Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Gladys píše:
Já jsem sunar o 6ranní řešila odměřenou dávkou už večer, teplou vodou v termosce, vše jsem smíchala přímo v posteli, protřepala, podala dítěti. Jako bonus dítě po vypití v postýlce ještě uslo
Tak to zkusím,třeba to vyjde a ještě taky usne ![]()
Naše vstává taky v šest, sice hned nepiští zato běhěm dne to stojí zato.Nevydrží si chvilku hrát sama,furt jí musim tahat,nemůžu si v klidu dojít ani na záchod
.Hold všude je něco ![]()
U nás to bylo a je to samé, akorát já nenechávám v postýlce ani ohrádce - ani jedno z toho nevedem, takže je šance, že se i něčím zatím zabaví. Většinou má ale po probuzení hrozný hlad (což chápu) a tak prostě dokud nedostane tak brečí, no. A jak pak za mnou rychle utíká a cpe se mi na klín, když vidí, že mlíčko už je připravené ![]()
Holky díky, asi jsem potřebovala také slyšet, že v tom nejsem sama
Holt děti vstávají brzy a uznávám, že já s tím mám problém…bohužel s tím nic nenadělám
Mmch…teď syn usnul a ani nevíte, jak ráda bych si také dáchla, jenže povinnosti volají ![]()
tu termosku na ráno také zkusím, ale obávám se, že hraní bude asi větší lákadlo než další spánek…ale kdo ví ![]()
Ahoj, ja bych taky doporucila mu dat co nejrychleji flasku s mlikem, moc na nej nemluvit, polozit, flasku do ruky, prikryt, a odejit z mistnosti (treba se jeste natahni v obyvaku na sedacku). U nas to zabiralo a zabira dodnes
. Nenech ho moc „rozjet“, jak se zacne budit, hned to zkus, a uvidis. Ja tomu taky neverila, a funguje to. Jeste si pospal treba i hodina a pul ![]()
u nás se vstávalo v 5 a muselo se taky hned ven z postele, žádné povalování ![]()
doporučuju jen malého vzít s sebou do kuchyně a něco mu podstrčit co ho zabaví, ale neboj do puberty takhle řvát nebude ![]()
nakukovatelka píše:
Ahoj, ja bych taky doporucila mu dat co nejrychleji flasku s mlikem, moc na nej nemluvit, polozit, flasku do ruky, prikryt, a odejit z mistnosti (treba se jeste natahni v obyvaku na sedacku). U nas to zabiralo a zabira dodnes. Nenech ho moc „rozjet“, jak se zacne budit, hned to zkus, a uvidis. Ja tomu taky neverila, a funguje to. Jeste si pospal treba i hodina a pul
Já začnu dělat mlíko hned jak se začne kroutit,taky není úplně vzhůru.Tak ji nakrmín,položím,to ještě trochu spí,a za 5 minut oči jak baterky
![]()
Já tomu předcházela. Vše jsem měla nachystané večer a ráno, nejlépe kolem páté,to ještě spala, jsem vše promíchala a dala vypít. Vyzunkla to v polospánku. Malá chrápala do 8-9 hod. Pak jsem dala svačinku a obě jsme byly spokojené. ![]()
Liduš88 píše:nakukovatelka píše:Já začnu dělat mlíko hned jak se začne kroutit,taky není úplně vzhůru.Tak ji nakrmín,položím,to ještě trochu spí,a za 5 minut oči jak baterky
Ahoj, ja bych taky doporucila mu dat co nejrychleji flasku s mlikem, moc na nej nemluvit, polozit, flasku do ruky, prikryt, a odejit z mistnosti (treba se jeste natahni v obyvaku na sedacku). U nas to zabiralo a zabira dodnes. Nenech ho moc „rozjet“, jak se zacne budit, hned to zkus, a uvidis. Ja tomu taky neverila, a funguje to. Jeste si pospal treba i hodina a pul
![]()
No jo, co plati na jednoho, nemusi platit na druheho
Ale ono se to zlomi, taky jsme meli obdobi, ze vstaval v 5h
zpetne nevim, jak jsem to vydrzela. Nastesti to bylo v dobach, kdy jeste spal vickrat pres den.
Drzim palce
nakukovatelka píše:Liduš88 píše:No jo, co plati na jednoho, nemusi platit na druhehonakukovatelka píše:Já začnu dělat mlíko hned jak se začne kroutit,taky není úplně vzhůru.Tak ji nakrmín,položím,to ještě trochu spí,a za 5 minut oči jak baterky
![]()
Ale ono se to zlomi, taky jsme meli obdobi, ze vstaval v 5h
zpetne nevim, jak jsem to vydrzela. Nastesti to bylo v dobach, kdy jeste spal vickrat pres den.
Drzim palce
Taky věřím že se to zlomí zase,protože ještě tak před měsícem spala třeba do půl 8
Ale třeba o víkendu to je nářez,kluk spí klidně do 9,manžel taky a já od tenhle víkend už od 5 bejzovala ![]()
Tak já doted ( dva roky a něco) jí nosím ráno v náručí a dělám mléko s ní na ruce a to má asi 14 kg
Prostě zvyk z dob miminek a hlavně se mi to líbí, to ranní muckání..
Ps. Batole je od 1 - 3 let, zatím máš kojence..
Lizbeth…díky za připomínku
jinak dobrá posilovačka hned po ránu…mně syn váží 11,5 kg, takže už se také pronese
nedá se ale nic dělat, je to náš úděl, já si nestěžuju…jen po ránu mám trošku delší rozjezd, než to moje zvíře ![]()
u nás se to bez ječení taky neobejde, ale pozor s věkem se to zlepšuje - trochu… večer si všechno připravím, když něco dělám, tak malá sedí na lince, do ruky jí vždycky vrazím nějakou zajímavou věc, co ještě neviděla. Když byla maličká, tak byla v nosítku, teď chodíme všude spolu za ruku…
@katrinacek1
je to těžké, ale vypít za noc půl litru je strašně moc. I když těžko říct, kolik tak vypije kojené dítě, které se také budí několikrát na pití. Ale za noc půl litru je opravdu hodně, tělo má odpočíta, ne zpracovávat tolik mléka. Těžko radit, zkusit dávat méně a méně? Možná tím bych začala. Je blbý, že přes den nechce nic pít, moje děti taky špatně pili, ale po vypití půl litru za noc se nedivím, že přes den už nepotřebuje.