Uspavani 4 měsíce

15
13.11.19 11:23

Uspavani 4 měsíce

Zdravím holky nás malými 4 měsíce a začali jsme bojovat s uspavanim měl krásný režim v půl 7 se okoupal najedl a šel spát má postýlku ve svém pokoji vždy tak do hodinky usnul museli jsme mu chodit dávat dudel bo si jo strasne rad vystreluje ???? a teď poslední týden okoupeme naji se a v postýlce vůbec nechce být musíme ho uspat v zavinovacce dat do postYlky a spi kolikrát se stane ze se za půl hodiny vzbudí a musíme na novo ????‍♀️ Usne o půl 10 v 1 se budi na jídlo a v 5 už je vyspany. Vždy spal minimálně do 7 přes den uspavam v kočárku na balkoně nebo jdeme ven. Taková změna ze dne na den jsem z toho špatná ze nechce být v postýlce z ničeho nic a to spaní taky hrůza ????‍♀️ Někomu se stalo něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
13.11.19 11:28

No nase holcicka spi co 14 dni jinak :nevim: ted ji je skoro 6m a vzdy, kdyz uz si zacnu myslet, jak se ji hezky ustalil rezim, tak to zacne byt jinak..porad si rikam, ze to musim nejak pretrpet… ja teda, jak uz ji pohoupu, zaspivam a tak a dam do postylky, tak uz ji pak znova nevyndavam..jen na kojeni..sedim u ni, davam dudlik, pohladim, za rucicku, ale uz proste musi byt v postylce, uz se spi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.11.19 11:35

Nám se to stalo ve 3m. Do té doby usínala sama v pokojiku s dudlíkem, max. podat. Pak řvala a řvala. Ale já jsem zlá, krkavčí matka… a nechala jsem vyplakat. Chodila sjem tam co minutu podat dudlík, pak třeba vzala za námi do obývaku. Nakonec usla asi po 15-20minutách po posledním podání dudlíku už asi teda vyčerpáním. A usínát nechtěla najednou sama ani přes den. Trvalo to asi dva tři dny a nakonec zase krásně usínala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.11.19 11:58

Jo, kolem 4.mesice je to bezne. Nazory na priciny se ruzni, jsou teorie, ze to souvisi s vyvojem, vice vnimaji, mozek zpracovava spoustu podnetu…pokud umis anglicky, hod do Googlu „4 months sleep regression“ a vyjede ti toho vic nez dost. A takovych „regresi“ byva vic, proste se to meni jak dite roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
13.11.19 12:29

To jsi měla čtyři měsíce veget :)
Já jsem houpáním v zavinovačce uspávala od začátku, kolikrát stačilo jen položit a byl hned vzhůru, v noci spal v tříhodinových intervalech, pak chtěl kojit, interval se postupně prodlužoval až k pěti hodinám, naučil se usínat u prsu, ale položit ho zpět do postele chtělo kolikrát asistenci manžela, aby se zase nevzbudil. Přesto jsem byla spokojená, jak dobře se oba vyspíme :)
Já bych nevydržela koukat na řvoucí dítě, které nakonec usne vyčerpáním, takže jsem poctivě střídavě s manželem houpala a chovala, však to nebylo na furt. Uspávám doteď tím, že si k synovi lehnu a držím ho za ruku, teď už ale za pět minut spí, jsou mu tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.11.19 12:37
@Beata.xy píše:
To jsi měla čtyři měsíce veget :)
Já jsem houpáním v zavinovačce uspávala od začátku, kolikrát stačilo jen položit a byl hned vzhůru, v noci spal v tříhodinových intervalech, pak chtěl kojit, interval se postupně prodlužoval až k pěti hodinám, naučil se usínat u prsu, ale položit ho zpět do postele chtělo kolikrát asistenci manžela, aby se zase nevzbudil. Přesto jsem byla spokojená, jak dobře se oba vyspíme :)
Já bych nevydržela koukat na řvoucí dítě, které nakonec usne vyčerpáním, takže jsem poctivě střídavě s manželem houpala a chovala, však to nebylo na furt. Uspávám doteď tím, že si k synovi lehnu a držím ho za ruku, teď už ale za pět minut spí, jsou mu tři roky.

Já byla z těch zlých matek, nehoupala jsem a jsem za to ráda. A nyní ve třech dcera chodí spát sama. Dcera řvala ve třech měsicích, po minutce jsme přišli dali dudlík atd. ale nakonec usla, ano asi tím vyčerpáním. ale trvalo to dva tři dny a byla zase pohoda :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
13.11.19 12:44
@Veru1987 píše:
Já byla z těch zlých matek, nehoupala jsem a jsem za to ráda. A nyní ve třech dcera chodí spát sama. Dcera řvala ve třech měsicích, po minutce jsme přišli dali dudlík atd. ale nakonec usla, ano asi tím vyčerpáním. ale trvalo to dva tři dny a byla zase pohoda :-).

Já ale ráda uspávám syna, jsou to takové chvilky, které nám už nikdo nevrátí, užívám si to. On je tak také spokojený. Za těch pár minut bych toho stejně o moc víc nestihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.11.19 14:10
@Beata.xy píše:
Já ale ráda uspávám syna, jsou to takové chvilky, které nám už nikdo nevrátí, užívám si to. On je tak také spokojený. Za těch pár minut bych toho stejně o moc víc nestihla.

já měla odstrašující případ svého bratra, on se uspával na rukách v roce a půl a trvalo to i hodinu. My zase máme jiné chvilky, ráno v pět se vzbudí a jde k nám, přituli se. Ráno se tulkujeme, Večer před spaním taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
13.11.19 14:28
@Veru1987 píše:
já měla odstrašující případ svého bratra, on se uspával na rukách v roce a půl a trvalo to i hodinu. My zase máme jiné chvilky, ráno v pět se vzbudí a jde k nám, přituli se. Ráno se tulkujeme, Večer před spaním taky.

Tak to by mě zabilo, syn naštěstí spí do osmi, o víkendu i devíti hodin. Teď chodí do školky, a kolikrát není možné ho do osmi vzbudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.11.19 20:49
@Beata.xy píše:
Tak to by mě zabilo, syn naštěstí spí do osmi, o víkendu i devíti hodin. Teď chodí do školky, a kolikrát není možné ho do osmi vzbudit.

Ona si jen lehne v těch pět k nám, přitulí se a spíme do 7-8-9 jak kdy. A tak to má od narození víceméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí