Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím SOS.. pupeční pahýl u týdenního miminka. Včera jsem si všimla, že je téměř celý suchý, ale stále drží. Potírám lihem po koupání. Nicméně od včera mi přijde, že nepatrně začal tak specificky zapáchat. Nikde žádná krev, ani zarudnutí.. může to být normální nebo musí jít hned o infekci? :'( k pediatre jdeme v úterý..případně kdyby do úterý upadl, mám stále potírat lihem? Nebo jak chránit zbytek „živého“ Mistecka. Moc děkuji.
@Drndadvě píše:
Holky prosím SOS.. pupeční pahýl u týdenního miminka. Včera jsem si všimla, že je téměř celý suchý, ale stále drží. Potírám lihem po koupání. Nicméně od včera mi přijde, že nepatrně začal tak specificky zapáchat. Nikde žádná krev, ani zarudnutí.. může to být normální nebo musí jít hned o infekci? :'( k pediatre jdeme v úterý..případně kdyby do úterý upadl, mám stále potírat lihem? Nebo jak chránit zbytek „živého“ Mistecka. Moc děkuji.
Poradně otirat po koupeli a taky ‘polohovat’ když preblis, tak položit třeba na druhou stranu než ležel. Pomůže to lépe uschnout ze všech stran. Pokud to nerudne a nenateka, tak je to v rámci hojení. Kdyby upadl tak potiranim ještě par dnů nic nezkazis.
@hospodki Nojo, on už ale asi moc polohovat nejde, jak je celý seschly a tvrdý, když bych ho otočila na druhou stranu, tak ho celý vyvratim 🙄 takže budu doufat, že je vše v pořádku, když nevytéká hnis, ani není nikde zarudlo. Ten zápach mě vážně vyděsil.
@Drndadvě chápu, tak když se trochu odmoci při koupání. Klidně bych to vzal lihem i rano
@Drndadvě fakt ne. U kluka si to nepamatuju, ale dceři taky smrděl. Je potreba co nejvíc vytrit uchostourem. Vytirala jsem i častěji za den. Fakt se toho neboj
@hospodki Je blbost zavolat si na dětskou pohotovost a optat se na to? Když na kontrolu k Dr jdeme v úterý? 🙄 Zarudnutí stále žádné díky bohu, ale ten zápach se mi nelíbí…
@Drndadvě píše:
@hospodki Je blbost zavolat si na dětskou pohotovost a optat se na to? Když na kontrolu k Dr jdeme v úterý? 🙄 Zarudnutí stále žádné díky bohu, ale ten zápach se mi nelíbí…
Prosimte klídek
fakt to nic není. Proste to poradně cisti tyčinku s lihem. Jako chápu, ze je to první dítě, ale me pod rukama prošly dvě a je to naprosto normální. Na pohotovosti se řeší akutní případy a ne, ze miminu co nemá žádný problem smrdí usychaci pupík. Hlavně k doktorovi jdeš zítra.