Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S lubrikantem zkusenost nemam, ale kalisek super, jen to chce správně vybrat. Ale tedy menim ho jen ve sprše, jinde mi to nevyhovuje, ale staci mi na do u, co jsem bezne mimo domov, tak to nevadi.
@j.a.n.i1 píše:Řekla bych, že myslí kalíšek na podporu početí ne menstruační.
S lubrikantem zkusenost nemam, ale kalisek super, jen to chce správně vybrat. Ale tedy menim ho jen ve sprše, jinde mi to nevyhovuje, ale staci mi na do u, co jsem bezne mimo domov, tak to nevadi.
@JancaS84 píše: Řekla bych, že myslí kalíšek na podporu početí ne menstruační.
Tak to ani nevim, ze existuje ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak to ani nevim, ze existuje
No vidíš co se tady nedozvíš. Ale podle mě je to kravina asi jako dělání stojky.
@JancaS84 no mě to bylo doporučeno, ale mám pochybnosti. Snažíme se najít všemožné vychytávky k podpoře početí.. 🫣 😁
Už to trva noc dlouho, ale zároveň se chceme vyhnout asistované reprodukci…
Nevím jaký prodávají v DM, ale já mám asi od května kalíšek FERTILILY i ten jejich lubrikant. Kalíšek je super, hlavně proto, že nemusíš po sexu ležet, ale můžeš hned vstát a nic z tebe nevyteče, vytahuji po pár hodinách. Měla jsem teda ze začátku problém s jeho vytahováním, musel pomáhat manžel, ale už jsem na to přišla. U toho lubrikantu mě i manželovi vadí poměrně silná bylinková vůně, takže znovu ho nekoupím, ale nevyhovoval nám ani gel od conceive plus, ten zase hrozně rychle usychá ![]()
Zázrak se tedy nekonal a k těhotenství nám nepomohl, ale u nás bude jiný problém, snažíme se 4 roky a nevyšli ani 2 ivf. Teď zkoušíme clostil, příští měsíc IUI a pak 3.IVF
Pokud se snažíte už nějakou dobu, tak si myslím že za investici stojí, a nechala bych v CAR udělat alespoň základní vyšetření - hormonální profil a spermiogram, aby jste věděli kde je problém, do IVF vás nikdo nutit nebude. Přeji ať se brzy zadaří ![]()
@Ardilera děkuji, DM má právě od fertility tyto věci. Zkoušeli jsme také lubrikant od conceive, a nepomohl. Nakonec jsem koupila klasický kalíšek. A lubrikant nakonec ne. Myslíte že v tom je rozdíl krom tvaru kalíšků?
Zítra jdu na utz ovulace a 25.10 jedem do genetu. Ještě musím zítra přemluvit Dr aby mi dala doporučení.. 🙏 🙏 🙏 ☺️
@Anonymní píše:
@Ardilera děkuji, DM má právě od fertility tyto věci. Zkoušeli jsme také lubrikant od conceive, a nepomohl. Nakonec jsem koupila klasický kalíšek. A lubrikant nakonec ne. Myslíte že v tom je rozdíl krom tvaru kalíšků?
Zítra jdu na utz ovulace a 25.10 jedem do genetu. Ještě musím zítra přemluvit Dr aby mi dala doporučení.. 🙏 🙏 🙏 ☺️
Ten fertilily je mnohem menší a tedy mnohem blíže čípku, takže předpokládám, že efekt je lepší, ale na youtube je plno holek co říkají, že jim fungoval i ten klasický.
Já myslím, že doporučení nepotřebuješ, teda aspoň mě doktorka tvrdila, že žádné potřeba není a v Repromedě nás normálně vzali a vše co šlo bylo na pojišťovnu i tak, stejně jsme tam nechali hromadu peněz a teď nás to pravděpodobně bude čekat znova ![]()
@Ardilera no v genetu chtějí doporučení, jsem se dozvěděla. Přeju hodně štěstí ![]()
@Ardilera no naštěstí jsem doporučení dostala. Chceme vyloženě jen vyšetření, snad nás nebudou tlačit do umělého oplodnění…
Jdeme do genetu Liberec
My jsme taky dělali tehdy psí kusy, trvalo to snad 2 roky, nakonec jsme šli k Apolináři bez doporučení, manžel měl méně spermií dle vyšetření a povedla se načasovaná inseminace ![]()
Ahoj holky, obnovuju diskuzi. Kalíšek jsem použila teprve jednou ale potřebuji radu, jestli dělám správně 😂 zavedu jakoby ve tvaru deštníku co nejhlouběji a pak mám zatáhnout, aby se jakoby kalíšek přetočil?😂 bojím se abych ho nevytáhla moc a nebyl moc daleko od čípku 😂 další věc je vyndavání, nějaký figl na to? Já mám strach aby se ta šňůrka neutrhla, jak to jde těžce 😂
@Steni26 píše: Více
Taky jsem s tím bojovala 😅 prvních pár použití jsem nebyla schopná ho vyndat (musel pomáhat chlap) ani zavést… nevytahuju za šňůrku, ale jako klasický kalíšek zmáčknutím u kořene (nejlépe v lehkém podřepu, to je kalíšek nejníž), aby povolil podtlak, jinak bych tu šňůrku utrhla
Dovnitř zase držím jeden okraj a zatáhnu, aby se nepřetočil na bok a nevyklouzl tím zatáhnutím. Je to docela věda než si najdeš ten svůj způsob ![]()
@Ardilera no tak to je složitý, sakra 😂 😂 😂 copak to vyndavani to se snad nejak udela, ale aby tam byl správně 😂 a vadi kdyz pretocenej jakoby nebude? Asi je normalni ze i tak nez ho zavedu neco vyteče, žejo? 😂
Dobrý den, ráda bych znala váš názor či zkušenost na kalíšek a lubrikant na podporu početí, třeba z DM?
Mělo to nějaký vliv?
Děkuji