Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer, jaké máte zkušenosti s náušnicemi od Swarovski? Náušnice bych chtěla pořídit mamce k Vánocům, tak jestli se to vyplatí. ![]()
Mám několikery a v pohodě…nesundavám je vůbec…zkušenosti dobré ![]()
Ja na nich ujizdela. Za me shit a to jsem mela “drazsi” kusy
Swarovski je pouze kamen. Ale je důležité v čem je vsazen. Někdy je v oceli, stříbře nebo zlatě. Někdy to mají v nějakém kovu a ten zajde a nejde vyčistit. Takže dívat se v čem je. (Dělala jsem dlouho před mateřskou ve zlatnictví)
@Denny97 u nich je to fuk. Jedine z ceho mi nevypadnul kamen/y jsou hodinky, kde jsou kameny usazeny pod sklem. Jinak to opada vsechno. Vetsinou jsem je mela ve stribre.
Děkuji za odpověď.
@Denny97 píše:
Swarovski je pouze kamen. Ale je důležité v čem je vsazen. Někdy je v oceli, stříbře nebo zlatě. Někdy to mají v nějakém kovu a ten zajde a nejde vyčistit. Takže dívat se v čem je. (Dělala jsem dlouho před mateřskou ve zlatnictví)
@Denny97 píše:
Děkuji za odpověď.
@Monchichik píše:
Mám několikery a v pohodě…nesundavám je vůbec…zkušenosti dobré
@Šarlota4 My je vsázeli do zlatých snubních prstenů a zákazníci byli spokojeni.
Ale než jsem pracovala ve zlatnictví.. přítel mi koupil přívěsek (byl to nějaký sprostý kov ale kamen swarovski) kamen vypadl a kov zrezavěl ![]()
Mám od nich dvoje náušnice už několik let. Oboje ve stříbře. Kamínky mi teda nevypadly a stříbro mi nečerná, nikdy jsem nečistila ani se o ně nijak nestarala. Takže zkušenost pozitivní.
@Denny97 chapu, ze to muze byt kus od kusu. Sperky jsem mela vzdy ze znackoveho prazskeho obchodu. Za ty prachy se dle me fakt vyplati spis briloše ve zlate. Je pravda, ze se o sperky “nestaram” nausnice jsem tedy nesundavala, necistila atd. Ale 5.000 za nausnice, kde vypadne 8 kaminku :/. Jsem straka Swarovsky se mi libi moc, ale uz bych do nich nesla.
Já mám jedny už mnoho let a vypadají pořád krásně. Ale já se teda o ně pečlivě starám, nosím je spíše jako sváteční náušnice na významnější příležitosti. Dávám si pozor, aby se nenamočily a vždy je po příchodu domů sundavám. Ale s nimi to ani jinak nejde, protože jsou visací a zadní část je dost ostrá, takže spát by v nich nešlo. Jinak šperky Swarovski se mi velmi líbí, ale stále je to poměrně předražená bižuterie…
@Denny97 píše:
Swarovski je pouze kamen.
Je to i značka šperků. Kvalita celkem OK. Plus mají kategorii „partnerských produktů“.
Pak je ještě „něco s komponenty Swarovski“, a tam se právě často vyskytuje kombinace originálního kamínku, levného obecného kovu a nekvalitní práce.
@Denny97 Swarovski není jen kámen a ve zlatnictví se nikdy tato značka neprodávala…