Návštěvy tchyně

Anonymní
13.11.19 21:12

Navštevy svokry

Ahoj ženy, maminy
Poprosím radšej zachovať anoným kedže sem chodí i rodina… Dufam, že ma za môj dotaz neukameňujete :lol: že som necitlivka
Veci sa maju tak, že sme ta s manželom presťahovali na druhý koniec republiky kôli jeho práci a je to od rodného mesta cca 400km. Bývame tu už 7 rokov pekne sme sa už zabývali a vytvorili domov :srdce:. Konečne čakame naše prvé vytúžene miminko ( dlho sa nam nedarilo ale o tom čím sme si prešli nebudem pisať )
Manžel je jedináčik má už len maminu, ktora je na neho fixovana a to znamena, že je u nás na navšteve dosť často, nieže by som ju nerešpektovala ale toto je fakt moc. Znamena to, že si vezme dovolenku alebo neplatene volno a je u nas 2 týždne v kuse :cert: ano keď sme chodili do prace bola doma u nas sama a mne len vrtalo hlavou čo všetko bude zase prešacovane prerobené. Ale postupne som jej vysvetlila, že takto to teda nebude…s manželom to musím riešit velmi citlivo a neviem ako mu vysvetliť aby je dohovoril nech ten pobyt u nas skrati. Ja ju rešpektujem ako matku svojho manžela ale čo je moc je moc. Teraz som doma na rizikovom a už tu bola 2 krat 8o
Ale najhoršie na tom je, že mam z toho strach čo bude až porodím :nevim: neviem si predstavit ju mat v byte 2 tyždne za zadkom :cert: ako jasne je vítana ale návšteva max. 3 dny by som zniesla a hlavne nechcem aby sa po pôrode sem hned nasačkovala. V dobe 6 nedelí nechcem vidieť nikoho a chcem sa s miminkom zoznamovať sama s manželom a nie sa starat o niekoho 2 tyždne…
Prosím poradte mi ako tuto temu riešit citlivo :nevim: Ďakujem za Vaše rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80466
13.11.19 21:20

Toto téma jako přes kopírák je tu nejméně 1× týdně, najdi si tyto diskuse a snad ti dají odpověď
a některou tchýni naštveš, i když jí to jen naznačíš a jiná je splachovací, můžeš jí říkat, co chceš a ona si beztak mele svou, jaký typ máš ty, víš ty sama nejlíp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.19 21:27

@stinga ak tu niekoho otravujem danou temou, nech to jednoducho nečita. A podobnu temu kfe by svokra prebyvala na navšteve 2 týždne vkuse som fakt nenašla :nevim: ak mi podobnu diskusie najdes budem ti vdacna :kytka:

• Citovat
  • Upravit
80466
13.11.19 21:34

:mrgreen: když si zadáš do vyhledávání „návštěva tchýně“ vyjede ti 1494 diskusí, fakt ti je sem nebudu všechny přeposílat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.19 21:45

@stinga ja viem že temy tam su ale podobnu s mojim podobnym problemom som nenašla… :D :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5913
13.11.19 21:46

Řeknu ti to takhle. Svou tchyni mám ráda, ale… Stačí mi návštěva jednou týdně na 5 hodin a jsem vyčerpaná. Aby mi tu spala třeba i 3 dny bych opravdu nedala. Jak bude fungovat váš vztah s tchyni jste si měli ujasnit už dávno. Chápu, že na to chceš jít citlivě, když tvůj manžel je jedinacek, ale obávám se, že ničeho nedocílíš. Budeš si muset dupnout a nastavit pravidla a to buď s ním a nebo přímo s tchyni. Nějaké cykrbliky opravdu nehrají roli, stejně budeš ta co nechce v bytě jeho maminku… Lepší je udělat razny řez než to natahovat do nekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.19 21:52

@Martha03 som vyčerpana až moc… bez mimina to davam :pocitac: ale čo bude až tu bude potom, manžel v práci…ja tu s ňou
Ach, bojim sa že vybuchnem jak časovana bomba

• Citovat
  • Upravit
5913
13.11.19 21:58
@Anonymní píše:
@Martha03 som vyčerpana až moc… bez mimina to davam :pocitac: ale čo bude až tu bude potom, manžel v práci…ja tu s ňou
Ach, bojim sa že vybuchnem jak časovana bomba

No tak to musíš vyresit teď. Není čas si stěžovat jak to budeš zvládat, je třeba konat. Já mám s tchyni dobre vztahy máme se rádi, já respektuji ji a ona mě. Nebylo to ale jen tak, moje tchyně má tři syny a můj manžel je nejmladší, jako poslední odešel z domu a na něj byla nejvíce fixovana. Rozhodně to s tchyni z počátku nebylo jednoduché, řekly jsme si svoje, ale našly jsme společnou cestu a řeč a v konečném důsledku je to skvělá tchyně a teď i babička. Nenechala jsem si od ní ale srat na hlavu a rozkazovat jenom proto, že je to manželova matka. Musí znát své hranice. V neposlední řadě za mnou manžel vždy stal a věděl, že to myslím dobře a nedělám to proto, abych ji ublizila, ale proto, abychom dokázali společně existovat aniž bych ji musela zapichnout vidlema… :lol: takže postoj tvého může je v tomto případě 80% tvého problému a tam je třeba začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9183
14.11.19 06:59
@Anonymní píše:
@stinga ak tu niekoho otravujem danou temou, nech to jednoducho nečita. A podobnu temu kfe by svokra prebyvala na navšteve 2 týždne vkuse som fakt nenašla :nevim: ak mi podobnu diskusie najdes budem ti vdacna :kytka:

No, zřejmě není jiná cesta než si promluvit, ať je jak chce dlouho u vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.19 07:01

My zijem v zahranici a jezdi co 2 m na cely mesic, defacto dokud ji nevyhodim, mesic je klid a pam uz urazena ne i a za dsi mesic hevtu, mame 2kk ac4 leteho kluka, mam toho dost. Muz vzdy vymekne, ke konci ji ma dost a za mesic rekne, vzdyt ti pomaha, rozumej, vse predelava, ryje do me, rizmazluje syna, ani si nevyperu, rikam az prijdu z prace, vyperu si, prijdu, jsem ti to vyprala, ty to prese tak, ze to pradlo znicis :zed: a to je furt neco, prebere domacnost, ja jsem tu jak na navsteve, vecer syn usne v 8 a ja za cely den nemam ani klid, pre ona v obyvaku u tv, tak si jdu cist a porad na me mluvi, muz byva dlouho v praci.. Posledne uz to ve me bouchlo, ted se urazil muz, pre jsem rekla, ze odjela koncem tari po 36 dnech!! Ze rozhodne nelrijede, my prijedem po vanocich na tyden, ale nejen za ni, ale uvidi nas a ona mu vila a breci avon to nechce resit, tak je nastvany a uz se hadame i mezi sebou, nebecha nas zit!! Nevim jak poradit, snad neni tak vlezla jak ta nase.. Posledne tu mela byt tyden, po 3 tydnech uzvrikam, ze uz by ma jet a ona, ze je nemicna, ze ji snad nevyhodime nemocnou a zas na manzela a on vymekl.. Takze jsem jivtu mela dalsich 14 dni! Celkem 36 a jeste mi vecne mluvi do vychovy a na syna, to vis, to maminka zakaza, ja bych ti tu pohadku dala, pred veceri mu da coko.. No, asi se rozvedem a budu mit klid :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.19 09:43
@Anonymní píše:
My zijem v zahranici a jezdi co 2 m na cely mesic, defacto dokud ji nevyhodim, mesic je klid a pam uz urazena ne i a za dsi mesic hevtu, mame 2kk ac4 leteho kluka, mam toho dost. Muz vzdy vymekne, ke konci ji ma dost a za mesic rekne, vzdyt ti pomaha, rozumej, vse predelava, ryje do me, rizmazluje syna, ani si nevyperu, rikam az prijdu z prace, vyperu si, prijdu, jsem ti to vyprala, ty to prese tak, ze to pradlo znicis :zed: a to je furt neco, prebere domacnost, ja jsem tu jak na navsteve, vecer syn usne v 8 a ja za cely den nemam ani klid, pre ona v obyvaku u tv, tak si jdu cist a porad na me mluvi, muz byva dlouho v praci.. Posledne uz to ve me bouchlo, ted se urazil muz, pre jsem rekla, ze odjela koncem tari po 36 dnech!! Ze rozhodne nelrijede, my prijedem po vanocich na tyden, ale nejen za ni, ale uvidi nas a ona mu vila a breci avon to nechce resit, tak je nastvany a uz se hadame i mezi sebou, nebecha nas zit!! Nevim jak poradit, snad neni tak vlezla jak ta nase.. Posledne tu mela byt tyden, po 3 tydnech uzvrikam, ze uz by ma jet a ona, ze je nemicna, ze ji snad nevyhodime nemocnou a zas na manzela a on vymekl.. Takze jsem jivtu mela dalsich 14 dni! Celkem 36 a jeste mi vecne mluvi do vychovy a na syna, to vis, to maminka zakaza, ja bych ti tu pohadku dala, pred veceri mu da coko.. No, asi se rozvedem a budu mit klid :zed:
:zed: :zed: :zed: obdivujem ťa že to dávaš a zaroven ma to mrzí, že to musíš znašať :nevim:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure