řešit tablet :roll: dnešní doba je fakt otřesná a doufám, že bude stále nějaké procento „rozumných“ rodičů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
12.10.15 12:15

A ňáké tipy na dětské aplikace zdarma? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31323
12.10.15 12:20

@Dagisek koukni na ten google play, např. tam to máš i s cenama, je tam docela dost aplikací zdarma (jen pozor, někdy jsou to kratší demoverze, někdy je tam dost reklam). Jinak my se pohybujeme v prostoru puzzlí, krmení zvířátek a angy birds, takže ty „školní“ aplikace jdou ještě mimo mě.
@reinkarnace tak prvňáček už by mohl umět držet tužku od školky :D Jinak co naděláme, taková je doba, je to prostě pokrok. Já se taky dušovala, že malýmu tablet nepořídim ani za zlatý tele, dokud nebude aspoň na základce. Výsledkem je to, že ve své čtečce mám natahaných pět aplikací, které malej (na příděl) dostává na hraní, páč si prostě chce „hrát“ jako maminka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
12.10.15 12:23

@Mar__tanka1983 tak ono když to dítě vidí přes den u rodičů, není se čemu divit. U nás tablet není a notebook zapínáme, když malá spí. Je to jen výmluva, to že „pokrok nezastavíš, a..taková je doba“. Stačí jen nabídnout jinou aktivitu (potažmo s ním tu aktivitu dělat). Je to každého věc, ale výmluvu na „dnešní dobu“ prostě neberu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31323
12.10.15 12:32

Ale…
aktivit máme i tak dost, a ono to o době opravdu je. Nebo ty snad s dětmi jen točíš káču a vyřezáváš koníka? Pereš na valše? :D
Jasně, že ho nenechám do tabletu čučet tři hodiny denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
12.10.15 12:38

@Mar__tanka1983 jasně že neperu na valše :lol: ale televize se pouští jen ráno kolem snídaně (pohádka z dvd), mobil do ruky nedostává..elektonické a blikající hračky doma nemáme..nejsme marťani, ale jde to i jinak. S elektronikou se naučí pak veeelmi rychle. tomu ani nemusíme nadbíhat ;) kdežto pak je těžší naučit děti, které jsou zvyklé na aplikace, že hrát se dá i jinak, nedej bože aby si sami něco vymysleli. Jezdila jsem mnoho let jako vedoucí na tábory a bohužel vím, o čem mluvím. Tento velký propad/posun dětské fantazie pozorujeme asi 8 let zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
12.10.15 12:41

@reinkarnace možná se budeš divit, ale v první třídě se bohužel už počítá s tím, že dítě má nějaké základy na PC. Takže bych upustila od toho, držet dítě co nejdál od všeho, co bude jednou denně potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
12.10.15 12:46
@lyrica píše:
@reinkarnace možná se budeš divit, ale v první třídě se bohužel už počítá s tím, že dítě má nějaké základy na PC. Takže bych upustila od toho, držet dítě co nejdál od všeho, co bude jednou denně potřebovat.

s ničím takovým se ve vzdělávacím systému nepočítá ;) máš scestné představy o rámcově vzdělávacím programu pro první třídy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
12.10.15 12:49

@reinkarnace tak to nevím, kdo je má zcestné. Ale zrovna mojí kamarádky syn nastoupil teď do první třídy, klasické ZŠ v Pardubicích a úkoly řeší jedině přes email, první týden dokonce řešily, zda budou mít děti svoje notebooky do školy. Takže tak :nevim: A fakt si to nevymýšlela, viděla jsem normálně papíry, protože jsem se sama divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
12.10.15 12:51

@Mar__tanka1983 souhlasím. My vyrábíme, v podstatě denně. Malujem, stříháme, lepíme, pečeme a podobně. A to, že si pak půl hodiny zahraje na tabletu vzdělávací kartičky, čímž se naučil už celou abecedu a půlku i napsat, v tom nevidím jediný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
12.10.15 12:53

@lyrica pak bych nechala školu tento notebook zaplatit :lol: škola od školy se ůže lišit ale ujišťuji tě, že po prvňákovi nebude nikdo vyžadovat ovládání počítače. A pokud ano, tak to bude v uživatelské míře takového rozsahu, že to bystré dítě pochopí za jedno odpoledne. netřeba z toho dělat kovbojku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
12.10.15 12:54

@reinkarnace když myslíš :nevim: Je to jen tvoje věc, jak se k tomu stavíš. Já jen píšu, jak to je. ( i kdyby jen někde )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí