Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tý jo…tak to neznám. Co jsem na mateřský, tak jsem se nezastavila a strašně rychle mi to utíká. Chodíme od narození na plavání, na cvičení, doma nestíhám… docela závidím ![]()
Když nemáš koníčky své, tak začněte chodit do mateřského centra, na cvičení pro rodiče s dětmi,…na angličtinu… začni něco studovat… dnes je tolik možností !!!! ![]()
ahoj, když malá usne - 14m - jdu na pc..nehledám sice hubnutí, ale facebook, emmi, mail a drby…chodím jsem 2× denně ale skoro každý den k nám jde někdo na návštěvu nebo my k někomu, skoro každý den vařím, uklízím a občas s kámošema někam vyrazím…
DIvná nejsi. Já koníčky mám, ale když něco z toho začnu dělat tak je to pochopitelně pro Málinku jako magnet, takže mám smůlu
Takže nakonec jen dřepím u netu, protože u toho mi nevadí, když se ke mě sápe, prostě ji vezmu na klín a je to
Navíc nedělám nic co by vyžadovalo soustředění protože mě dítě kždou chvíli vyruší. Ale chodím ráda ven, takže aspoň toho si dopřávám bohatě a to s dítětem víc než kdy jindy - mám na to čas ![]()
Já trávim na pc spoustu času.Pracuji,čtu,drbu,spojim se s kamarádkama atd.. ale sedim tady jen když mám vše hotové,takže uklizeno,připraveno na jídlo a máme i spoustu koníčku.
Cvičení,divadla,solná jeskyně(za chvilku vyrážim
)školka,procházky,hřiště,návštěvy kamarádek,venčení psu atd..
Pak si sednu k pc když si malej hraje a nemám výčitky že sem jeho dětství proseděla jen u pc ![]()
Občas mám čas i jen pro sebe
a to pak dělám klasické ženské rozmary jako nakupování,lehkej střih,vínko u sousedky ![]()
Inko, nehledej nic o hubnutí, zbal malou do kočáru a jdi ven (no co že je zima, se oblíknete), dej si pořádnou procházku, a hubni aktivně
.
Ty mateřský centra pokud máš možnost, taky nejsou k zahození když je to spojený s nějakým kroužkem který by tě třeba bavil.
Jinak u poče trávíme taky dost času, když byl jára malej tak ale spíš když spal nebo večer. Bo byl strašně akční a sám si vydržel hrát chvilinku … takže jsem musela za ním
.
souhlasím s andelou -dlouhé procházky-nejlepší hubnutí
Já takhle „hubla“ krásně s první dcerou, chodily jsme denně,léto,zima…pokud zrovna nelilo..bylo to fajn.Já jsem ráda,když mám chvilku na PC -a to chodím jen na emimi,mě ty FB,atd. prostě nebaví ..ani nejsem přihlášená
Naše mímo je akční,tak toho času moc není…
I já trávím většinu dne na PC, ale já mám naopak dost zlobivé dítě, takže brouzdám aspoň na netu, abych se totálně nezbláznila a když sedím na své židli, tak si dítě aspoň chvíli vydrží hrát samo, nebo brouzdám a přitom drncám košík. Neudělám doma skoro nic a když, tak za velkého řevu. Večer jsem tak vyšťavená, že zas dopadnu na židli k PC nebo na gauč k TV.
Začínám mít pocit, že si pěstuju nepěknou závislost ![]()
Já taky trávím většinu dne u PC. Katka je hodná a hraje si.
Jasné, pokud je třeba nebo to jde, valím s ní ven… už se těším, až skončí neštovice a po 3 týdnech vyletíme…
Ono je to všechno taky o penězích, že? Chodila bych s malou plavat a tak různě, ale nemáme bohužel na to.
Ahoj,
i já měla odbodí, kdy jsem se od po nehnula nebo byla s dětmi. Nic jiného mi neprošlo, počítač jsem měla na stole, seděla na zemi a občas koukla. To teda dělám do teď
jinak se věnuji dětem a když mě nepotřebují, tak kouknu na diskuze, napíšu přes skype sestřence nebo nějakým kamarádkam. Ale jednu dobu jsem se na nic jiného nezmohla. Pak to nějak pomale odeznělo. Ono i dost záleží na tom, jak moc si dítě vystačí samo a nechá tě něco dělat.
Teď třeba ráno vstaneme, já je převlíkám a u toho blbneme, pak jdu něco dělat (pračka, myčka, uklidit, uvařit) a děti lítají za mnou a hrají si a já občas s nimi. Pak když usnou, dělám práce, co s nima nejdou a když mám hotovo,sednu k pc a relaxuji.
Odpoledne chodíme ven, jinak nic…plavání ani mateřská centra nepřichází v úvahu, nějak si s dvěma nechodícíma netroufám a nemám na to nervy. ![]()
Jo a rychlé chození po parku s kočárkem mi k hubnutí také nepomohlo…lítala jsem jak debil x kilometrů a tlustá byla pořád stejně ![]()
Neboj, to přejde a zajedeš si nový režim…ono tě to donutí.
