Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano, je to normalni. Nektere deti to tak proste maji, jsou zvykly se budit na kojeni, az nebudes v noci kojit, zlepsi se pravdepodobne i nocni spanek
mam dceru rok a pul a nekdy se budi i casteji nez za ty dve hodiny.
Je to normalni. Dcera má 15 měsíců a taky se budi každou chvíli. Ze zkušenosti se staršími syny vím, ze začnou spát celou noc az po odstavu. Dokud kojim, tak se proste budi.
Nemusí to být jen při kojení. Vnuk má rok a půl, je UM a budí se 2-3× denně, vypije i dvoustovku.
V klidu. Já se nevyspala 3 roky.
Kojila jsem tedy až do těch 3. Druhá dcera má rok a půl taky kojím ale spí v noci krásně. Nemá tu potřebu mě mít pořád u sebe. Prostě každé dítě je jiné. To tvoje tě očividně potřebuje vedle sebe. Užij si to. Do 30 let se ti budit nebude. ![]()
Normální
i na um se mi děti budili co tři hodiny. A klidně ještě mezi tím třeba dát dudlík a pod. Za mě pomohlo zrušit dudlík
aspoň o trochu to bylo lepší. Začali líp spát až neměli v noci mléko. Ale opravdu dobře až po druhém roce. To neznamená, že spí celou noc. I čtyřletý vstává jednou za noc na čůrání a nebo za námi dojde.
Dcera je nekojená, má 16m a od 8m se ji to střídá. 2 týdny se nebudí, pak 3 týdny budí (3× za noc) a tak pořád dokola. Myslím si, že se budí vždy jak ji začíná růst další zub.
Jo a dudlík nemá a ani nechce.
@Tosidelassrandu ty jsi optimista
mám doma dva kousky a ani u jednoho to nevyšlo
budili se dost i po odstavení ![]()
Holky já vás obdivuji, já si stěžovala, že se nejmladší budí 1× v noci ještě v 10 měsících, chodila jsem jak mátoha, mě by to po dvou hodinách do roka zabilo ![]()
Mě to nevyspání u miminek úplně fyzicky i psychicky úplně odrovnávalo, dělala jsem pak přes den šílené kyksy, typu že jsem si místo mléka nalila do kafe kolu, 10× jsem se ptala chlapa jestli chce čaj nebo kafe atp..
Buzeni po 2 hodinach v roce je parada
Nejstarsi dcera se jeste ve 20 mesicich budila na kojeni 9× za noc (usinala okolo 23. hod. az pulnoci a vstavala okolo 6. -7. hod.), nez jsem ji v tech 20 mesicich odstavila.
Druha a treti se v noci budily na kojeni az do odstavu tak po tech 2 hodinach. Druhou jsem kojila 9 mesicu, treti 2,5 roku. Prvni 3 nespaly pres den cca od 14 mesicu. Vsechny 3 se teda budily i po odstavu, ale stacilo potulit a spaly dal. Spat celou noc zacaly vzdycky az po narozeni dalsi dcery ![]()
Ctvrte jsou 2 roky a 2 mesice, budi se na kojeni 3 - 4× za noc a vetsinou jeste spi odpoledne. Takze parada
Jen ted ma uz tyden horecky a moc toho nenaspi, porad sebou ve spanku mele, place
Cili skoro nespim ani ja.
Naše malá má přes rok a stále se budí co dvě hodiny na kojení. Je to vůbec normální? Přes den spí jednou ale v noci skoro vůbec. Lezou nám teprve zuby takže doufám že jak vylezou bude to lepší. Každopádně to s ní máme od narození skoro jako s novorozencem. Plus neudělá krok bez dudlíku.