Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, před několika měsíci jsem dceři nechala nastřelit náušnice. Všechno vypadalo dobře. Za 6 týdnů jsem jí je měnila za klasické a už při vyndavání na mě z pravého ouška vytekl žlutý hnis. Čistila jsem lihem, mazala framikoinem a asi za 3 týdny to vypadalo v pořádku. Přestala jsem mazat a asi za 14 dní zase hnis. Zkusila jsem i samotný líh, přstalo to hnisat, ale hodně vysušoval. Teď máme týden bactroban, ale pořád je to stejný, jako než jsem s ním začala mazat. Nehnisá to, ale dírka je pořád zarudlá. Je to jenom zezhora dírky - nateklý rudý okraj. Někdy mi to připadá jako boulička, ale nevím. Spíš v tom nic nebude. Prostě je to nateklé a rudé. Když jsem volala na ušní, kde nám náušnice nastřelili, tak paní doktorka řekla vyndat, nechat zarůst a za 3 měsíce píchnout znova. Do čehož se mi moc nechce, ale asi to jinak nedopadne. Už jsem zkusila vyměnit i žluté zlato za bílé a zlepšení žádné. Tak co s tím? ![]()
Ahoj,
my řešilo něco podobného. Dcerka teda měla ouška píchaná, ale bylo to to samé… Jakmile jsem nemazala, za chvíli ouško teklo a pořád se to opakovalo. Původně měla náušnice ze žlutého zlata, nakonec jsme je vyměnili za náušnice titanové a od té doby máme klid ![]()
fragola píše:
Ahoj,my řešilo něco podobného. Dcerka teda měla ouška píchaná, ale bylo to to samé… Jakmile jsem nemazala, za chvíli ouško teklo a pořád se to opakovalo. Původně měla náušnice ze žlutého zlata, nakonec jsme je vyměnili za náušnice titanové a od té doby máme klid
Nemáš prosím někde odkaz na netu na dětské titanové naušnice?
lokofa píše:fragola píše:Nemáš prosím někde odkaz na netu na dětské titanové naušnice?
Ahoj,my řešilo něco podobného. Dcerka teda měla ouška píchaná, ale bylo to to samé… Jakmile jsem nemazala, za chvíli ouško teklo a pořád se to opakovalo. Původně měla náušnice ze žlutého zlata, nakonec jsme je vyměnili za náušnice titanové a od té doby máme klid
My jsme kupovali tyto náušnice.
fragola píše:lokofa píše:My jsme kupovali tyto náušnice.fragola píše:Nemáš prosím někde odkaz na netu na dětské titanové naušnice?
Děkuju
I když já bych asi nejraději kroužky.
Ted máme z bílého zlata, sice nám nehnisá přímo dírka, ale za ouskem to místo u hlavy a pak zezadu boltec.
Když mažu antibiotickou mastí je to ok, pak ještě třeba měsíc a za chvíli se to objeví znova.
Já bych taky řekla, že je to alergie. Taky bych šla do oceli nebo titanu. Zarůst bych nenechávala. Ta dírka tam totiž půjde vidět stále.
Měli jsme dírky píchané, ale měli jsme skoro stejný problém. Pořád mazat a čistit hodně dlouho to trvalo. Jednou jsem ji z té dírky vymáčkla spoustu hnisu ze zadu vůbec to nebylo vidět no hrůza.Čistit a čistit.