Anonymní píše:
Je mi trapné, to sem psát a ptát se vás, ale už nevím. Mám skoro 10 měsíční holčičku, která je přes den celkem hodná, a já co udělám je jen, že uvařím, umyju nádobí. (peru až o víkendu a vysávání je v pátek), tak jsem vlastně skoro celý den na Pc- pokud teda malá dovolí. Říkám si, že když mi to vlastně takhle dovolí, tak by chtělo dělat něco lepšího než být na Pc. Já si tam hledám ohledně hubnutí, protože to potřebuju jako sůl, ale stejně jsem se k ničemu ještě nedokopala. Nemám prostě žádné koníčky, které bych dělala místo PC. Jsem jediná nebo je nás víc ?
Stále na to myslím a opravdu to nemůžu pochopit… kdyby zakladatelka napsala odkud je a kolik jí je let ? Pokud je z vesnice nebo hodně malého městečka…to by se dalo pochopit, že tam žádné vyžití nemá ? Možná má málo serotoninu, radosti ze života. Všechno se dá řešit ![]()
Už jsem to tu někde psala, já si rodinu schválně pořídila ve velkém městě a kvůli tomu se sama stěhovala přes půlku republiky. V městě je obrovské množství vyžití, nejen pro maminku na md, ale i pro děti - od batolat až po školáky. Od zoo přes muzea až po divadýlka, cvičeníčka, dětské koutky, Človíčkov..... Všude blízko, metrem jsem všude za chvilku i s kočárem… Nedovedu si představit trávit md na vesnici. Na vesnici máme chalupu a znám tam maminky na MD. Je tam hezká příroda a jsme tam téměř každý víkend. Ale teď v zimě, je na vesnici horší vzduch než v Praze. Všichni topí uhlím nebo dřevem a ten kouř z komínů a smrad…to je hrozný.
Já to mám trochu podobně. Ne, že bych neměla koníčky nebo nebyly věci, které bych ráda dělala, ale zjistila jsem, že mi je právě malý moc dělat nedovolí. A když jsem si něco naplánovala, že ten den udělám (třeba i nějaký úklid) a zrovna jsem to nezvládla, tak jsem z toho byla strašně nervózní a nepříjemná i na něho, že to kvůli němu nemůžu udělat. Takže jsem tak trochu rezignovala ![]()
Ale štve mě to, to zas ne že ne… Vím, že je ideální jít ven, ale upřímně nejsem člověk, který by coural po venku v nějaké plískanici - a když jsme zas moc někde pryč, tak jsem na nervy z toho, že nic neudělám doma a je všude bordel - když jsme doma, tak mám pocit, že mám tu možnost, ale zas prostě ne vždycky to jde… Takový kruh
![]()
Ahoj. No je pravda, že já jsem teď také doma a většinu času trávím úklidem(i když to třeba není tak nutné) nebo u PC. U sebe to přikládám hodně k únavě z počasí(dost na to trpím) i když mám spousty koníčků(malba na hedvábí,vitráže) tak se mi prostě do ničeho nechce. Myslím, že tě to taky přede jen co vyleze sluníčko
A co se hbnutí týče, tak věř, že na PC seženeš velký kulový
Chce to prostě nežrat a začít se hýbat(nic jinýho Bohužel nepomůže) Po porodu mám v plánu začít navštěvovat zumbu. Jinak pokud máš možnost vyraž s prckem třeba do bazénu na dětský plavání.Zabavíš a unavíš prcka a ty budeš mít důvod vylézt z baráku/bytu.
tak ja mam takovej blbej zvyk hned rano si zapnout pc a u toho snidam a malej si hraje. jinak cvicim 2× tydne cvicim a tedka na tom cviceni budu delat trenerku tak bude porad co delat, jinak se snazime chodit venku s kamaradkama a s malym plaveme sice jen ve vane ,ale za chvili uz pujdeme do virivky. je fakt, ze nekdy bych u toho pc , klidne prosedela hodiny, zvlast emimino me drzi ![]()
Je mi trapné, to sem psát a ptát se vás, ale už nevím. Mám skoro 10 měsíční holčičku, která je přes den celkem hodná, a já co udělám je jen, že uvařím, umyju nádobí. (peru až o víkendu a vysávání je v pátek), tak jsem vlastně skoro celý den na Pc- pokud teda malá dovolí. Říkám si, že když mi to vlastně takhle dovolí, tak by chtělo dělat něco lepšího než být na Pc. Já si tam hledám ohledně hubnutí, protože to potřebuju jako sůl, ale stejně jsem se k ničemu ještě nedokopala. Nemám prostě žádné koníčky, které bych dělala místo PC. Jsem jediná nebo je nás víc ?