Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky nemáte typ na nějaké naučné hračky pro 2leté dítě?třeba typ na nějakou knížku,skládanky,modelínu,ale nevím,jestli je vhodná pro dva roky a co vodomalovánky?díky moc
tak na to jsem taky zvedava, uz nejakou dobu hledam neco pro dceru, co by ji zaujmulo a neco ji dalo.
Ve dvou letech u nás frčela magnetická tabulka, prstové barvy, různé skládačky puzzle.
souhlas se Sati - mafnetická tabulka an kterou si vydržel čárat jakou dobu, modelína taky dobrá - nejlépe když jsem mu dala prkýnko, paličku, krájítko a nepletla se mu do tvorby, max na požádání udělala z modelíny kuličky
.
Už jsme zkoušeli i malovat temperama/vodovkama … akurát jája nemá moc trpělivosti, takže po chvíli tačal dělat blbiny.
Malá ve dvou letech s přehledem a s radostí zvládla puzzle, i ty složitější, pak milovala knížky s výraznýma obrázkama (třeba ilustrované od Zmatlíkové, kterou nemusím, ale povídali jsme si nad nima a ukazovali na věci), a pak objevovala už takové ty didaktické hračky s různýma zapínáníma (knoflíky, šněrování). Něco mají v nabídce i na netu, třeba na http://www.sapito.cz nebo http://www.dracek.cz
Magnetickou tabulku máme, ale baví ji jenom občas. Modelína je taky vděčná…
Já jsem sem hlavně přišla hledat naučné hračky
take to je moje parketa…
Příspěvek upraven 29.08.12 v 09:28
Ahoj, tak ja mam taky dvourocandu a uprimne si nedokazu predstavit dat ji modelinu, nebo jeste hur vodovky
stacilo mi, kdyz jsem ji dala pastelky a muzem malovat
ja pro ni mam knizku od fp, ucime se rikanky a chytreho pejska(detsky notebook),tak jsem zvedava, jak ji to zaujme
…maluje rada, ale jen s nekym, samotnou ji to neba, ale nedam dopustit na mazaci tabulku ![]()
Ahoj! Hledám pro dcerku (necelé dva roky) nějaký „notebook“, ale aby pokud možno nemluvil anglicky. A natrefila jsem právě na toho chytrého pejska, co tu zmiňovala @Brambůrka10 . Nemáte s ním někdo zkušenost? Hlavně mě zajímá, jestli jenom mluví, nebo i hraje melodie, vydává zvuky zvířátek apod., jestli to už takhle malý prcky baví. Díky za odpovědi, případně tipy.
Ahoj. Já kupovala vloni mladší dceři (byly jí necelé 2 roky) tohle . Sice je psaný od tří let, ale já tenkrát věděla, že jí to bude bavit, protože ho měla starší a často se o něj praly. Úspěch to mělo obrovský, teď už si třeba pouští slova a opakuje je (tou svou „řečí“). Starší si s ním taky pořád hraje, ta už teda využívá i hry, ale pomocí tohoto laptotu se naučila sama číst a psát v 5 letech. Za ty peníze je to fakt super. Mívají to v Tescu dost často v akci za 250 Kč.
@hkac Moc díky! Na ten jsem taky dneska koukala (resp. něco podobnýho) a přišlo mi to ještě moc složitý. Ale třeba se pletu. A je to česky? A hraje to taky? Nebo jenom mluví? Malá s eprávě pořád sápe po mám noťasu, úplně jí to fascinuje, jak s epustí a rozsvítí a prostě „čudlíčky“ ![]()
@krtek93 Jo, česky. Má to 33 aktivit, ani je nedovedu vyjmenovat. Ale určtiě to umí hrát jako pianko, nebo si můžeš jednou klávesou pustit jednu nelodii, jinou klávesou jinou atp. Pak to říká slova (mají se zopakovat), nebo to řekne slovo a máš ho napsat. Je to určitě pro starší děti, ale u nás udělalo službu určitě už i tenhle rok (a o starší ani nemluvím, ta se jím teď zabaví i na hodně dlouho, tak jsem ráda, že mají každá svůj - liší se jen barvou kláves, starší samozřejmě chtěla ten, co dostala mladší, tak si to holky vyměnily - mladší je to zatím naštěstí fuk). Pak jsou tam i hry jako pexeso, „formule“ (místo auta ale „jezdíš“ se čtverečkem - je to hodně jednoduché). Už jsem doporučovala x kamarádkám pro různě stsaré děti a zatím si žádná nestěžovala
. Já to kdysi pro startší složitě sháněla (viděla to u kamaráda), teď už to mají fakt každou chvilku v Tescu a mívají toho dost, takže není problém to sehnat.
@hkac Díky moc. No jak jsem to v obchodě zavrhla, že ještě ne, tak teď o tom docela uvažuju.
My ten z teska taky máme, a je super. Starší ho dostal k vánocům vloni, to mubyl rok a třičtvrtě, a za 2 měsíce se naučil celou abecedu i číslice, ještě před druhým rokem. je to jedna z nejoblíbeněších hraček. ![]()
@krtek93 píše:
Ahoj! Hledám pro dcerku (necelé dva roky) nějaký „notebook“, ale aby pokud možno nemluvil anglicky. A natrefila jsem právě na toho chytrého pejska, co tu zmiňovala @Brambůrka10 . Nemáte s ním někdo zkušenost? Hlavně mě zajímá, jestli jenom mluví, nebo i hraje melodie, vydává zvuky zvířátek apod., jestli to už takhle malý prcky baví. Díky za odpovědi, případně tipy.
uci zviratka, i jak delaji, pak tvary a barvy, pak si tam navolic otazky a on je zkousi, napr kde je pes? a musi ho zmacknot, to same tvary a barvy, pro dvoulete je to tezky a slozity, u nas si s tim hraje ctyrleta…malou to bavilo chvili, ale mackala vsechno, aniz by pochopila, co se po ni chce, tak ze jsem to schovala na dyl, nez to zrasí…