Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
plánujeme přestěhovat malého k tříletému bráškovi do pokojíku. Po nastěhování je tento dětský pokojíček pořád tak nějak provizorní a já už si tu dva měsíce marně lámu hlavu, jak to tu vymyslet.
Promýšlím varianty palandy, vyvýšené nebo jen zvýšené postele, dvě stejné postele, nebo jiné , proti sobě, vedle sebe, za sebou, nad sebou..... kam s nábytkem, kam skříň a stůl......
Prostě si v tom malém prostoru 3,8m x 3,2m absolutně nevím rady ![]()
Zbytek bytu jsme zvládli v pohodě, tam to bylo tak nějak jednodušší, ale tady ![]()
Neznáte nějakého šikovného interiérového architekta, který by nám pomohl s návrhem? Jsme z Prahy.
Moc děkuji
Medúza (Veronika)
MEDUZO, sice hodně přečasně, ale řešíme stejný problém
Záleží kde taky máte dveře a okno. My to máme dost blbě (je tam francouzské okno, takže topení je vedle na zdi - další nevyužitelný prostor), ale nějak jsem to teda vymyslela
Zkusím to překresit a hodit ti sem obr. Rozměrově to vychází asi stejně…
PS: nejsem architekt, ale třeba pro inspiraci to bude stačit ![]()
http://img.fotoalba.centrum.cz/…001024_4.jpg … nic jiného jsme fakt nevymysleli
Chtěla jsem totiž dva stoly, aby měl každý prcek svůj (druhé plánujeme co nejdřív
)
Ahoj holky, řeším uplně stejný problém. My máme teď velkou ložnici a malý dětský pokoj a letos to chceme prohodit, aby měly holky to větší. Náš problém jsou zase samé dveře. Např v té budoucí ložnici, která má asi 12m je okno a troje dveře. No hrůza.
Uvítám všechny nápady. Také zvažuju zvýšené postele, ale prý nejsou moc zdravé a mají se používat až v krajním případě, což u nás není, ten dětský pokoje bude poměrně velký.
Další variantou je program na ČT 1 Bydlení je hra.
Halka
Ahoj holky,
taky přikládám plánek našeho pokoje.
Dveře máme naštěstí jen jedny, zato okno přes celou jednu délku.
Varianty jsou tyto:
1/ Postele do elka pod sebe do levého spodního rohu (buď palanda nebo vyvýšená), nebo u sebe (hlavama k sobě)
2/ Postele proti sobě u okna, jedna vlevo, druhá vpravo (ale u topení
), mezi nima pod oknem stůl. Pak by ale musela být rohová skříň v levém spodním rohu a ta vyjde dooost draho a nepřijde mi moc výhodná.
3/ Postele proti sobě, jedna pod oknem, druhá vedle dveří, ale tam nemůže být mezi nima stůl, protože by neměli světlo
http://sklad.obrazku.net/…8_Image2.jpg
A ještě pokojíček, jak vypadá zatím.
Vchod, ty korpusy za dveřmi chci nechat, krásně se tam vejdou:
http://sklad.obrazku.net/obr10450_1.jpg /> Přebalovací pult za chvíli zmizí.
http://sklad.obrazku.net/obr10451_2.jpg /> Matýskova postel a zatím moje matrace.
http://sklad.obrazku.net/obr10452_3.jpg
ahojky, ja bych hlasovala pro variantu posteli v levem dolnim rohu. postel pod oknem, z toho nemam dobry pocit. v tom levem dolnim rohu je to takove utulnejsi. a muzes tam postavit (pokud teda bude detska postel, ne 200) u dveri skrinku (resp. ty schudecky z trofastu) kolmo ke zdi nebo dat nejaky zaves, aby se ten spaci kout jeste trochu oddelil.
jinak jsem se chtela zeptat na ten trofast, taky ho planuju koupit male do pokoje. meduzo, prosim te, je to prakticke? mne se to hrozne libi, ale nevim, jak si deti poradi s tema suplickama. jdou suplicky vytahovat lehce, zvlada to i maly tak, aby ten suplik cely nevypadl? a druha vec je, ze mi prijdou ty rohy dost ostre. ale jestli dobre vidim, tak ty tam mas chranice? neodlepuji se ti? my mame takove trochu jine, starsi typ z ikey, kulate, a ty se jednak odlepuji a druhak jsou i dost tvrde.
