Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám dotaz,dávali jste někdo píchnout naušničky ještě před očkováním?Jsou nám 3 měsíce a očkování nám odložily až zase za měsíc,a bojím se že potom už si je bude malá tahat.Děkuji za radu.
ahoj, tak my nechali naušničky píchnout týden po narození a vše úplně v pořádku. otírala jsem studeným heřmánkem a za 4 dny ouška zahojená
tak mi dávaly naušničky až po třetí hexa vakcíně a to v 8 měsících, nikaj zvlášt si za ně netahá, a když jo, tak to už nevadí. potíraly jsme heřmánkem asi 14 dní.
Nevíte jestli je píchá takhle brzo někdo v okolí Kolín nebo Nymburk?
…my máme naušničky od konce šestinedělí a také naprosto v pohodě
Doktorka nám řekla, že čím dřív, tím líp.
Nasa mala Klarka (7,5 mes.) ma cerstvu skusenost - prave vcera sme absolvovali nausnicky - prve ockovanie sme mali az v 6 mesiacoch kvoli zvysenej reakcii na Tbc. Problem bol akurat vo vhodnom termine - kedze teraz chodime na ockovanie kazde 2 tyzdne - Hexa/Prevenar. Doktorka nam odporucila pockat aspon 5 dni po ockovani. Lenze to zasa nebol volny termin na nastrelenie, do toho sa nam prihlasili horne zubky - ale nakoniec sme to zvladli. Cakala som, ze sa bude mrnus branit - v 7 mesiacoch uz to nie je ziadne mimino, co spacifikujem jednou rukou, ale sestricka a doktor nam presne vysvetlili ako ju drzat - nebol to vobec ziadny problem - takze vela stastia.
Snazila som sa najst na nete nastrelovanie nausniciek pred ockovanim (prvym) ale bezuspesne - vsade je podmienkou aspon prva Hexa.
Náš doktor nastřeluje náušnice nejdřív po druhé hexavakcíně, takže Mája má náušnice asi od pátého měsíce. A ani teď (6m) si za ouška vůbec netahá. Podle mě ještě nezaregistrovala, že nějaký uši má
natož náušnice.
My máme 4 měsíce…teď jsme byly očkováni a Mudr říkala,že se naušničky dávají až po druhém očkování
Nam bylo receno,ze se smi nausnice nastrelit nejdriv 14 dnu po prvni hexe a tak jsme taky udelaly;)
Ted je holkam skoro 5 mesicu a usi si netahaji,takze neboj ![]()
Malá ještě naočkovaná není,ale náušničky už máme a vše je ok.
ahoj holky, take se chystame na nausnicky, tak se chci zeptat nechali jste je pichnout nebo nastrelit a jestli holciciky hodne plakali?? je mi to moc lito ji ublizovat ale chtela bych aby je mela. take mi doktor rekl ze po prvni hexa muzem a ze cim driv tim lip. Dekuju moc za odpovedi, porad se rozhoduju.
Tak nám naušničky píchali,ale prý je lepší je nastřelit.Malá plakala akorát v ordinaci,spíš jí vadilo že jí drželi ruce aby se nemohla hnout.Jakmile měla naušničky v ouškách tak byl hned klid.Hned usnula a po probuzení už o ničem ani nevěděla ![]()
je stejne mi to prijde hrozny, asi je to lepsi nevim, zas poradne neodhadnou kam to nastrelujou. a byla jsi u toho???
tak my nechaly píchnout, byly jsme přímo na ORL sestříčka si malou vzala do ordinace bez nás. když nám ji předaly tak už nebrečela, myslím že to tak bylo lepší, já bych sní do ordinace stejně nešla, musel by přítel.