Jak na uřvané batole?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
186
21.6.11 08:06

Jak na uřvané batole?

Zdravím zkušené maminky, Potřebovala bych poradit nebo navést jak zpacifikovat mého syna 10. měsíců. Když se mu něco nelíbí, je uřvaný až běda a začne pištět. Třeba dneska ráno v 6 hodin sotva otevře oči, hned by jedl a hrál si na zemi (rozhodně ne v postýlce nebo v ohrádce). Já po probuzení samozřejmě nastartovaná hned nejsem, takže když připravuji Sunar, do toho on piští, tak ten jeho ječák mě přivádí k šílenství :-) Jsem v jiné místnosti, tak možná proto řve, že mě nevidí, ale někdy mě vidí a řve stejně. Snažila jsem se ho i ignorovat, ale přece jen v paneláku ho nechci nechat řvát takhle brzy a tak dlouho. Co s tím, poradíte? mmch…teď si tu hraje, najedený, spokojený a já se nějak nemůžu dostat z ranního vstávání :-) To jsou starosti, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4417
21.6.11 08:18

Máš úplně normální starosti a asi s tím nic nenaděláš. U nás je to samé a to je malé 14 měsíců. Po probuzení musí ukamžitě ven z postýlky, a nechávám ji at si chodí po bytě, když řve tak si vezmu do náruče a připravuji snídani sní, taky po ránu ten křik nesnáším. :-)
A na sousedy se vyprdni, když je v baráku malé dítě, tak je jasné že bude občas brečet.

Tak ho ráno taky vyndej z postýlky, dej mu na zemnějaké hračky a vem si k sobě do kuchyně at na tebe vidí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
21.6.11 08:19

Tak jedině ho vyndat z postýlky a vzít sebou do kuchyně, případně ještě něčím zabavit - nádobí nebo piškot do ruky atd. Buď počká v klidu nebo holt tu chviličku bude řvát, s tím už asi moc nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
21.6.11 08:26

Koukám že taky vstáváte v 6 :lol: Já už jsem z toho vyřízená,kdyby aspoň do 7 :lol: No malé je půl roku,a když se vzdubí tak pišťí jak blázen,já ji beru sebou do kuchyně,ať neruší manžela :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.11 08:28

Já jsem sunar o 6ranní řešila odměřenou dávkou už večer, teplou vodou v termosce, vše jsem smíchala přímo v posteli, protřepala, podala dítěti. Jako bonus dítě po vypití v postýlce ještě uslo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
21.6.11 08:30
Gladys píše:
Já jsem sunar o 6ranní řešila odměřenou dávkou už večer, teplou vodou v termosce, vše jsem smíchala přímo v posteli, protřepala, podala dítěti. Jako bonus dítě po vypití v postýlce ještě uslo :mrgreen:

Tak to zkusím,třeba to vyjde a ještě taky usne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4514
21.6.11 08:34

Naše vstává taky v šest, sice hned nepiští zato běhěm dne to stojí zato.Nevydrží si chvilku hrát sama,furt jí musim tahat,nemůžu si v klidu dojít ani na záchod :roll: .Hold všude je něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
21.6.11 08:42

U nás to bylo a je to samé, akorát já nenechávám v postýlce ani ohrádce - ani jedno z toho nevedem, takže je šance, že se i něčím zatím zabaví. Většinou má ale po probuzení hrozný hlad (což chápu) a tak prostě dokud nedostane tak brečí, no. A jak pak za mnou rychle utíká a cpe se mi na klín, když vidí, že mlíčko už je připravené :-)

• Citovat
  • Upravit
186
21.6.11 08:50

Holky díky, asi jsem potřebovala také slyšet, že v tom nejsem sama :-) Holt děti vstávají brzy a uznávám, že já s tím mám problém…bohužel s tím nic nenadělám :-) Mmch…teď syn usnul a ani nevíte, jak ráda bych si také dáchla, jenže povinnosti volají :-)

tu termosku na ráno také zkusím, ale obávám se, že hraní bude asi větší lákadlo než další spánek…ale kdo ví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
21.6.11 09:08

Ahoj, ja bych taky doporucila mu dat co nejrychleji flasku s mlikem, moc na nej nemluvit, polozit, flasku do ruky, prikryt, a odejit z mistnosti (treba se jeste natahni v obyvaku na sedacku). U nas to zabiralo a zabira dodnes :-). Nenech ho moc „rozjet“, jak se zacne budit, hned to zkus, a uvidis. Ja tomu taky neverila, a funguje to. Jeste si pospal treba i hodina a pul :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
21.6.11 09:10

Tak u nás se vstáva v 5:30 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
21.6.11 09:34

u nás se vstávalo v 5 a muselo se taky hned ven z postele, žádné povalování :evil:
doporučuju jen malého vzít s sebou do kuchyně a něco mu podstrčit co ho zabaví, ale neboj do puberty takhle řvát nebude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2673
21.6.11 09:39
nakukovatelka píše:
Ahoj, ja bych taky doporucila mu dat co nejrychleji flasku s mlikem, moc na nej nemluvit, polozit, flasku do ruky, prikryt, a odejit z mistnosti (treba se jeste natahni v obyvaku na sedacku). U nas to zabiralo a zabira dodnes :-). Nenech ho moc „rozjet“, jak se zacne budit, hned to zkus, a uvidis. Ja tomu taky neverila, a funguje to. Jeste si pospal treba i hodina a pul :wink:

Já začnu dělat mlíko hned jak se začne kroutit,taky není úplně vzhůru.Tak ji nakrmín,položím,to ještě trochu spí,a za 5 minut oči jak baterky 8-o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
21.6.11 10:06

Já tomu předcházela. Vše jsem měla nachystané večer a ráno, nejlépe kolem páté,to ještě spala, jsem vše promíchala a dala vypít. Vyzunkla to v polospánku. Malá chrápala do 8-9 hod. Pak jsem dala svačinku a obě jsme byly spokojené. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
21.6.11 10:39
Liduš88 píše:
nakukovatelka píše:
Ahoj, ja bych taky doporucila mu dat co nejrychleji flasku s mlikem, moc na nej nemluvit, polozit, flasku do ruky, prikryt, a odejit z mistnosti (treba se jeste natahni v obyvaku na sedacku). U nas to zabiralo a zabira dodnes :-). Nenech ho moc „rozjet“, jak se zacne budit, hned to zkus, a uvidis. Ja tomu taky neverila, a funguje to. Jeste si pospal treba i hodina a pul :wink:
Já začnu dělat mlíko hned jak se začne kroutit,taky není úplně vzhůru.Tak ji nakrmín,položím,to ještě trochu spí,a za 5 minut oči jak baterky 8-o :mrgreen:

No jo, co plati na jednoho, nemusi platit na druheho :think: Ale ono se to zlomi, taky jsme meli obdobi, ze vstaval v 5h :zed: zpetne nevim, jak jsem to vydrzela. Nastesti to bylo v dobach, kdy jeste spal vickrat pres den.
Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect