Neustále kojení, do kdy?

Anonymní
5.5.23 22:23

Neustále kojení,do kdy?

Ahoj, asi mám celkem hloupý dotaz, ale zajímají mě zkušenosti druhých. Po porodu mi bylo řečeno, že mám kojit miminko na požádání. Kojila jsem i co 20 minut.
Aktuálně má syn 3 měsíce a stále je třeba ho často kojit… Cca co půl hodiny, když vydrží hodinu, tak je to už na něj fakt dost dlouhá doba. Opravdu má hlad, saje si ručičky, vyplazuje jazyk a hlavičku kroutí na všechny strany a hledá… V noci se taky budí co hodinu hlady :zed:
Kdy se vám kojení ustálilo prosím na nějakém lepším časovém intervalu.? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4125
5.5.23 22:45

Ve třech měsících dcera už ty dvě hodiny bez kojení vydržela. Sání ručiček, ale nemusí nutně znamenat, že má hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.23 22:51

@Nicole 1234
V noci se taky budí co hodinu.
Přes den si začne sat ruce, vyplazovat jazyk :nevim: můžu dělat s ním co chci a stejně chvíli na to začne brečet a nic, krom kojení ho neuklidní.. cca 10 minut saje a pak je zas na půl hodiny v pohodě :lol: Přes den spí většinou 15-30 minut… Zázrakem 45 minut.
Přes den mi to teda nevadí, ale v noci je to už na palici. Budí se opravdu co hodinu, jakoby v sobě měl nastavený budík. Pokaždé spí 55-60 minut-dele ani náhodou.

• Citovat
  • Upravit
3871
5.5.23 22:52

To není jen o hladu. Jestli chceš, tak zkus dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
5.5.23 22:58

@Martina84 Taky si myslím, že to není hlad, ale prostě potřeba něco sát. U nás se to vyřešilo dudlíkem. I když teda v noci měla dudlík a stejně jsem ji tak do roku krmila co hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.5.23 23:12

To vůbec nemusí být o hladu. Má potřebu ko taktu /prsa. Mám poslední dítě velmi kontaktní a takhle se chovalo dost dlouho + nespalo jinde než na mě.
V noci se hooooodně budilo do 2 let. Pak už to bylo lepší. Přes den kontaktní pořád, zájem o kojení odpadl s přibývajícími schopnostmi a potřebou kterou si naplnilo.
U nás dudlík odmítalo. Chvilku jako nouzovka v autě, cca v roce? ho odmítl i v autě.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.5.23 23:16
@Anonymní píše:
@Nicole 1234
V noci se taky budí co hodinu.
Přes den si začne sat ruce, vyplazovat jazyk :nevim: můžu dělat s ním co chci a stejně chvíli na to začne brečet a nic, krom kojení ho neuklidní.. cca 10 minut saje a pak je zas na půl hodiny v pohodě :lol: Přes den spí většinou 15-30 minut… Zázrakem 45 minut.
Přes den mi to teda nevadí, ale v noci je to už na palici. Budí se opravdu co hodinu, jakoby v sobě měl nastavený budík. Pokaždé spí 55-60 minut-dele ani náhodou.

Zkusila bych dudlík. Ve 4 mes. údajně přichází změna spánku. Ale neporadím. U nás max.2 hodiny v kuse byly do těch 2 let.

• Citovat
  • Upravit
206
6.5.23 00:18

Z mé zkušenosti se synem “nepochopím”. :nevim: Ne myšleno ve zlém! Syn totiž spinkal jako novorozenec pořád, třeba po cca 4h jsem ho musela v porodnici budit, abych měla mléko a aby se najedl. Když už po dlooouhém šlofíku vstal, tak pil rekordní množství, doktorky a sestry zíraly. Asi 4-5den měl vypít max. 40ml, syn dal přes 90 apod. :D Z porodnice jsme odcházeli asi o 160g navrch.
Doma přes den to samé. Do 4 týdnů se v noci budil 2-3× max. Spíš tak 2×. Kolem 3 a pak kolem 5. Od 4. týdne až teď momentálně do 14m spinká celou noc..kolem 12-13h. Přes léto, jak je dlouho světlo, trochu méně. Rekord měl 16h v kuse asi ve 3-4 měsíci. Prospíval vždy ukázkově. :dance:
Poradila bych taky dudlík, je to reflex. Syn to dělal občas taky. Nevěřím tomu, že by mělo miminko hlad po 20 minutách, u když vím, že každé mimi je jiné. Blízkost jsem synovi nahrazovala ne kojením, ale tím, že třeba po celý jeho spánek, po kojení, spinkal na mě a já ho obdivovala, čmuchala hlavičku a radovala se. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
6.5.23 01:03
@Sofi183 píše:
Z mé zkušenosti se synem “nepochopím”. :nevim: Ne myšleno ve zlém! Syn totiž spinkal jako novorozenec pořád, třeba po cca 4h jsem ho musela v porodnici budit, abych měla mléko a aby se najedl. Když už po dlooouhém šlofíku vstal, tak pil rekordní množství, doktorky a sestry zíraly. Asi 4-5den měl vypít max. 40ml, syn dal přes 90 apod. :D Z porodnice jsme odcházeli asi o 160g navrch.
Doma přes den to samé. Do 4 týdnů se v noci budil 2-3× max. Spíš tak 2×. Kolem 3 a pak kolem 5. Od 4. týdne až teď momentálně do 14m spinká celou noc..kolem 12-13h. Přes léto, jak je dlouho světlo, trochu méně. Rekord měl 16h v kuse asi ve 3-4 měsíci. Prospíval vždy ukázkově. :dance:
Poradila bych taky dudlík, je to reflex. Syn to dělal občas taky. Nevěřím tomu, že by mělo miminko hlad po 20 minutách, u když vím, že každé mimi je jiné. Blízkost jsem synovi nahrazovala ne kojením, ale tím, že třeba po celý jeho spánek, po kojení, spinkal na mě a já ho obdivovala, čmuchala hlavičku a radovala se. :srdce:

Promiň ale jako máma 3detí které nespaly tohle číst nechceš :mrgreen: prostě tvoje dítě nespí je to masakr a jako máma jejíž dítě spí to nemůžeš plně pochopit a dávat rady :lol:

Zakladatelko: Rady není, prostě vydrž ale je to peklo. Chce se ti vyčerpáním bouchat hlavou do zdi. Usnes a to malý tě pořád budí. Každou hodinu. To už nechceš nic cmuchat, to chceš prostě někam utéct a spát. Ja mam momentálně 20mesicni a budí se pořád. Docela se už těším až jí ve 2 letech odstavim to pomohlo u prvního syna. U druhého nepomohlo ani to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.5.23 02:48

Chce sat, no. Zkus dudlik nebo ho zacit dusledne odpojovat hned, jak se napije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.23 03:21

@Lucie_Sx dudlík odmítá…on právě celý čas aktivně saje :think: jde i slyšet, že polyká :nevim: saje vždycky cca 10 minut, pak se odpojí, ale za chvíli zas :zed:
Narodil se s váhou 4700, teď ve 3 měsících vazi 7,2kg. Ale není nejak tlustý :nevim: asi je i celkem dlouhý -(69 cm)

• Citovat
  • Upravit
72725
6.5.23 04:15

@Sofi183 mám 4 děti a 2 byly přesné takové. U čtvrtého se ještě uvidí :think: s mmchdmy třeba mladá dudlík nevezme ani náhodou :think: protože tvoje dítě spí neznamená, že jiné to mají stejnez :think:

Pro zakladatelku - dej si mrne k sobě do postele, časem to vychytas taky, že ani nebudeš vědět, že jsi v noci kojila. Ja mam teď taky nenazranka. Dudlík Anijako, bez mléka nevydrží dýl jak hodinu a půl :mrgreen: zatnout zuby, vydržet. Ono se to může velmi rychle změnit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
6.5.23 04:37

U nás u všech dětí v 6 týdnech, ale následně bylo několik období růstových spurtů, kdy je potřeba kojit častěji. Spurt je popsán ve 3 i ve 4 měsících :) Co se týče nočního kojení, tak moje děti spaly. Už okolo těch 6 týdnů 4 hodiny v kuse, což se navyšovalo. Celkově jsem kojila velmi dlouho. Některé děti měly váhu ve vyšších percentilech.

Dostatek mléka ukazuje dostatečný počet mokrých plen, klasická žlutá stolice, přibírání na váze, růst do délky a celková spokojenost dítěte.

Miminko je ještě malé. Pokud je vše výše uvedené v pořádku, ještě bych se snažila vydržet, dospat se přes den s dítětem, pokud je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12613
6.5.23 06:25
@Sofi183 píše:
Poradila bych taky dudlík, je to reflex. Syn to dělal občas taky. Nevěřím tomu, že by mělo miminko hlad po 20 minutách, u když vím, že každé mimi je jiné. Blízkost jsem synovi nahrazovala ne kojením, ale tím, že třeba po celý jeho spánek, po kojení, spinkal na mě a já ho obdivovala, čmuchala hlavičku a radovala se. :srdce:

Mne jedl presne po trech hodinach, mohla jsem si podle toho ridit hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
6.5.23 09:51

@Sofi183 já zas nepochopím, že někdo toto napíše zakladatelce, když řeší problém s miminem. To ji určitě moc pomohlo!

Já měla 1 bezúdržbové a 2 naprostá katastrofa, potíže s kojením by vydaly na román.
Zakladatelko, jednak máš relativně velké miminko, i to může hrát roli. Pak taky nevíme, kolik toho na jeden zátah vypije… Nevážila si jej před a po kojení pro reálnou představu? Miminko se rodí s malinkatym žaludkem a ten se mu pak roztáhne. Kdybys to chtěla propočítat, tak 7,2 kg dítě má vypít asi 1080ml mléka/24hod (7,2*150), to je 45ml každou hodinu… Takže pokud má vydržet 3 hodiny, tak musí vypít alespoň 130ml. Vypije tolik na jeden zátah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí