Učení na nočník - 14. měsíců

veselabaculka
20.6.11 13:37

Učení na nočník 14 měsíců

Ahojky, chtěla bych se zeptat, zkoušely byste dávat na nočník 14 měsíční holčičku, která ještě nechodí?Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
20.6.11 13:40

Ahoj,já nevím,ale dost jsem četla,že smysl to má tak mezi 1,5-2 rokem.
Malemu je 21m,některé děti v jeho věku se učí,některé ne.
My se pokoušíme,ale bez výsledku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.6.11 13:41

Ahoj. Já zkoušela a zkouším stále (Mája ještě nechodí). Občas se povede, většinou ale ne. Spíš to zkouším, aby věděla, že něco jako nočník existuje. Když protestovala, tak jsem toho na čas nechala. Ale určitě si od toho neslibuju nic ve smyslu, že tím urychluju její odplenkování :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.6.11 13:42

Co od toho očekáváš?
já jsem pro. dávala jsem. Cílem ale nebylo naučit na nočník. Je dost málo pravděpodobné, že by si v tomto věku začala řikat nebo dokonce chodit na nočník.
Spíš jsem chtěla klukovi umožnit čurat jinam, než jen do plenky. Vychytala jsem moment, kdy kadí/čurá, posadila a nechala vykonat potřebu. Řikat si ale spolehlivě začíná až teď. Na kadění tedy už někdy okolo 16-17ti měsíců. Myslím, že „vysazování“ pomohlo - jednak nikdy neměl blok čurat nebo kadit do nočníku a zároveň byl déle v suchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
20.6.11 13:44

ahoj, záleží asi na tobě, já jsem začala hodně brzy, nejdřív nosila nad záchod a pak na nočník, protože to na ní poznám že se jí chce, tak proč jí nechávat aby to dělala do plíny. Kor bobíky, to bylo vždycky po jídle, když jsem jí rozbalila…
Nečekej zázraky, pochval, když se povede, bude z toho mít radost … ale nějak bych nekárala, když to bude do plíny… Prostě pozitivně a zážitkově… přikládám foto asi z 15m: http://aaaaja.rajce.idnes.cz/NikiDruhyRok/#…

Příspěvek upraven 20.06.11 v 13:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.6.11 13:46

Pokud si na něj sedne, tak proč ne :nevim: Ale nebrala bych to jako nácvik na odplenkování, spíš aby si na něj zvykla, aby se naučila, co se tam dělá.
Nejsem zastánce dlouhého vysedávání, tak posadit, maximálně minutku počkat, když něco udělá, tak fajn, když ne, tak se nic neděje. Ze své zkušenosti vím, že když dítě chápe, co tam má dělat a má co pustit, tak to pustí hned.
Syn se poprvé vyčural do nočníku v 15m. A moc dobře chápal, co tam má dělat. Posazovala jsem ho při přebalování, aby se hnedka nevyčural do čistý plíny a nebyl v tom třeba hodinu či dvě, než zase přebalím, takto byl déle v suchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
20.6.11 13:48

Mě zajímalo jestli na nočník dáváte nechodící dítko......nebo počkat až bude chodit a pak teprve začít zkoušet…

• Citovat
  • Upravit
81479
20.6.11 13:48
momi33 píše:

Záleží co je myšleno tím „mít smysl“
Podle mě to má smysl vždycky, dát vyčurat tak, aby nebyl následně s močí v kontaktu.
Jak u novorozence, batolete, tak u inkontinentního stoletého důchodce po mrtvici. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
20.6.11 13:52

no naše malá má problém s motorikou takže dosud nechodí a myslím, že to zezačátku pro nočník byla výhoda - neutekla z něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.6.11 13:53
veselabaculka píše:
Mě zajímalo jestli na nočník dáváte nechodící dítko......nebo počkat až bude chodit a pak teprve začít zkoušet…

Nevidím rozdíl mezi chodícím a nechodícím. Syn stejně poměrně dlouho potřeboval pomoc s posazením i se zvednutím z nočníku, i když už chodil, kalhoty si taky sám nestáhnul ani nenatáhnul.
Jak už někdo psal, záleží, co od toho očekáváš, jestli nějakou „samoobslužnost“, že necháš dítě s holým zadkem a bude si samo chodit čůrat, tak to nechodící asi fakt nezvládne, ale vzhledem k tomu, že to zvládne jen málokteré chodící v tomto věku, tak ti to vyjde prašť jak uhoď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.6.11 13:55
veselabaculka píše:

Ano, dávala jsem. Důležité je, že se umí sama posadit. Chůzee nehraje žádnou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
20.6.11 13:56
Gladys píše:
veselabaculka píše:
Nevidím rozdíl mezi chodícím a nechodícím. Syn stejně poměrně dlouho potřeboval pomoc s posazením i se zvednutím z nočníku, i když už chodil, kalhoty si taky sám nestáhnul ani nenatáhnul.
Jak už někdo psal, záleží, co od toho očekáváš, jestli nějakou „samoobslužnost“, že necháš dítě s holým zadkem a bude si samo chodit čůrat, tak to nechodící asi fakt nezvládne, ale vzhledem k tomu, že to zvládne jen málokteré chodící v tomto věku, tak ti to vyjde prašť jak uhoď

ahoj, teď jsem se musela smát, když jsem si vzpoměla, jak naše malá zvládne i když je nechodič, bylo by to na video - nočník má na zahradě a ve vedrech byla nahatá a sama si ho postaví na trávu a nacouvá si na něj… no bavili jsme se u toho, zkoušela to dokonce i když se jí nechtělo, prostě jí to baví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.6.11 13:56

Mája nechodí, ale dokáže si na něj sama sednout (když z nočníku sleze, pak se na něj sama vrátí). Akorát se tomu nedá říkat CHODIT na nočník :mrgreen: . Myslím, že jestli to má smysl, poznáš sama a chození-nechození, v tom roli spíš hrát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
20.6.11 13:57
Alpaka píše:
momi33 píše:
Záleží co je myšleno tím „mít smysl“
Podle mě to má smysl vždycky, dát vyčurat tak, aby nebyl následně s močí v kontaktu.
Jak u novorozence, batolete, tak u inkontinentního stoletého důchodce po mrtvici. :nevim:

myšleno tím bylo,že v tomto období batole snáze pochopí,co se po něm chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
20.6.11 14:03

Ahoj,
ano, dávala jsem na nočník synka, který ještě nechodil (necelých 14 měsíců). Teda nechodil samostatně. Obcházel nábytek, někdy nevědomky udělal krok dva třeba od židle k židli. Asi za 14 dní po prvním vysazení začal chodit sám.
Myslím, že je jedno, jestli chodí nebo ne, protože i když teď už skoro dva měsícesám chodí a krásně si i sám sedá na bobeček a zvedá se, tak stejně se na nočník sám netrefí. Nočník mám v koupelně a musím mu ho přidržet, jinak mu klouže a jak si chce sednout sám, tak mu ujede. Takže držím nočník a druhou rukou přidržuju prcka, aby se posadil.
Klidně posazuj, pokud dobře rovně sedí, udrží rovnováhu a nebude ti z něj padat, tak proč ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí