Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak nás zítra poctí po pul roce tchyne! Jakym sokem ji mam hned na zacatku utřít, aby byla překvapená a nelezla mi po domacnosti a nekafrala jestli je dobre utřený prach a podobne nesmysly… Máte nějakou dobrou šokovou terapii?
Uz ted je mi z jeji navstevy spatne
Anonymní píše:
neuklidit a říct, že si čekala až na ni co ti poradí
To je hooodně dobré.
![]()
nedá mi to a musím sem dát jeden z mých nejoblíbenějších vtipů:
Zazvoní zvonek u dveří, chlap(v našem případě vlastně Janik
) otevře dveře a za nimi vidí tchýni s kufry. Ptá se: „Co byste ráda maminko?“
Tch: „Dobré odpolende, můžu tu pár dní zůstat?“
Janik: „Ale jistě maminko, klidně zůstaňte“
…
a zavře dveře
Hanule - dost dobrý nápad
![]()
Příspěvek upraven 30.04.10 v 15:17
radúna píše:Anonymní píše:To je hooodně dobré.
neuklidit a říct, že si čekala až na ni co ti poradí![]()
![]()
![]()
To už by možná bylo lepší říct že se neuklízelo protože stejně vše zkritizuje, ať je naklizeno jak chce… Alespoň podle těch vlezlých co jsem potkala já. Ale těm nejhorším případům nedojde ani kdyby je tím praštili do hlavy.
hanule, tarantule nema chybu, a co uklizet v domacnosti s mimiskem se sice da, ale obcas tady je spravnej bordel a taky obcas slapnu na hracku, jinak at je uklizeno nebo ne, bude mit 399 poznamek. ![]()
Janik, já se držím pravidel že za 1 - hračky nejsou binec a za 2 - jestli se jí to nelíbí tak se může sebrat a vypadnout
Ty jí taky nekomentuješ jak si vede svoji domácnost…
janik73 píše:
hanule, tarantule nema chybu, a co uklizet v domacnosti s mimiskem se sice da, ale obcas tady je spravnej bordel a taky obcas slapnu na hracku, jinak at je uklizeno nebo ne, bude mit 399 poznamek.
tak to se na jakýkoůliv úklid vyprdni … budeš lítat jak divá, uklízet i nemožné a ona si stejně přisadí
![]()
Já se takhle jednou rafla se svým vlastním tátou - měli jsme psy a když jsme byli mimo Prahu, tak tam chodil je vyvenčit. V záchvatu odhodlání mi pomoc, mi tam uklízel. No myslel to asi dobře, ale bylo to po několikáté i přes moje protesty a já pak měla z jeho chování pocit typu „ty to moc neumíš, tak já to udělám za tebe“ ![]()
Jednou jsem pak nemohla něco najít (probíral mi i papíry na stole a vyhazoval nepotřebné), tak jsem mu řekla: Žiju ve své domácnosti ne tvojí a ikdych tu měla binec jakýkoliv, tak je to můj binec! ![]()
od té doby je klid a vycházíme spolu zase úžasně ![]()
janik, pokud máš takovouhle tchýni, tak můžeš udělat cokoli (dle libosti se třeba i postav na hlavu) a stejně to bude špatně.
Recept na to žádnej nemám, ale protože nejsem s to tchýni upozorňovat, vždy když je potřeba, pověřím manžela. Někdy se sice cuká, jakože je to přece mamka, ale nakonec jí to řekne. Co to zkusit přes něj? Já vím, já vím, bylo by lepší si to s ní vyjasnit osobně, ale já na to prostě nemám… ![]()
ja proste mam svuj styl, to ze se tady vali hracky je naprosto v poradku, vis ona ma na sve syny jinej metr, svagrova muze mit bordel jak chce a tchyne prijde a uklizi u ni, u me jednou zkusila myt nadobi, kdyz jsem videla jak to šmrdla tak jsem ji razne rekla, ze tady je moje kralovstvi a hotovo a ma smulu, no a od te doby hleda a smejdi, coz absolutne nesnasim…jakmile ji neco reknu hned je urazena a pak nespi, pohadky me neberou uz davno
To by mě taky štvalo. Naštěstí moje tchýně k nám nejezdí, protože to má daleko (25 minut cesty
), tak tohle řešit nemusím. Já spíš řeším to, jak zachází s malým a že já na to mám jiný zvyklosti a metody… ![]()
Ja teda s tim mam taky problem
akorat teda tchyni vidam tydne a mam z toho taky vzdycky trauma, ne z uklidu, ale spis z tech kecu, protoze nemame spolecne tema a ona mele porad o blbostech a je schopna se na jednu vec zeptat nekolikrat po sobe a pak to stejne udela.
Mam to zkomplikovane tim,ze byt, ve kterem bydlime byl jejich, takze se tu citi jako doma ( dokonce ma klic od schranky a ja ne.. )
Ja ji mam taky problem cokoliv rict, ale neustale ji nenapadne davam najevo, ze ONA JE NAVSTEVA. Takze, kdyz se hrne udelat si kafe, tak ji utnu a tak.. Ale treba kdyz hned po prichodu vlitla do koupelny a udelala si natacky, to jsem se nezmohla na slovo
a podala ji rucnik..
Omlouvám se za netaktnost, ale to se tak dobře čte… Cizí neštěstí… To jak člověk vidí že i jiní a ne jen on jsou postiženi příbuzenstvem kterým asi někdo amputoval mozek…