Jsem divná - stále u počítače...?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1175
27.1.11 11:19

Divná nejsi, akorát závislá na PC ;) To že ostatním procházky ke zhubnutí nepomohly, tím se nenech odradit. Ono taky záleží na tom, jakou jsi měla postavu před otěhotněním. A jestli máš třeba cukrovku nebo štítnou žlázu, tak se raději poraď u odborníků. Blbnout s dietama, které stejně nezabírají nemá cenu. Stačí úprava životosprávy.

Jsme holt éra PC maniaků. Dřív tomu tak nebylo. Každý si četl knihy, háčkoval nebo pletl. Se mnou máma chodila na procházky a sbírala přitom bylinky (dobrý přivýdělek, aspoň bylo na dárky pod stromeček).

V dnešní době můžeš třeba vyrábět scrapbook - ať se má na co malá koukat, až bude větší.

Anonymní v 10:32 - čím tě děti zlobí? Nechtějí jen upoutat pozornost, aby sis s nima hrála?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
27.1.11 12:04

ahoj já jsem celkově na MD neskutečně zlenivěla..
Dřív jsem měla práci,cvičení,pařby,úklid-na domácnost jsem moc času neměla a byla jako ze škatulky a teď mám času moc moc moc a je tady brdel :poblion: prostě se k ničemu nemůžu dokopat,jsem líná jít třeba do města něco vyídit atd…u pc jsem furt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
27.1.11 12:09

mam to stejně.nemužu se k ničemu dokopat:-(jen k tomu nádoibí a vaření a pak už jen sem bud na pc a nebo si hraju s malým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
27.1.11 12:14

Tak já jsem zrovna těma vycházkama zhubla, ale chodím hodně svižným tempek a některé dny nachodím i 20 km (po Praze) - ale je fakt, že vparku to člověk nenahoní :lol: Teď v zimě teda dávám tak 10, záleží jak je.

Jinak mě třeba mateřský centra vůbec nalákají, nějak nevím co bych si s ostatníma maminama povídala :nevim: a navíc mi spousta těch aktivit přijde divná - třeba učit 9 měsíční dítě angličtinu :nevim: no mě přijde divná i ta yamaha a nakonec i to cvičení - nemůžu si pomoct :roll:

• Citovat
  • Upravit
9079
27.1.11 13:34

Ahoj. Je to normální. Když nejsem u mimi, tak u PC. Uklízení je katastrofa, protože se uklidí a za chvíli je tu zase bordel. jako by se tady neuklízelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
27.1.11 14:13
bertík28 píše:
Ahoj. Je to normální. Když nejsem u mimi, tak u PC. Uklízení je katastrofa, protože se uklidí a za chvíli je tu zase bordel. jako by se tady neuklízelo.

ne,luvíš o mě???:-) taky je manža takovej , že hned , ježříš tady je bordel??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.1.11 14:19

Mně internet umožňuje dohlídnout tam, kam jsem ještě nedávno neviděl. Díky němu se z obýváku můžu věnovat genealogii i rozšiřování si znalostí o historii - tyto moje dva koníčky jsou jako siamská dvojčata. Taky si snáz nahledám, co je nového v modelářském světě a v modelářských obchodech - když například nějaký model od novozélandské firmy je v Evropě vyprodaný, tak mám šanci ho najít jinde…
Takže si nemyslím, že by vysedávání u počítače bylo něco špatného.
A navíc - na eMiminu jsem už našel ohledně domácnosti, zaměstnání a daní tolik rad, že mně to hezkých pár tisíc ušetřilo.
Hodně záleží na tom, jestli člověk internet zapojí přímo do svého života - nebo jestli vysedáváním u PC před životem utíká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.1.11 14:23
lumáťa píše:
Anonymní píše:
Je mi trapné, to sem psát a ptát se vás, ale už nevím. Mám skoro 10 měsíční holčičku, která je přes den celkem hodná, a já co udělám je jen, že uvařím, umyju nádobí. (peru až o víkendu a vysávání je v pátek), tak jsem vlastně skoro celý den na Pc- pokud teda malá dovolí. Říkám si, že když mi to vlastně takhle dovolí, tak by chtělo dělat něco lepšího než být na Pc. Já si tam hledám ohledně hubnutí, protože to potřebuju jako sůl, ale stejně jsem se k ničemu ještě nedokopala. Nemám prostě žádné koníčky, které bych dělala místo PC. Jsem jediná nebo je nás víc ?
Stále na to myslím a opravdu to nemůžu pochopit… kdyby zakladatelka napsala odkud je a kolik jí je let ? Pokud je z vesnice nebo hodně malého městečka…to by se dalo pochopit, že tam žádné vyžití nemá ? Možná má málo serotoninu, radosti ze života. Všechno se dá řešit :-D
Už jsem to tu někde psala, já si rodinu schválně pořídila ve velkém městě a kvůli tomu se sama stěhovala přes půlku republiky. V městě je obrovské množství vyžití, nejen pro maminku na md, ale i pro děti - od batolat až po školáky. Od zoo přes muzea až po divadýlka, cvičeníčka, dětské koutky, Človíčkov..... Všude blízko, metrem jsem všude za chvilku i s kočárem… Nedovedu si představit trávit md na vesnici. Na vesnici máme chalupu a znám tam maminky na MD. Je tam hezká příroda a jsme tam téměř každý víkend. Ale teď v zimě, je na vesnici horší vzduch než v Praze. Všichni topí uhlím nebo dřevem a ten kouř z komínů a smrad…to je hrozný.

