Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
Máme dceru 4 měsíce a prostí týden jsme objednaný k pediatričce na píchnutí naušnic, ale stále váhám jestli je nenechat spíše nastřelit 🤔
Prosím o zkušenosti obou variant, jaké bylo hojení, jak to děti zvládli.
Děkuji
@Hvězda13 píše:
Zdravím,
Máme dceru 4 měsíce a prostí týden jsme objednaný k pediatričce na píchnutí naušnic, ale stále váhám jestli je nenechat spíše nastřelit 🤔
Děkuji
U dcer mám zkušenost s obojím (starší píchnuté, mladší nastřelené) a doporučuju rozhodně nastřelit
@Sisika9 píše:
Nojo, 4 měsíční náušnice jistě ocení![]()
![]()
Ve ctyrech mesicich asi ne, ale pozdeji treba oceni, ze nausnice ma a nepamatuje si to nastreleni.. ja usi nemela propichnute a ostatnim holkam jsem nausnicky uz od skolky zavidela.. odvahu jsem pak nasla az v nejakych trinacti letech (nesnasim jehly),takze i ja jsem dceri nechala nausnicky nastrelit v osmi mesicich a nelituji ![]()
Zakladatelko rozhodne nastretli
ja mam usi pichane a i v tech trinacti to byl masakr
nastreleni je hned ![]()
@Vesnickaholka píše:
Ve ctyrech mesicich asi ne, ale pozdeji treba oceni, ze nausnice ma a nepamatuje si to nastreleni.. ja usi nemela propichnute a ostatnim holkam jsem nausnicky uz od skolky zavidela.. odvahu jsem pak nasla az v nejakych trinacti letech (nesnasim jehly),takze i ja jsem dceri nechala nausnicky nastrelit v osmi mesicich a nelituji
Zakladatelko rozhodne nastretlija mam usi pichane a i v tech trinacti to byl masakr
nastreleni je hned
Já je měla píchané taky asi ve dvanácti a myslela jsem, že uteču domů po prvním uchu.
Ale zpětně mi přijde bezva, nechat rozhodnutí (s následky) až na mladé slečně. ![]()
Dcerám jsem nechávala nastřelit v 6 měsících, nastřelené se musely nechat 6 týdnů, pak jsme měnili za zlaté. Vše v pohodě bez komplikací. Nastřelení je podle mě lepší, nekrvácí to.
Dceři jsem nechala náušnice nastřelit. Neměla žádné problémy.
@Hvězda13 píše:
Zdravím,
Děkuji
Naprosto bez problemů, obě dcery je mají klasicky píchnuté na ORL.Dnes už je to srovnatelně rychlé jako nastřelení a opravdu žádné drama se nekoná
Než se holky stačily rozkoukat, co se děje, měly ouška píchnutá. Mají miniaturní dirky oproti nastřeleným (většina maminek si myslí, že ne, ale když je srovnání, je ta dirka klasicky píchnutá menší),žadný krvácení a hojení taky úplně O. K.!
Ja nechala pichnout v profi piercingovem studiu, pich mi prijde lepsi.
https://tchiboblog.cz/…usnic-detem/
Určitě doporučuji nechat nastrelit, je to naprosto bez krve a s minimální bolestí - dcera plakala asi tak 10 vteřin..
Dceri pichali asi v 6m, zadna tragedie, rychle, ma to moc hezke ![]()
@Sisika9 píše:
Nojo, 4 měsíční náušnice jistě ocení![]()
![]()
Snad sis aspon ulevila, kdyz uz nemas zadnou radu na zakladatelky dotaz. ![]()
@Hvězda13 nastřelit, je to rychlovka a dite to ani nepostrehne skoro. ![]()