Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jaký byste vymysleli název pro logoped. kroužek v MŠ? Nechci nic přeslazeného, infantilního a Povídálků už jsem vygooglila taky dost.
Napadlo mě Říkánky- ale když má jít o celkový rozvoj-motorika, mluvidla, zpěv, hry s pohádkami atd., jestli by tenhle název nebyl moc jednostranný ![]()
@Haannka píše:
Jaký byste vymysleli název pro logoped. kroužek v MŠ? Nechci nic přeslazeného, infantilního a Povídálků už jsem vygooglila taky dost.
Napadlo mě Říkánky- ale když má jít o celkový rozvoj-motorika, mluvidla, zpěv, hry s pohádkami atd., jestli by tenhle název nebyl moc jednostranný
a proč vymýšlet něco a nedat tomu název „Logopedický kroužek“???
@vin
hezký. U nás se to jmenovalo logopedický kroužek a ničemu to nevadilo, ale je fakt, že kroužků bylo ve školce a nijak speciálně se nejmenovali prostě, keramika, flétna, sportovní, logopedický, jóga apod.
@Pam12
Protože by prý to mohlo vadit klinickým logopedům, mají pocit, že jim-logoped. asistentky v MŠ berou práci, tak to hrotí. Nikomu určitě nechci brát práci, jen chci pomoci dětem-proto jsem šla dodělat a teď ještě tu logoped. asistentkou.
Takže dle rad tamních vyučujících máme pro klid vymyslet a dát jiný název než přímo logopedický kroužek.
Nase prvnacka navštěvuje ve škole a jmenuje se logopedicky/ctenarsky krouzek.
@Haannka píše:
@Pam12
Protože by prý to mohlo vadit klinickým logopedům, mají pocit, že jim-logoped. asistentky v MŠ berou práci, tak to hrotí. Nikomu určitě nechci brát práci, jen chci pomoci dětem-proto jsem šla dodělat a teď ještě tu logoped. asistentkou.
Takže dle rad tamních vyučujících máme pro klid vymyslet a dát jiný název než přímo logopedický kroužek.
No aby se kliničtí logopedové nepos…
Tak ty logohrátky, jak už tu někdo navrhoval ![]()
@Gina108
Asi, dle hesla o nažraném vlkovi, Logohrátky - tam nemůže snad nikdo mít námitky
U nás se to jmenuje kroužek logopedické prevence. To slovo prevence je tam důležité, protože to můžou vést i „pedagogičtí“ logopedové.