Já bych ještě vytrvala, někomu se ouška hojí déle. Rozhodně bych zatím nenechávala zarůst. Také bych ale zkusila dát naušničky z jiného mat.jak píšou holky, protože to opravdu může být alergie. Já jsem holce nechala nastřelit naušničky potažené palladiem a neměla vůbec žádnou reakci, vůbec jsme nemuseli ničím mazat. Ale je to opravdu individuální, každému vyhovuje něco jiného a každému se to jinak dlouho hojí. ![]()
Také bych určitě nenechávala zarůst a znova nastřelit-ty doktoři maj někdy rady-že......ani radši nepíšu co mám na jazyku
My jsme úplně stejný problém měli s mladší dcerkou-ouško se jí nehojilo skoro rok a půl,zarudlé a stále mokvalo pak jsem jednou vzala jen tak z nudy ten tzv „zázračný kelímek“ od Oriflame a opravdu přísahám, že do druhého dne měla ouško bez zarudnutí
-od té doby máme klid-fakt zázrak a v té době si manžel taky už víc jak půlrok léčil ránu po klíštěti-mokvala mu taky víc jak půl roku-od léta, byl akorát teda u svý obvodní-ta mu napsala antiseptický a i nějaký antibiotický léčiva-mastičky-nic nepomáhalo a měl to fakt hnusný, já mu říkala, že to není normální-jestli nemá cukrovku.....no a když už se chtěl vypravit ke kožní,tak jsem dcerce namazala a zahojila to ouško tak na základě toho ouška u dcerky nám okamžitě sebral ten kelímek a přísahám, že do týdne tu hroznou ránu měla zahojenou-hojilo se mu to ze dne na den-zůstala mu tam akorát dolíček-jako jizvička ![]()
Fakt jsem nikdy nic podobnýho nezažila-skoro jako zázrak
![]()
Moje dcera měla to samé, pořád zhnisané a bolavé ucho. Paradoxně dokud jsme se v tom ,,drapaly,, tak to bylo špatné, až potom odjela na týden k babičce, ta na nějaké čištění ani nepomyslela a ucho se zahojilo…Možná, že přehnaná péče škodí… ![]()
no pravdepodobne to je alergie na nejaou primes, rada vyskouset vic druhu nausnicek…
a hlavne rada nemazat framykoinem a podobnymi mastickami, ktere to akorat zabetonuji, k poranenemu mistecku nejde vzduch tudiz se to nemuze hojit ![]()
ja nedam dopustit na CUTASEPT, je to dezinfekce na piercingy, pouziva se i v nemocnicich, nastrikat, poradne vycistit, neboj se i pritlacit a vymacknout co tam je, znovu nastrikat ![]()
my meli nausnicky normalne pichle, dostali jsem farmykoin a hned druhy den letel do kose, pak jsem si vzpomela ze mam jeste tohle a za tyden uska krasne zahojena v poradku ![]()
jasterica píše:
no pravdepodobne to je alergie na nejaou primes, rada vyskouset vic druhu nausnicek…
a hlavne rada nemazat framykoinem a podobnymi mastickami, ktere to akorat zabetonuji, k poranenemu mistecku nejde vzduch tudiz se to nemuze hojit
ja nedam dopustit na CUTASEPT, je to dezinfekce na piercingy, pouziva se i v nemocnicich, nastrikat, poradne vycistit, neboj se i pritlacit a vymacknout co tam je, znovu nastrikat
my meli nausnicky normalne pichle, dostali jsem farmykoin a hned druhy den letel do kose, pak jsem si vzpomela ze mam jeste tohle a za tyden uska krasne zahojena v poradku
Nám právě pomáhá perfektně.
Ale jak jsem psala nám nehnisá dírka, ale ten spoj ucha a hlavy.
jasterica píše:
a hlavne rada nemazat framykoinem a podobnymi mastickami, ktere to akorat zabetonuji, k poranenemu mistecku nejde vzduch tudiz se to nemuze hojit
ja nedam dopustit na CUTASEPT, je to dezinfekce na piercingy, pouziva se i v nemocnicich, nastrikat, poradne vycistit, neboj se i pritlacit a vymacknout co tam je, znovu nastrikat
my meli nausnicky normalne pichle, dostali jsem farmykoin a hned druhy den letel do kose, pak jsem si vzpomela ze mam jeste tohle a za tyden uska krasne zahojena v poradku
A co softasept? Mám ho doma, protože jsem s ním ošetřovala pupík po narození. Není to něco podobného? Ale obávám se, že by jí to ouško vysušilo jako líh.