a my se prave kvuli deteme odstehovali z sirsiho centra Phy na vesnici - no ale je to 15 minut autem na konecnou metra…nejakou polosamotu bych nebrala…Navic vetsina lidi tu topi plynem, takze vzduch je tady cisty a jestli tu nekdo topi drevem, tak maximalne v krbech…

Ale jeste zive si pamatuju vyhybat se s kocarkem psim hovnum a to jsme to do Stromovky meli pres jednu krizovatku…takhle od jara do podzima vypustit deti na zahradu je neocenitelne, navic ve vesnici, kde je obcanska vybavenost (skolka, obchod, posta, Sokol apod.), akcni obcanske sdruzení, ktere minimalne kazdy mesic porada najakou akci pro deti a dospele.

Koneckoncu do Phy jezdim kazdy den 10 minut denne do skoly pro starsi dceru, coz mame i s muzem pri ceste do Phy do prace…a i jezdeni po konickach - plavani, kino, vystavy apod. je pohodlnejsi autem k metru nez kodrcani v MHD…navic i pro bezautove maminky je tu dobre PID busove spojeni a u metra je clovek za pulhodky, v Pze u MHD za 15 minut…

A zatim jsme ve fazi, ze si holky tu muzou hrat a jezdit po ulici a nemame o ne strach…

Jinak pres zimu taky vysedavam vic u PC nez kdyz je venku pekne a muzu se hrabat na zahrade, z cehoz vidim vetsi uzitek nez krafani se stejnymi matkami v MC ci uceni sotva zvatlajicich ditek anglictinu. Zlaty Sokol a cviceni matek s detmi - tak se da taky slusne zapotit…

Jde o to jestli clovek tu dobu u pc travi aktivne ci ne…

• Citovat
  • Upravit
6882
27.1.11 14:36

Souhlasím s Hankou,
my se taky kvůli dětem odstěhovali z města na venkov. Do města to máme 13km. A jsme zde maximálně spokojeni. Ve městě jsme bydleli v paneláku (13 pater, cca90 bytů). Momentálně se okolí bývalého bydlení změnilo ve shromaždiště bezdomovců a narkomanů. Takže jsem opravdu ráda, že moje děti nebudou přihlížet tomu co se tam teď děje.
Necítím se nijak omezená, že žiju na vesnici. Máme tady skvělou školku, kam starší dcera chodí. Je tu „liduška“, oddíl mažoretek, skauti, máme tu i kino, ochotnické divadlo..do města to mám kousek. Když není školka, můžeme jet do dětského centra, navštěvovala jsem a budu opět navštěvovat plavání, jezdíme do loutkového divadla.
Ono jde o to, jak si to člověk zařídí, jasně - je to o možnostech. Nemůžu říct, že bych se doma nudila. Každý den jsme na procházce, doma obstarám co je potřeba, můžu se věnovat svým koníčkům (někdy i po večerech, když to přes den nejde). V týdnu jdu na zumbu (podle toho jak je doma tatínek). Setkáváme se s maminkami.Když je krásně, tak jdeme s rodinkou po pokladech (geocaching) :wink:
Jasně, taky si někdy jen tak sednu k PC. Uvařím si kafe, mrknu na mimáč, FB a na emimino. Ale kdybych měla celý den sedět doma, tak jsem z toho akorát zbitá jako pes. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
27.1.11 15:28

Hm, tak když to tak čtu, tak jsem asi závislá na PC. :mrgreen: Uklidim, uvařím, vyperu, vyžehlim, dám denně 2hodiny venku (pokud teda neni extra hnusně), když je malá vzhůru, tak si pohrajem, jenže když spí, tak co? Tak si sednu k PC a surfuju, hledám co mě baví, navíc je to takový spojení se světem. Pořád jsem v kontaktu s okolním světem. Někdo háčkuje, někdo pěstuje kytky, někdo kouká na bednu a někdo prostě sedí u PC. Každý máme něco. Důležitý je, abysme byli spokojený, ne? :nevim:

EDIT: Ještě doplním, divná rozhodně nejsi. Pokud Ti to tak vyhovouje, je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
27.1.11 15:42

Naopak.Já sem z města a na pc jsem pořád.Brzy se stěhuju do domu a mám v plánu se na pc vykašlat.Venku běhat mezi panelákama,uskakovat před hovnama a autama mě už nebaví,tak sem radši doma,ale až budu mít svou zahradu k pc pujdu jen za deště a v noci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.11 17:22
Kamča.dalmatinka píše:
Naopak.Já sem z města a na pc jsem pořád.Brzy se stěhuju do domu a mám v plánu se na pc vykašlat.Venku běhat mezi panelákama,uskakovat před hovnama a autama mě už nebaví,tak sem radši doma,ale až budu mít svou zahradu k pc pujdu jen za deště a v noci :lol:

Si to nemaluj, já už jsem spřádala plány na noťas a wifinu, když malý spal v kočárku pod stromem, já jsem seděla venku na lavičce a pila kafíčko… Jenom ten noťásek chyběl :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.1.11 17:35
consi píše:
Souhlasím s Hankou,
my se taky kvůli dětem odstěhovali z města na venkov. Do města to máme 13km. A jsme zde maximálně spokojeni. Ve městě jsme bydleli v paneláku (13 pater, cca90 bytů). Momentálně se okolí bývalého bydlení změnilo ve shromaždiště bezdomovců a narkomanů. Takže jsem opravdu ráda, že moje děti nebudou přihlížet tomu co se tam teď děje.
Necítím se nijak omezená, že žiju na vesnici. Máme tady skvělou školku, kam starší dcera chodí. Je tu „liduška“, oddíl mažoretek, skauti, máme tu i kino, ochotnické divadlo..do města to mám kousek. Když není školka, můžeme jet do dětského centra, navštěvovala jsem a budu opět navštěvovat plavání, jezdíme do loutkového divadla.
Ono jde o to, jak si to člověk zařídí, jasně - je to o možnostech. Nemůžu říct, že bych se doma nudila. Každý den jsme na procházce, doma obstarám co je potřeba, můžu se věnovat svým koníčkům (někdy i po večerech, když to přes den nejde). V týdnu jdu na zumbu (podle toho jak je doma tatínek). Setkáváme se s maminkami.Když je krásně, tak jdeme s rodinkou po pokladech (geocaching) :wink:
Jasně, taky si někdy jen tak sednu k PC. Uvařím si kafe, mrknu na mimáč, FB a na emimino. Ale kdybych měla celý den sedět doma, tak jsem z toho akorát zbitá jako pes. :roll:

Přesně :pankac: Je to o přístupu. Snad každá vesnice má v dosahu městečko, kam se dá zajet a něco podniknout.
A k tématu - jsem závislačka. Televizi máme teprve od Vánoc a stejně ji téměř nezapneme. Zato kámošky na internetu pozdravím několikrát denně :mrgreen: Ale většinou jen na skok. Ale všeho s mírou, když máme program, neobjevím se vůbec. Dřív (před dítětem) to bylo horší, hrávala jsem spoustu PC her, teď není čas.
A vřele doporučuju vykopat se ven k nějaké aktivitě, to ti pomůže k dobré náladě mnohem víc než surfování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
27.1.11 17:35
Angua píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Naopak.Já sem z města a na pc jsem pořád.Brzy se stěhuju do domu a mám v plánu se na pc vykašlat.Venku běhat mezi panelákama,uskakovat před hovnama a autama mě už nebaví,tak sem radši doma,ale až budu mít svou zahradu k pc pujdu jen za deště a v noci :lol:
Si to nemaluj, já už jsem spřádala plány na noťas a wifinu, když malý spal v kočárku pod stromem, já jsem seděla venku na lavičce a pila kafíčko… Jenom ten noťásek chyběl :lol: :lol: :lol:

noťásek pod ořechem…už aby bylo léto :) A v zimě pěkně u kamen, zatím co venku celý den sněží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.1.11 17:37
Angua píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Si to nemaluj, já už jsem spřádala plány na noťas a wifinu, když malý spal v kočárku pod stromem, já jsem seděla venku na lavičce a pila kafíčko… Jenom ten noťásek chyběl :lol: :lol: :lol:

Uf, já byla ráda, že jsem pošplíchala zahradu roundupem :mrgreen: Sotva jsem to dodělala, bylo mrně vzhůru a rozhodně mě plít plevel nenechalo 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí