Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Dodrzujete opatření? My ano. Striktne. Ale část rodiny ne a pěkně me to štve. O víkendu byla navštívit tchána (80+, po vážně nemoci) svagrova rodina, sice s rouskami, ale podle mě zbytečně.Se. e me přístup některých lidí. Takhle to snad nikdy neskončí.
Mám deprese ze všeho - zdraví, zrušena 1. dovolená u moře s detmi v létě (zalohu, pres 10 tis., asi neuvidime), strach o blízké. Jenže když si furt někteří z toho dělají pr.el…
![]()
A.
tak pokud tchán tu návštěvu chtěl, tak s tím nic moc nenaděláš. Roušky měli, rozestup snad nějak drželi, tak pokud z nich není nikdo v karanténě, tak bych to asi nějak nehrotila. Pro ty starší lidi, je kolikrát horší nikoho nevidět, tak pokud mu u toho třeba ještě nakoupili, dlouho se nezdrželi, neřeš to. Promítáš do toho svoji depku, svoji naštvanost, že jsi přišla o zálohu atd., za rozkol v rodině to fakt nestojí…
@Anonymní píše:
Dodrzujete opatření? My ano. Striktne. Ale část rodiny ne a pěkně me to štve. O víkendu byla navštívit tchána (80+, po vážně nemoci) svagrova rodina, sice s rouskami, ale podle mě zbytečně.Se. e me přístup některých lidí. Takhle to snad nikdy neskončí.
Mám deprese ze všeho - zdraví, zrušena 1. dovolená u moře s detmi v létě (zalohu, pres 10 tis., asi neuvidime), strach o blízké. Jenže když si furt někteří z toho dělají pr.el…
![]()
A.
Plno lidí to nedodržuje můj bratr s rodinou taky jezdí k rodičům nejraději bych jim nafackoval.
My dodržujeme. Ale spousta lidí na to kašle, jim se přece nemůže nic stát
Včera jsem viděla souseda, jak se promenádoval po ulici bez roušky. Prostě pohoda.
@Keyllah Ano. Stve me to komplet. Strach o stárnoucí rodice, deti. Deset let jsme nikde nebyli a kdyz si poprvé zařídíme FM, stejnak nic. Penize v haji. Setrim na to horko tezko. A to je to nejmenší. Horší je ta izolace a strach.
@Anonymní píše:
@Keyllah Ano. Stve me to komplet. Strach o stárnoucí rodice, deti. Deset let jsme nikde nebyli a kdyz si poprvé zařídíme FM, stejnak nic. Penize v haji. Setrim na to horko tezko. A to je to nejmenší. Horší je ta izolace a strach.
No a někdo ten strach prostě nemá, tak se jede podívat na dědu, jestli ještě žije.
Tchyně nas zvala na víkend. Odmítli jsme, nechceme ji ohrožovat, myslím, že nechápe, že opravdu o ohrožení jde.
@Anonymní píše:
Nemůžeš tos tornovat? Naši mají zaplacenou elou dovcu a mají ve smlouvě storno poplatek, teď je to vyjde na 1500.
Ano, dodržujeme. Návštěvy k nám nesmí a ani my nikoho nenavstevujeme. Babicce necháváme nákup za dveřmi, a protože je i ve svém věku zdatna používat smartphone a počítač, voláme si s ní přes Whatsapp.
K rodicum jezdi akorat sestra s rodinou, ale ma u nich psa (maji maly byt a pes je stary tak nebudou na poslednich par let si ho brat do pidi bytu), takze chodi vencit. Ale svagr ma HO, segra je na RD s neteri. Ale prarodice a ostatni rodinu nenavstevujeme. Rousky nosime krom domova a zahrady, rukavice v obchodech taky.
Zadne navstevy uz pres mesic. Rodicum vozime nakup, nechavame pred brankou, komunikujeme pres Whatsapp.
Nenavštěvujeme osoby starší 65 let. Mé rodiče a tchánovce ano, ale velice málo. Ostatní přátele zcela minimálně.
My to pravé dodrzujeme relativně striktně a už mi to popravdě dost narušuje psychiku…vím, ze lidé kolem se aspoň s někým stýkají a tak..někdy si říkám, jestli to moc nehrotim…samozřejmě s babickami si jen telefonujeme..ale myslím přátele, sousedy a tak…fakt nevím, nedokážu si moc představit zit takto ještě mesic…
![]()
Už si tak říkám, ze mě nezabije covid ale ta karantena ![]()
Tchýni, které je 60 jsme navštívit byli (vezli jsme jí větší nákup aby nemusela do města), ale dovnitř jsme nešli, dali jsme si na zahradě oběd a kafe a seděli jsme od sebe 3 metry s rouškama, takže si nemyslím, že by byl někdo ohrožen. A vynadáno jsme za to od švagrové dostali i tak. Prostě co člověk, to názor. ![]()
Dodrzujete opatření? My ano. Striktne. Ale část rodiny ne a pěkně me to štve. O víkendu byla navštívit tchána (80+, po vážně nemoci) svagrova rodina, sice s rouskami, ale podle mě zbytečně.
Se. e me přístup některých lidí. Takhle to snad nikdy neskončí.
A.