Taky hlasuju pro postel v levem spodnim rohu… nejlíp asi do elka. Pod okno bych dala stul, na tu stěnu do prava potom skřině a ten trofast…
Spaní pod oknem taky nefandím…
Adelino, taky ho máme v pokojíku, myslím, že prcci si s těma šuplíčkama poradí snadno. Ach jo, začínám mít pocit, že spousta prcků má vlastně pokojíky přes kopírák
Budu s tím muset něco udělat… hm, ale ještě nevím co ![]()
Jo když už jsme se tady tak hezky sešly, klidně uvítám i návrhy na změny v tom našem plánovaném pokojíčku ![]()
novire, vsak nase generace taky mela pokojiky pres kopirak
- palandy, skrinky z univerzalu… dnesni pubertaci zase vsichni meli smrkovej nebo borovicovej masiv, no a ted holt maji vsichni tohle ![]()
jinak k tomu tvemu pokojiku - fakt budou mit stoly u zdi zady k oknu???
jee, novire, ted me pobavilo, ze mame stejne metriky
. tak snad nebudes muset hledat jinej ![]()
Ahoja,
Ikea je holt Ikea, pěkná a cenově celkem dostupná, tak proč ne? Ale je fakt, že je to pak všude stejný ![]()
Ten Trofast je fakt dobrej, Mates vytahuje ty krabice bez problému. Rohy jsou normálně špičaté a zrovna tyhle ochrany rohů se mi docela líběj, protože držej. Měli jsme jedny, takový gumový kuličky, které byly sice měkké, ale zase furt padaly, a zrovna z toho Trofastu. Tyhle jsou z Ikey, možná tvrdší, ale drží super. Mají totiž dost velkou tu lepicí plochu.
Taky mi přijde asi nejlepší varianta v rohu obě postele, ale když budou vedle sebe, tzn. že jedna pokryje celou stranu u dveří a druhá naváže až na ní, tak k oknu pak zbyde dost malé místo, které vzhledem k parapetu moc nevyužiju. Kdyby byly částečně nad sebou, tak to by zase byla buď vysoká palanda
nebo ta vyvýšená, a jak jsem koukala v Domestavu, tak je vysoká tak akorát, aby se pod ní vlezla jiná postel, ale jen částí, kde budou nohy, a možná to ani nebude vypadat moc pěkně. Raději bych tam třeba domeček, ale to tam zase nemůže moc navazovat jiná postel.
Chjo, jdeme obědvat.
M.
Tak já jsem ujetá na vyvýšené postele, takže taky hlasuju pro elko v levém dolním rohu. Jak jste spokojeni s tím látkovým domečkem haa? Právě jsme ho objednali holkám.
Halka
Ahoj Halko,
domeček je pěknej, ale to stavění vyžaduje opravdu trpělivost, kterou můj manžel moc neměl
. Jsou tam tyčky různých velikostí a musí se dát pozor na to, aby se všude daly přesně ty správné. A taky pozor při sestavování, protože se některé části láky musí navlíknout ještě před naboucháním tyček. Jo a ty tyčky byly občas stejně široké jako ty díry na ně, takže se manžel opravdu zapotil, než domeček sestavil.
Jinak je krásnej, Matýsek si v něm hraje rád a rád si tam zve návštěvy
Má posouvací a zavazovací záclonky.
Jo a k té posteli: Myslíš, že by šlo dát tu nízkou pod tu jen vyvýšenou? Bojím se, že to bude vypadat blbě, ale vůbec si to neumím představit.
M.
ADELINO to máš vlastně pravdu, akorát u nás to bylo tak, že jsme se ségrou měli masiv (teď nám je 28 a 26), no brácha ho podědil a má ho dotěď (16 let mu je, takže ten pokojík slouží… hm… 22 let asi
) No mamka mu chce už dávnou koupit nový nábytek, ale on se brání zuby nehty - že prý je na tenhle zvyklý
A dohaduj se s pubeťákem ![]()
A metřík novej neplánuju, tenhle se mnou vybíral manžel, tak mu nechci brát zásluhy - jako že se taky zapojil ![]()
AD stoly zády k oknu - no já sama vím, že do není ideální, ale nevím, jak jinak to udělat ![]()
… taky myslím, že pod zvýšenou postelí další postel nebude vypadat dobře… To bude chtít asi fakt tu palnadu.
novire, ja myslim, ze stoly nemusi byt u steny. zkus popremyslet nad variantou stolu v prostoru. taky bude zalezet na tom, jestli budou deti pravaci nebo levaci…
meduzo, ja myslim, ze ta zvysena postel je v pohode, i to lip vypada do elka nez normalni palandy. a v te casti pod posteli, kde nebudou nohy te druhe, muzes mit „domecek“. jak to dela treba domestav http://www.domestav.cz/…no/foto.html .
bude to i praktictejsi, az budou deti nemocne, kdyz ta druha postel nebude tak vysoko. ja bych dala k te stene u dveri podelne tu zvysenou a k te druhe stene do elka nizkou postel. (obracene by to bylo blby, spat hlavou u dveri…)