Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Judithkaj
ale nikdo jí ho nebere, jen je špatně, že celou dávku vypije v noci. V noci se spí, ne jí a pije.
Nechci vas strasit ale nase mala toa do ted. To nocni buzeni. A to ji budou zitra 2 roky. My ji davame ale caj (asi se budi ze ma zizen) a jak uz je po 3 hodine v noci dostane mleko aby spala jeste aspon do 6.
@Judithkaj
ale ne plnou mléčnou dávku tak, aby přes den nic nepilo. Je potřeba to otočit. Toto přesně vede k tomu, že pořád je to miminko, má na to nárok a pak najednou blik, už to miminko není a nutně hnedka to potřebuju změnit. Ono to pak těžko jde.
U 7 měsíčního dítěte by mě teda nenapadlo rušit noční mlíko. Synovi je 18m a někdy si dá taky dvě za noc a přes den by mi ho do pusy nevzal. Tohle jsem nikdy neřešila když byl tak malý. Chtěl um, dostal a bylo. I kdyby v noci po třech hodinách. Ono se to časem upraví, ale teď bych mu ho určitě doprala. A kaší je spousta. Nemusíš kupovat tak drahé a udělat si nějakou doma. Je spoustu receptů. ![]()
@Judithkaj píše:
Mám jen 4 děti, takže se ráda nechám poučit. Můj muž je lékař. V životě neřešil to, že dítě pije v noci. Jde mu o složení mléka a velikost dávky za 24 hodin. Je absurdní dát miminku Hollandii a myslet si, že mu to bude stačit. Chudák dítě. Kaše, co chce, by matku zruinovala, tak mu šoupne jogurt. Za rok tu bude řešit, že dítě je pořád nemocnè. Ale co…
když ti nevadí několikrát za noc dělat mléko, tak prosím. V noci se spí a nejí, nepije, což zakladatelky dítko dělá místo dne, když pak nic nevypije. Pak se tu rodiče diví, že najednou potřebují dítě „předěla“, když nastupje např. do školky - spaní, jídlo, prostě běžné návyky, které když nejsou od mala dané, těžko se přeučují.
@Judithkaj píše:
Ohřátí připraveného mléka z lednice trvá 35s. Takže ne, nevadí. Nástup do školky snad neresis u 7mesicich dítěte! Vzpamatuj se. To je stejné, jako bys v 1.tride řešila svatbu dítěte.
já neříkám nedat mléko sedmiměsíčnímu v noci, ale ne, když všechno vyzunkne v noci a přes den nepije. Proto jsem navrhovala zakladatelce zkusit dávat v noci menší dávku, třeba přes den začne pít