Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucie_Sx píše:
Nechapes, protoze text toho prispevku tu jinakost jaksi popira.
Přesně tak, nechápe… Ale nemá to cenu. Pochlubila se spolupracujícím miminkem, aby zakladatelka věděla, že pro příště si má pořídit bezúdržbové dítě, protože i takové existují 🙄 zakladatelka se hned lépe cítí, dostala skvělou radu… ![]()
@Anonymní píše:
@Nicole 1234
V noci se taky budí co hodinu.
Přes den si začne sat ruce, vyplazovat jazykmůžu dělat s ním co chci a stejně chvíli na to začne brečet a nic, krom kojení ho neuklidní.. cca 10 minut saje a pak je zas na půl hodiny v pohodě
Přes den spí většinou 15-30 minut… Zázrakem 45 minut.
Přes den mi to teda nevadí, ale v noci je to už na palici. Budí se opravdu co hodinu, jakoby v sobě měl nastavený budík. Pokaždé spí 55-60 minut-dele ani náhodou.
Jinak nejmladšího jsem měla takto náročného… Nechci tě strašit… Když to dítě nějaké je, třeba hodně kontaktní, nebo nervózní, tak to nepřepereš. Můj nejmladší se taky budil i 10× za noc, spal jako mimino na mně, v postýlce max 10 minut. Přes den spal jedině u mně v šátku, a nikdy ne déle než hodinu. A jak ses ptala, kdy se to zlepší… No…tak můj se i po odstavení (v roce a půl) budil 3-5× vnoci, od 2 let už přes den nespal, a teď v 4,5 roce nespí ani jednu noc v kuse… To noční spaní asi moc neovlivniš. No, moc jsem tě asi nepovzbudila…
Ahoj zakladatelko, mám 16 měsíčního syna, ještě před měsícem se budil v noci co hodinu, teď tak 4-5× za noc, přes den nespal nikdy déle než 45 minut. Je hodně kontaktní, usne jen na mně/u prsa, první 4 měsíce jeho života jsem ho nosila v šátku nebo na ruce snad 20 h denně. Bojkotoval od narození dudlík a lahvičky, než jsem zavedla příkrmy, tak jsem kojila snad nonstop. Ještě pořád kojím, někdy i po 2 h, prostě je to malý prsomil.
Pokud syn dostatečně přibírá a vypije dost mléka (co třeba zkusit půjčit si váhu a převážit?), tak zkus opravdu to nošení a kontaktní spaní na prodloužení spánku. Pak mě napadl ještě reflux (syn hodně plakal, protože ho to tlačilo, pak se vyblinkal a pak měl zase hlad a pořád dokola…).
Ono se všechno strašně rychle mění u těch miminek a všechno je jen období. Drž se! ![]()