Převážení mateřského mléka

7.5.23 14:53

Převážení mateřského mléka

Ahoj holky, mám týdenního chlapečka, prso odmítá a hrozně řve, z lahve bez problému. Odstříkávám tedy + dokrmuju UM, protože zatím svého nemám dost, doufám, že se rozkojím a přemýšlím, jak je to s cestováním a plným krmením odstříkaným mlékem, jak ho převážet aby vydrželo cca půl dne? Ještě když se blíží léto a horka. Stačí doma odstříkat a lahev převážet v termo tašce? Ideálně aby se jen lahev vzala a použila, nemusela se např. ohřívat. Nebo jedinně odsávačku s sebou a odstříkávat čerstvé? Tam si zase moc neumím představit jak odsávačku v terénu vyčistit. No jsem z toho vedle 😳

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
7.5.23 14:57

Co rikala laktacni?
Jestli chces kojit, tak poresit co nejdriv, cim dyl to nechas, tim hur to pujde.

Odstrikane muzes vzit v termosce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
7.5.23 15:03

Na pol dňa potrebuješ odsávačku sebou aj tak, keď nebudeš pravidelne odsavat začne sa mlieko strácať.

Na 8 hodín som proste zobrala mlieko z ladnicky, zabalila do termo obalu a pred podávaním zohriala kúsok na svojom tele. MM vydrží v izbovej teplote 6-8 hodín, takže v termo obale na pol dňa úplne v pohode. Akurát čo som odsala na cestách som použila hneď a už ďalej neskladovala, keďže to bolo v teple a nemohlo sa hneď vychladiť.

A na plné odsávanie odporúčam mať viac sád, mala som dve takže odsať tesne pred odchodom, potom 2× počas výletu a mohli sme byť z domu 9 hodín a odsavalo sa vždy do čistého. A hodí sa to potom aj doma, napr som nemusela umývať v strede noci ale umyla až po rannom odsávaním všetko naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.5.23 15:21
@Sunshine00 píše:
Ahoj holky, mám týdenního chlapečka, prso odmítá a hrozně řve, z lahve bez problému. Odstříkávám tedy + dokrmuju UM, protože zatím svého nemám dost, doufám, že se rozkojím a přemýšlím, jak je to s cestováním a plným krmením odstříkaným mlékem, jak ho převážet aby vydrželo cca půl dne? Ještě když se blíží léto a horka. Stačí doma odstříkat a lahev převážet v termo tašce? Ideálně aby se jen lahev vzala a použila, nemusela se např. ohřívat. Nebo jedinně odsávačku s sebou a odstříkávat čerstvé? Tam si zase moc neumím představit jak odsávačku v terénu vyčistit. No jsem z toho vedle 😳

Byla jsem nucena u nejstarší dcery nějakou dobu odsávat, prevařovat ze začátku a krmit. Sestřičky v nemocnici říkaly, že navzdory všem hrozbám a doporučení vydrží MM až 24 hodin při pokojové teplotě. Měly pravdu, nikdy se nic nestalo ani z toho nepřevařeného MM.
Odsála bych přímo do láhve, pokud to jde a do termotašky v horku. Prakticky si to nedovedu představit dlouhodobě. I s el. odsávačkou je to opruz. Bere to hodně času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.5.23 16:01

@Sunshine00 pokud chceš kojit, nemůžeš používat flašku. Jinak mléko neprevezes, musí to být v chladu :think: rozhodně bych ho neodstrikala a neměla ve vedrech půl dne a pak nedala dítěti. Navíc odsávat máš pravidelně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
7.5.23 17:48

Nezkusila jsi kojící klouboučky? Ono to samozřejmě není žádný šlágr, ale aspoň můžeš kojit napřímo a tím se rozkojíš mnohem líp než samotným odsáváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
7.5.23 19:39

Jestli chceš kojit tak nedávej lahev, ale krm jiným způsobem např. stříkačkou přes malíček. Pozvi si neodkladně dobrou laktační poradkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí